UE Costa Brava 0-2 Girona FC: Res a envejar a tot un Segona A

UE Costa Brava 0-2 Girona FC: Res a envejar a tot un Segona A

Res a envejar a tot un Segona A. La primera aparició de la UE Costa Brava 21/22 va ser més aviat una aterridora irrupció, una elegant estrena, una magistral posada en escena d’un petit com sempre agegantat contra els més alts i més forts. Una estrena amb marcat accent gironí dins la reestrena del Municipal de Palamós-Costa Brava, sempre envoltat de la màgica aura de l’època de Segona A. Els gols de Nahuel Bustos, al minut 64, i de Stuani, al minut 75, no van destenyir, per res, un debut colorit també per la inauguració de la nova equipació.

Compareixia a més el Girona més rodat. Però la diferència es va absorbir al verd, amb un Costa Brava descarat a la primera part i també a una segona on la joventut no va significar timidesa. Va lluir l’equip blau-i-vermell el talent del seu planter, des de jugadors ja fixes al primer equip com Youssef, a d’altres emergents com Ibuki, que va debutar amb els grans. El primer onze de la UE Costa Brava va veure una alineació amb Marcos a la porteria; Julen i Forlín a l’eix de la defensa; Aleix de lateral esquerre i Pere de lateral dret; Manchón i Galindo al doble pivot; Guiu i Gil per bandes i Xumetra i Boris a dalt.

Intentava prendre la iniciativa el Girona amb Stuani com a amenaça més cridanera però no s’arrugava el Costa Brava, ordenat i vertical. Tots i cadascun dels vuit fitxatges que van debutar van exhibir les seves maneres –Galindo, Xumetra i Boris a la primera part i Varo, Álvaro, Gamell, Calarava i Royo a la segona- i el conjunt blau-i-vermell va presumir de fluïdesa en l’atac posicional, solidesa en la defensa en estàtic i bon equilibri en les transicions atac-defensa. Per moments -tret habitual en un partit de pretemporada-, l’anar i tornar va regnar al derbi gironí. També va saber resoldre la UE Costa Brava en aquestes circumstàncies, forta la línia defensiva tot i estar més despullada i bons devoradors els jugadors dels espais en les transicions ofensives per inquietar amb aproximacions incisives.

Julen protegeix una pilota davant Stuani

Plasmava la seva qualitat el Girona cada vegada que trepitjava tres quarts amb accions que suposaven perill però l’acumulació de minuts va redundar en el creixement dels d’Alsina, que cada cop compareixien a l’àrea de Juan Carlos amb més freqüència i amb més força. Boris, advertint que la seva sola presència en àrea rival ja implica risc per a l’adversari, va rematar una centrada de Xumetra i una altra d’Aleix en dues de les oportunitats més clares del Costa Brava. Percutien els blau-i-vermells sobretot per esquerra amb Aleix i Xumetra, capaç de deixar-se anar amb arrancades elèctriques o de desempallegar-se de rivals amb un barret.

No va registrar gols finalment una primera part on Marcos va abaixar el teló amb un bon vol per blindar l’arc local. A la segona, ritual de pretemporada en mà, la UE Costa Brava va mudar d’onze de dalt a baix: Varo en porteria; Gamell i Aimar com a parella de centrals amb Guillem Falgueras ‘Falgui’ de lateral dret i Manel Royo de lateral esquerre; Juvi i Badr al doble pivot amb Ibuki i Calatrava per bandes i Youssef i Álvaro a dalt. Replet de joventut -només Aimar i Manel per sobre dels 22 anys-, però també de molta qualitat, el Costa Brava va mantenir el pols amb el Girona, que es va mantenir exigit i també atrapat al marcador fins que Nahuel Bustos, a centrada de Mojica, va posar la cama esquerra per fer pujar el 0-1.

Alejandro Galindo, un dels vuit fitxatges que van debutar

El Costa Brava es va sentir encara més estimular amb el cop i va esprémer tota el talent present al camp. Primer, per mediació de Badr, que va rematar des de fora de l’àrea perquè bloqués Juan Carlos i, després, amb un precís xut d’Álex Calatrava que va exigir una estirada del porter del Girona per enviar a córner el perill. Mai van signar la rendició els d’Alsina, obstinació plasmada en una jugada de Youssef als darres instants interrompuda a última hora per Gumbau i diversos intents d’aproximació. Un últim tram que també va veure jugar Dani, Adri i Puig.

Elegant posada en escena del Costa Brava, que rebrà l’Europa el pròxim dissabte al Municipal de Llagostera (19:00) en el segon envit de pretemporada. En el test més exigent en el monent en què l’equip està menys rodat, il·lusionants sensacions les projectades contra tot un Segona A per confirmar que aquest serà un altre any en què el petit Costa Brava captivarà tot agegantant-se contra els grans. Com ha fet sempre, com ha fet tota la vida.