El benjaminasso, el campió que només volia gaudir del futbol

El benjaminasso, el campió que només volia gaudir del futbol

Gaudir del futbol. I res més. No pensaven en altra cosa els jugadors del benjaminasso ni cap altra els resultava més plaent que el futbol, tant de temps robat per l’enemic invisible. I van anar jugant i jugant. I gaudint i gaudint. Fins que, sense adonar-se’n, van esdevenir els primers campions de Preferent de benjamins de la història del club al camp del Bisbalenc. Ruixats a la dutxa, ho celebraven. Però encara incrèduls. Només sabien que, un dia més, havien estat feliços remenant la bola. “Penso que encara no li hem donat la importància que mereix i ho farem quan hagi passat més temps. Al final ha estat un any tan atípic que als nens els no els hi importava si guanyar la Lliga o no, l’únic que volien era entrenar i competir”, explica el mentor, el canalitzador dels petits cracks d’aquest benjaminasso junt amb Alex Sansaloni: Víctor, Oliver, Sergi, Genís, David, Isaac, Alejandro, Xavi, Akram i Faissal.

La rutina de treballar amb tots i cadascun d’ells és com el privilegi de viure cada jornada un dia diferent. “És un gust entrenar-los, sempre estan motivats i treballen molt bé”, destaca Pérez, embadalit amb els seus encara que ja els conegui en profunditat. Cada partit ha estat un monument esculpit a l’esperit d’equip, tan venerat al Llagostera. No ha nascut l’èxit d’un sol jugador. Sinó de la suma de tots i cadascun d’ells. “No tenim cap estrella, és un equip molt compensat on tothom hi treballa dur. I si un jugador té un dia dolent, un altre ho compensa i viceversa. Això és un grup d’amics que sempre lluita i que honora els valors d’equip”, ressalta el tècnic de Blanes de 22 anys.

Narren els números la perfecció com a equip del benjaminasso: 15 victòries de 15 possibles, 85 gols a favor i tan sols 12 en contra. L’equip que més ha guanyat, el que més gols ha celebrat i, també, el que menys n’ha rebut, deixant la porteria a zero en 7 dels 15 disputats fins ara. És aquesta fortalesa defensiva la que explica en gran part el que ha fet aquest grup, imaginatiu al davant, granític al darrere. “Vam començar amb dos objectius: un era quedar entre els tres primers, i, l’altre, ser l’equip menys golejat. Ser sòlids sense pilota i treballar com a equip és un dels principis de la filosofia del club i, per tant, se’ls hi ha d’inculcar des de petit. Vam començar a guanyar partit i ens veure a dalt”, relata el míster d’un Llagos que ha superat exigents rivals com Bisbalenc i Olot. Tan atractiu resulta veure aquest equip defensar com atacar.

“Partim de la nostra solidesa defensiva i, partir d’aquí, tenim les idees molt clares. Sabem com atacar i els nens tenen intel·ligència per llegir el joc i adaptar-se al que proposa el rival, som també molt versàtils. Però, per sobre de tot, els nens han entès molt bé que s’ha de treballar com a equip”, ressalta Samuel Pérez. No era la finalitat del benjaminasso ser campió, només aprendre i passar-ho bé. Però tant han gaudit que ens han fet gaudir. Víctor, Oliver, Sergi, Genís, David, Isaac, Alejandro, Xavi, Akram i Faissal. Definició d’equip. Definició de campions.