El filialasso blinda la porteria a Malgrat (0-0)

No cessa de donar passos el filialasso en busca del millor estat de forma de cara al debut del dia 4 d’octubre al Municipal contra el Vic. L’equip de Mario Fernández va empatar dissabte a 0 a Malgrat de Mar en el tercer test de pretemporada després del 2-2 de Palafrugell i de l’empat a 1 a Cassà. Li va costar al Llagos B generar situacions clares de gol, però el conjunt blau i vermell, en el primer matx que deixa la porteria a 0, no va facilitar ni una sola concessió a l’equip del Maresme, ni per dalt, ni per baix, ni a pilota aturada. L’equip juga cada vegada més junt, més compacte, i no hi ha dubte de que el treball i el rodatge faran que el talent ofensiu acabi aflorant al camp.

El filialasso va presentar un onze amb Arnau Faus a la porteria; una línia defensiva amb Pau Fortuny i Sergi Bas de centrals, Pau Llastarry de lateral esquerre i Iker Santaren de lateral dret; un mig del camp amb Roger Fernández i Ivan Toribio al doble pivot amb Boris Conde i David López d’extrems i una davantera amb Álex Sánchez i Aitor Sánchez. Des de l’inici del partit, es van lliurar duels físics replets d’intensitat amb dos equips competint amb gran entusiasme. El Malgrat, amb les línies molt juntes, dificultava el joc per dins i el filialasso es trobava amb problemes per enllaçar entre la defensa i el mig del camp. Els de Mario Fernández tenien que recórrer a les bandes per sortir.

Tanmateix, els del Maresme van veure com el filialasso tampoc els donava opció en atac. La pressió en camp contrari de l’equip blau-i-vermell i la bona defensa de l’àrea quan el Malgrat aconseguia acudir a tres quarts van lliurar de molta feina Faus, que en tot cas es va treure una gran estirada en un xut des de la frontal dels locals. Tot i l’ordre del Malgrat, el filialasso, dirigit des de la medul·lar per Ivan Toribio, mai va renunciar a construir amb ordre.

El partit va mantenir el guió a una segona part en què el Llagostera va acaparar més possessió de pilota. Com és habitual en pretemporada, Mario Fernández va introduir diversos canvis al descans: Rafa Monti i Horty Mioko van passar a formar la dupla ofensiva, Dídac Gordils es va col·locar de lateral dret, Nfamoussa Sangare de pivot al costat de Toribio  i Joel Bañuls es va ubicar d’extrem dret. Amb dos davanters purs, el filialasso va poder executar un futbol més directe.

En una de les millors situacions de gol en una segona part en què el poc perill el va generar el Llagos B, Boris va estar a punt de plantar-se sol davant el porter. Amb la satisfacció de no haver encaixat gol i d’haver fregat la perfecció defensiva contra el Malgrat que entrena Pedro Moreno -exentrenador del futbol base del Llagos-, va finalitzar el partit el filialasso, que dijous visita el Tossa de Mar. Nou test per un equip que progressa poc a poc però sense parar.