Oriol Alsina: “L’Andorra és un dels millors equips de la categoria i ens haurem d’adaptar a l’altitud i el fred”

Oriol Alsina: “L’Andorra és un dels millors equips de la categoria i ens haurem d’adaptar a l’altitud i el fred”

L’Andorra a Andorra. Amb el suport del temible trident que formen la neu, el fred i l’altitud. Un dels millors de la categoria a una de les places més complicades, més difícil encara amb tres dels grans trets d’identitat del país de la bandera tricolor. Repte per tant majúscul per un Llagostera que s’abrigarà en les seves tres virtuts de sempre: competitivitat, gosadia i solidaritat. La victòria estarà molt cara -l’Andorra no perd a casa des del 23 de febrer, fa quasi un any-, però al Llagos no se’l pot descartar mai per a res. “Arribem a aquest partit amb molta il·lusió, venim d’un primer partit de l’any molt favorable i volem competir al màxim nivell contra un rival important”, destaca Oriol Alsina. El partit de la primera volta al Municipal, amb un desenllaç final de 0-0, va deixar clar el potencial de l’equip de Nacho Castro però també la capacitat de l’equip llagosterenc per discutir-li.

El Llagostera comença aquesta segona volta cinquè amb 14 punts i tercer amb 16 ho fa l’Andorra, que ve de jugar dimecres contra el Badalona en un partit que va acabar en 1-1. La plantilla del conjunt del Principat impressiona donant-hi un simple cop d’ull: jugadors amb passat a Primera Divisió com Martí Riverola, Martín Mantovani i Víctor Casadesús, d’altres amb experiència a Segona A com Borja Herrera i Marc Pedraza i també futbolistes amb un important recorregut a la categoria de bronze com Carlos Martínez. “L’Andorra és un dels dos o tres equips amb més nivell de la categoria i està ple de jugadors amb un currículum excepcional. El seu mig del camp és molt poderós i defensivament és molt segur”, subratlla Alsina, que reconeix les dificultats afegides de la visita a Prada de Moles, on s’esperen temperatures d’entre 0 i 3 graus i situat a més de 1.200 metres d’altitud .

“Tot equip que juga a casa té avantatge i està clar que el fred i l’altitud els afavoreix perquè hi estan acostumats. Però intentarem adaptar-nos el millor possible”, apunta l’entrenador del Llagostera, que va empatar 1-1 la temporada passada al feu de l’Andorra. L’ex del Llagos Moussa va avançar l’equip del Principat a la primera part i Santi Magallán va empatar a la segona meitat de falta directa en la seva primera diana amb el conjunt llagosterenc. A part d’aquesta igualada a Encamp del curs passat i l’empat de l’octubre al Municipal, no hi ha més precedents oficials entre l’Andorra i un Llagostera que es presenta a Encamp amb la solidesa defensiva com un dels seus millors arguments. No en va, els blau-i-vermells són l’equip menys golejat amb tan sols sis dianes rebudes a la primera volta.

“Firmem fer una segona volta com la primera però ara no ens plantegem els partits com una volta, anem partit a partit i el que volem és competir al màxim nivell, independentment de qui sigui l’adversari. Tots ataquem i tots defensem i defensivament estem molt bé però ofensivament hem de millorar a l’hora de materialitzar les ocasions, ja que generar les generem”, assenyala Oriol Alsina. Competir contra l’Andorra i fer front a l’hivern andorrà serà més dur sense almogàvers, però sentirem el seu caliu des d’allà on ens l’enviïn.