Jorquera: “Torno perquè el club sempre m’ha tractat molt bé i m’atreu competir a Primera RFEF”

Jorquera: “Torno perquè el club sempre m’ha tractat molt bé i m’atreu competir a Primera RFEF”

Al club on hi ha tingut sempre el cor malgrat la distància, al club que li va tornar a despertar el cuquet del futbol un cop penjades les botes torna Albert Jorquera, el nostre ‘Jorqui’. Figura el seu nom en la història de la UE Costa Brava com el del primer entrenador de porters del club al futbol professional. Va ser en aquella temporada 14/15, la d’aquella elegant estrena a Segona A. Després d’aquella intensa estància d’un any, torna el de Bescanó com a assistent tècnic, enriquit encara de més coneixements després de set anys replets d’experiències, sis d’ells com a segon de Gabri García: tres temporades al juvenil A del FC Barcelona, un al Sion de la Primera Divisió de Suïssa i dos al FC Andorra, la primera a Primera Catalana i la segona a Segona B. En l’última, Jorquera ha exercit de primer entrenador del FC Santa Coloma, de la Primera Divisió d’Andorra.

“Pel que fa a la part personal, torno al club perquè sempre m’han tractat molt bé, de manera exquisita, sempre m’he sentit molt estimat. Pel que fa a la professional, em fa molta il·lusió competir en aquesta lliga tan atractiva amb equips amb tant de nivell”, destaca ‘Jorqui’. “Vinc per ajudar l’Oriol i l’Óscar en el disseny de tasques diàries, serà un rol diferent del que vaig exercir aquella temporada 14/15”, assenyala Albert Jorquera, de sobres conegut el seu nom com a futbolista, porter, entre d’altres, de FC Barcelona i Girona FC. Un cop deixada la porteria, va ser al Llagos on va començar la seva altra carrera al món de futbol com a tècnic, encara que anys abans havia exercit de monitor.

“Aquella temporada va ser espectacular. Jo ja havia deixat el futbol i n’estava apartat però el club va apostar per mi i la recordo amb nostàlgia. Va ser l’any de debut a Segona A i ens vam quedar a només quatre punts del ‘play-off’ per pujar a Primera”, rememora l’entrenador de 42 anys, que tan sols va necessitar un any per impregnar-se de l’essència del club i conèixer-lo en profunditat. Així que ho tindrà més fàcil per treure el millor de sí mateix. “El gran avantatge és que no necessito adaptació perquè conec perfectament el funcionament del club i, a part, mai l’he deixat de seguir aquests 7 anys. Penso que soc molt millor que fa 7 anys perquè he rodat i entrenat molt. He tractat amb molts equips, sé diferenciar el que funciona del que no i he fet un pas endavant en altres aspectes com la gestió de jugadors”, explica ‘Jorqui’.

Allà, on tot va començar, vol continuar aportant el millor de sí Albert Jorquera. Massa gran és la seva estima per la UE Costa Brava i enorme la seva atracció per un nou i apassionant desafiament. Amb el retorn de Jorquera, el club completa el seu cos tècnic: Oriol Alsina (primer entrenador), Óscar Álvarez (segon entrenador), Carlos Sánchez (segon entrenador), el mateix Albert Jorquera (assistent tècnic), Guillem Ferrer (assistent tècnic), Alejandro Martínez (preparador físic), Sergi Morera (ajudant de preparador físic), Miquel Carreras (fisioterapeuta), Marc Solé (entrenador de porters), Marc Castellsagué (analista), Israel Simón (delegat), Josep Valentí (cap de material), Josep Hidalgo (encarregat de material), Edgar Alsina (director esportiu) i Álex Redondo (secretari tècnic).

Foto: FC Andorra