Un juvenilasso que emociona

Un juvenilasso que emociona

Rebel caràcter, contagiosa emoció i vistós futbol. És el que està desprenent el juvenilasso aquesta temporada, alçat a la segona posició i blindat de derrotes quan la primera volta és a punt de veure la bandera de quadres. Potser ningú l’esperava tan amunt. Ningú, excepte el mateix Llagostera, convençut practicant de la insòlita tradició de posar-se a discutir amb els grans, en aquest cas equips com Espanyol, Girona i Damm. Un infiltrat que tot i així es vol mantenir a l’ombra, discret. “Estem fent una gran temporada, però el nostre objectiu continua sent la permanència. Si volem classificar-nos per a la fase d’ascens és perquè ens garanteix salvar-nos”, adverteix l’entrenador d’aquest juvenil A, Guillem Ferrer, sotmès com tots els entrenadors a la pressió d’aquesta tan atípica Lliga de blanc o negre que no coneix el gris: o pugnes per lluitar per pujar a la segona fase o per no descendir.

“Potser quan vam començar a entrenar a l’estiu no ens imaginàvem que estaríem tan bé, però ja competiem molt bé en pretemporada. Vam perdre un partit contra el Cassà en aquesta pretemporada i des de llavors ja no hem perdut més. Penso que l’harmonia entre jugadors i cos tècnic està sent molt bona i això fa que tots els jugadors estiguin rendint a un nivell molt”, destaca Ferrer. El bon ambient és el principi de tot, el que inspira un joc posat en pràctica per un bloc integrat quasi en la seva totalitat per futbolistes que ja l’any passat o els anteriors jugaven amb el club del Gironès: fins a 18. Cada vegada necessita menys el Llagostera mirar a fora i més a casa per confeccionar equips competitius. El treball invisible de tants anys de tantes persones es deixa veure cada vegada més.

Mentrestant, el juvenilasso va acumulant temporades a una Lliga Nacional que té el Llagos com un dels seus participants per cinquè any seguit. Un any de canvis al sistema de joc després de dos cursos amb el 3-5-2 amb carrilers, encara que l’essència segueix sent la mateixa: un grup amb un estil dissenyat a imatge i semblança del del primer equip. “Portàvem dos anys amb el 3-5-2 i aquesta temporada estem optant per aquest 4-4-2, que ens permet ocupar millor els espais. Parlant amb el cos tècnic, crèiem que era la millor opció pel perfil de jugadors que tenim, ja que aquest any tenim extrems purs. Podem jugar amb dos extrems o bé amb un extrem a un costat i un interior a l’altre, tenim vàries alternatives”, assegura el tècnic de Bescanó.

“A diferència d’altres anys estem intentant proposar una mica més i controlar més els partit amb la pilota, però també recorrem al joc directe i a estar ben organitzats en defensa per sortir en transició. L’adaptabilitat dels jugadors és molt bona i ens adaptem a tot tipus de situacions”, subratlla Guillem Ferrer, que ha intentat aixecar un bloc sòlid davant de qualsevol circumstància, preparat per a tot. Com a segon classificat que és i líder que ha arribat a ser, les dades parlen molt bé de l’equilibri d’un equip al que encara ningú ha pogut batre aquesta Lliga: l’equip llagosterenc és el segon màxim realitzador del campionat junt amb el Badalona amb 16 dianes a favor i el menys golejat amb tan sols set gols rebuts, honor que comparteix amb Girona i Damm. Arnau Trujillo ha coronat l’immens treball de tot el bloc amb sis gols que l’acrediten com a segon màxim realitzador de la Lliga. La responsabilitat golejadora s’ha repartit fins el moment en sis futbolistes. A part de ‘Truji’, també han vist porteria Joan Puig (2), Marc Mora (2), Badr El Amerani (2), Ibuki Nemoto (1) i Enric Trafach (1).

Però no només presumeix el juvenilasso de rendiment i d’identitat pròpia, també de dignificar la paraula “equip”. “Estem utilitzant molts més jugadors que altres anys i els minuts estan més repartits. Encara no hem repetit cap onze aquesta temporada”, assenyala Ferrer, cap visible d’un cos tècnic que dedica hores i hores a l’equip perquè sigui millor cada dia i format per set persones més: Gerard Schell (segon entrenador), Joel Vila (preparador físic), Francesc Cabrera  ‘Patet’ (entrenador de porters), Raúl Coloma (analista), Odalrich Abelló (delegat), Roger Fernández (fisioterapeuta) i Artur Comas (psicòleg). “Potser hem de ser més efectius de cara a porteria, però ens hem de proposar millorar en tots els aspectes”, ressalta un exigent Guillem Ferrer. “No renunciem a res, però el primer és salvar-nos”, proclama amb prudència el tècnic d’un juvenil A que reprendrà la Lliga rebent la Grama el dissabte, 9 de gener (12:30) per tancar la primera volta. Un juvenilasso que, com ara, vol seguir emocionant. Tant de bo puguem tornar a tenir públic aviat perquè molta més gent senti el plaer que inspira aquest equipàs.