El filialasso reprèn la Lliga: “Afrontem el retorn amb il·lusió però amb cautela”

El filialasso reprèn la Lliga: “Afrontem el retorn amb il·lusió però amb cautela”

Restablir la relació amb la pilota, rescatar el ritme, aprendre a competir de nou. És l’estranya i insòlita situació -com tantes-, desencadenada per la pandèmia i a la qual, com tots els seus companys de categoria, s’ha vist abocat el filialasso, que reprèn la Lliga aquest dissabte després de quatre mesos aturada a terres osonenques, al camp del Vic Riuprimer (15:45). Molt ha plogut des d’aquell últim partit a La Jonquera en què s’imposava l’equip llagosterenc amb gol d’Aitor: dies, setmanes i mesos sense futbol, hores i hores de monòton però necessari treball físic per als jugadors per mantenir el to, sotmesos a la incertesa. “Encara que no sabíem quan tornaríem cadascú ha seguit entrenant de manera individual amb la motivació de que tornés el futbol aviat “, descriu David López, que anhela que arribi el partit de dissabte. Ja només queda un dia. “Després de tant de temps sense jugar en tenim moltes ganes. Estem preparats”. No pot ser més il·lustratiu el discurs de l’extrem del filialasso, que s’hi torna a posar com a líder del seu subgrup amb 6 punts de 6.

Una bona posició de partida que no ha de separar l’equip de la prudència com adverteix el míster, Mario Fernández. “Són sis punts que ja tenim però els dos primers partits no serveixen com a referència perquè han passat molts mesos i, a part, en un any només hem jugat tres o quatre partits oficials. Afrontem el retorn amb il·lusió però amb cautela, sabent la dificultat que comporta reiniciar els jugadors, hem tingut tres setmanes d’entrenament però l’ideal hagués estat entre quatre i sis. Però l’actitud dels futbolistes està sent excel·lent i només és qüestió de temps que recuperem el ritme. L’amistós de Mataró del cap de setmana passat [derrota per 2-0] ens va deixar clar què hem de millorar”, argumenta el tècnic del Llagostera B. David López aprecia també la notable feina de l’equip en aquesta espècie de reset que ha afrontat.

“Les sensacions en aquestes tres setmanes que portem entrenant són molt bones. Físicament estàvem bé però ens va costar més tornar a familiaritzar-nos en l’aspecte tàctic i també tècnic, ja que fallàvem passades o conduccions. Però hem anat agafant el ritme”, explica l’extrem, que, com tots els seus companys, ha hagut de fer un exercici de reminiscència amb la pilota després de tants dies sense estar amb ella. Res ha pertorbat les ganes de tornar a gaudir de la competició del filialasso, com tampoc la idea de joc de l’equip ni la seva meta com ressalta Mario Fernández: “L’objectiu, treure jugadors per al primer equip, continua sent el mateix, com també l’estil. Volem, primer de tot, ser sòlids al darrere i intentar tenir la iniciativa amb la pilota per anar a pels partits però també interpretant quan hem de ser ràpids. Hem de saber fer de tot. Estic convençut que competirem bé perquè veig que els jugadors ho volen demostrar”, subratlla el tècnic.

Escurçada la Primera Catalana a una sola fase, segons preveu el pla de competició, descendiran els tres últims de cada subgrup mentre que els campions de cada subgrup disputaran una eliminatòria entre ells per determinar qui puja a Tercera Divisió. Una menor durada de la competició que farà que cada partit tingui encara més valor. Una intensa cursa que comença per al filialasso en una plaça gens senzilla com la del Vic Riuprimer en el primer dels 16 enfrontaments d’aquí a final de campanya que haurà de disputar. El conjunt de Santa Eulàlia de Riuprimer poseeix un bloc consolidat, amb futbolistes contrastats que acumulen anys a l’equip com Marc Pujol i i Arnau Aliberch. “El Vic Riuprimer compta amb un camp de gespa natural i és un equip amb un bloc de futbolistes de la casa que juguen junts des de fa temps. Dominen força el joc directe i haurem de tenir en compte aquestes situacions”, adverteix el tècnic d’un filialasso que ja albira el saborós plaer de tornar a competir.