Youssef: “La confiança del Llagostera i de l’Oriol han estat claus perquè la selecció marroquí m’hagi convocat”

Youssef: “La confiança del Llagostera i de l’Oriol han estat claus perquè la selecció marroquí m’hagi convocat”

Envaït per l’orgull d’haver estat cridat pel seu país, i vessant suor en cada entrenament del primer equip mentre manifesta el seu talent, en Youssef només pensa en gaudir del present. Ve d’un passat que li va estar a punt de prendre el futur. El calendari li diu que aquests dies es compleixen tres anys des que aquella ruptura de lligament creuat anterior en amistós de pretemporada contra el Tossa amb el juvenilasso quan anava a viure la seva primera campanya de juvenil, a Lliga Nacional. D’aquella acció que va posar en risc l’idil·li amb el seu estimat futbol. Va ser la següent temporada quan va tornar a sentir l’esport rei amb l’equip del seu poble, el Palafrugell, a Segona Juvenil. I un any després quan el Llagos va confiar en Youssef Zayzoun de nou. El talent d’aquell espigat i hàbil vailet per competir a Lliga Nacional podia haver romangut ocult però mai s’havia esfumat.

En el primer partit amb el juvenilasso, va viure la reconciliació amb el futbol: a l’idèntic escenari on va caure -mateix adversari, mateix camp i fins tot el mateix punt del rectangle de joc-, es va treure una rematada per estrenar-se. Allà on tot va acabar, tot va tornar a començar per Youssef, que avui exhibeix la seva qualitat tant al primer equip com a la selecció sub-20 en el primer cop que el seu país el reclama perquè faci el que millor sap fer. El futbol li ha tornat aquell futur que semblava que li havia robat amb aquella lesió tan dolorosa com ja oblidada. “Després del que em va passar mai m’hagués imaginat estar a un equip de Segona B i que m’hagués convocat la selecció del meu país. He tingut una molt bona evolució però només haig de pensar en el present i anar dia a dia. Clar que estic content del meu esperit de superació però sóc conscient de que, igual que creixes molt en poc temps també pots passar de dalt a baix en un moment”, reflexiona el davanter, que denota una gran maduresa a pesar dels seus escassos 19 anys.

“Haver viscut aquesta setmana de concentració amb la selecció sub-20 ha estat increïble, sempre és un orgull que et convoqui el teu país, és una experiència que mai oblidaré”, relata Youssef, que, en un stage dut a terme a Rabat, ha compartit aquest orgull d’enfundar-se l’equipació del Marroc junt amb altres compatriotes, entre ells, Ilyas Chiara, a qui el Girona ha cedit aquesta temporada al UD Ibiza de Segona B. Joao Aroso, que ha estat el segon de Paulo Bento a equips com la selecció portuguesa, el Sporting de Lisboa i l’AEK d’Atenes, és l’entrenador de la selecció. “Si han estat uns dies increïbles també és gràcies al gran ambient que hi havia entre els meus companys”, subratlla Youssef. Amb aquesta concentració, la selecció marroquí sub-20 ha començat a preparar la fase de classificació per la Copa d’Àfrica del 2021 a Mauritània que comença el novembre i per la que el davanter del Llagos podria ser convocat. El punta de Palafrugell només pensa ara en donar-ho tot perquè la sub-20 el torni a trucar però reconeix la il·lusió per anar algun dia amb l’absoluta. “Anar amb la sub-20 és ja tot un orgull però ser convocat amb l’absoluta ja seria un somni”, admet l’ariet.

Llagostera ha viscut l’eclosió d’un Youssef que en aquesta segona etapa al club blau-i-vermell s’ha    expressat al camp com un davanter que custodia la pilota com un tresor quan juga d’esquenes, que empaita la pilota a l’espai com si fos una presa mentre els defenses no el poden caçar i que ostenta multitud de recursos per atipar-se a gols: fins a 13 en va fer l’any passat amb el juvenilasso malgrat que la temporada s’aturés al març. “El Llagostera ha estat clau perquè la selecció m’hagi convocat per primer cop, estic molt agraït al club perquè em dongués una altra oportunitat, sento que és casa meva. Dono les gràcies a l’Oriol i en Gerard Garrido per haver confiat en mi. Les claus per haver arribat fins aquí és treballar dia a dia i fer el que em demana tant ell com el seleccionador i així ho haig de continuar fent”, confessa Youssef, un davanter que s’ha alliberat del passat però que no viu encadenat al futur. Només vol viure al màxim el gloriós present, un guardó que li ha lliurat al futbol en homenatge al que ha superat i al que és, pur caràcter, pura passió.