Filialasso 20/21: Molta joventut… i molt talent que alliberar

Filialasso 20/21: Molta joventut… i molt talent que alliberar

Joventut, motivació, frescor…i molt talent que alliberar. Els cracks del filialasso es preparen per deixar anar tota la qualitat, tota la classe que desprenen en cada moment, en cada acció. L’únic que pot emmordassar aquesta abundant expressió de talent és la falta d’experiència pròpia d’un equip on jugadors de 23 anys són els ‘veterans’. Però per aquest grup la joventut no és una excusa. “La curta edat no és cap hàndicap. La joventut és motivació, frescor i competitivitat”, proclama Mario Fernández, l’encarregat des de la banqueta regular la sang calenta de joves que anhelen triomfar i que debuten aquest diumenge al Municipal contra el Vic (19:00). Molts acaben de sortir de l’escola i es preparen per entrar al món laboral del futbol a la dura Primera Catalana, la igualtat en la seva màxima expressió. Igualtat que exagerarà encara més el nou format: cada subgrup constarà en una primera fase de 10 equips en què els quatre primers classificats lluitaran per pujar a la segona fase i els sis últims per no baixar. Res de grisos. O blanc o negre.

“És un format diferent però tots ens trobem igual. L’objectiu és la salvació i, per suposat, formar jugadors pel primer equip”, afirma Mario, que va entrenar La Jonquera el curs passat i ara assumeix amb passió el repte de mantenir el Llagostera B a la màxima categoria del futbol territorial català per setena temporada consecutiva. Per a tal missió, el filialasso, compta, de moment, amb 20 futbolistes: Arnau Faus com a porter; Pol Llubera, Nfamoussa Sangare i Pau Fortuny com a centrals, Pau Llastarry i Joel Bañuls com a laterals esquerres; Lolo Monty, Iker Santaren, Dídac Gordils i Jerry Merveille com a laterals drets; Roger Fernández, Ivan Toribio i Marouan Algourari com a pivots; David López, Boris Conde, Johan Otín i Aitor Sánchez com a extrems i Rafa Monty, Horty Mioko i Joan Arxer com a davanters. “Jugadors que ja han viscut la seva temporada d’amateur i que ja estaven l’any passat a l’equip com David López i Pol Llubera són els que han de posar l’experiència. La plantilla no és definitiva, està només al 90% tancada, estem a l’espera de si venen jugadors que estan fent la pretemporada amb el primer equip. En tot cas, estic molt content amb la plantilla que tinc”, assegura Mario.

Ivan Toribio, un dels fitxatges del filialasso

Aquest filialasso fuig de les definicions clàssiques. No només perquè vegi la joventut com una oportunitat i no com un hàndicap. També perquè no s’aferra a una rígida manera de jugar. Té una clara inclinació cap a un estil concret, però vol i pot ficar en embolics als adversaris amb diferents matissos dins de la seva idea. “Partim del 4-4-2 i amb la intenció de proposar però podem variar en certs moments. El que hem de fer sempre és ser intensos, no cometre errades individuals i donar prioritat a l’ordre. A partir d’aquest ordre, hem de construir amb pilota però sempre sent pragmàtics”, detalla Mario Fernández, amic de diversos estils en un de sol. Tot i que prefereix combinar, al filialasso també se’l podrà veure jugar directe. Igual que tan aviat podrà optar per replegar en camp propi com pressionar a dalt.

Tanmateix, el conjunt llagosterenc no es troba encara al màxim de la seva capacitat. Ja està llest per competir, però el millor del seu rendiment està per venir. “La valoració de la pretemporada que faig és bona però necessitem més rodatge per adquirir més solidesa defensiva, tenir més encert en les situacions d’atac i acabar d’assolir altres conceptes. Tot i així, el més important és que els jugadors tenen una enorme predisposició per treballar i inquietud per millorar. Creiem en el grup que hi ha i tenim clar que encara hi ha marge de millora”, destaca l’entrenador d’un filialasso que, lluny de cohibir-se per la seva falta d’experiència, es deixarà portar per la gosadia de la joventut per fer entremaliadures amb el seu copiós talent.

 

ALTES: Arnau Faus (Júnior), Nfamoussa Sangare (Can Gibert), Joel Bañuls (Cornellà juvenil), Lolo Monty (UE La Jonquera), Iker Santaren (FE Grama juvenil), Jerry Merveille (Alcorcón), Roger Fernández (Palamós), Ivan Toribio (L’Escala), Marouan Algourari (UE La Jonquera), Boris Conde (Lloret), Johan Otín (Sant Andreu B), Aitor Sánchez (Damm juvenil), Rafa Monty (UE La Jonquera) i Horty Mioko (Manresa).

PUGEN DEL JUVENILASSO: Pau Fortuny, Pau Llastarry, Dídac Gordils i Joan Arxer.

SEGUEIXEN: Pol Llubera i David López.