Mario Fernández, entrenador del filialasso: “L’actitud de l’equip és bona tot i la situació, seguim treballant amb il·lusió”

Mario Fernández, entrenador del filialasso: “L’actitud de l’equip és bona tot i la situació, seguim treballant amb il·lusió”

Seguir treballant dur sense saber quan podràs tornar a gaudir d’aquell plaer pel que tant et sacrifiques. És la situació a la que, com tots els equips del futbol base tret del juvenilasso, s’han vist abocats els futbolistes del filialasso, privats de la seva passió, del seu aliment, d’una de les seves raons de ser, la competició, per la situació epidemiològica. Però ni el coronavirus ni les restriccions a què obliga han sufocat l’ardent il·lusió d’aquest equip. “L’actitud dels nanos és boníssima i sempre ho ha estat, continuen treballant amb molta il·lusió”, destaca l’entrenador del Llagostera B, Mario Fernández.

Han desfilat molts dies des de que l’equip blau-i-vermell competís per últim cop. En concret, 87. Lluny queda ja aquella victòria per 0-1 al camp de La Jonquera amb el gol d’Aitor Sánchez i que catapultava el filialasso fins la primera posició del seu subgrup amb sis punts de sis possibles. El futbol territorial només es pot agafar als seus records, i així seguirà sent uns quants dies més amb les noves restriccions que entren en vigor a partir d’aquest dijous i fins el dia 17. “La incertesa és total perquè van passant els dies i aquesta situació es va allargant. A més a més, amb el confinament comarcal no podem entrenar amb normalitat, pel que s’ha assignat als jugadors feina perquè facin a casa. Seguim fent amb paciència però amb ganes, treballem amb la motivació d’estar el millor preparats possible quan la competició es reprengui”, subratlla el tècnic.

La intenció de la Federació Catalana de Futbol era reprendre les competicions territorials ja aquest gener però, amb les noves mesures, els campionats continuen ajornats. Amb aquesta llarga aturada l’ens federatiu ha hagut de reduir el calendari i, en el cas de Primera Catalana, tan sols es disputarà la primera fase. Amb l’adaptació feta, descendiran els tres últims de cada subgrup i pujaran a Tercera els guanyadors de l’eliminatòria que juguin entre sí els campions de cadascun d’aquests subgrups.

“Està clar que la salut és el primer però veig necessari que es reprenguin les competicions. Al final en aquesta categoria hi ha molts joves futbolistes que s’estan jugant el seu futur i necessitar jugar perquè els vegin els equips. En el cas dels nostres futbolistes, treballen per guanyar-se un lloc al primer equip”, argumenta l’entrenador del filialasso. “Com dic, l’únic que podem fer ara és ser forts i estar preparats per quan el futbol torni”, recalca Mario Fernández, líder d’un filialasso que amenitza l’espera de l’única manera que sap el Llagos: treballant cada dia com si fos l’últim.