Oriol Alsina: “Demanem a l’afició que vingui. Passi el que passi, serà un dia històric”

Oriol Alsina: “Demanem a l’afició que vingui. Passi el que passi, serà un dia històric”

Braços en alt. Sincronitzat caminar i un crit al cel: tornar-ho a fer. Massiva manifestació d’almogàvers la que es prepara per diumenge en l’arribada del gegant i històric Hércules per heure-se-les amb un petit amb maneres de gran com el Llagostera (12:00, en directe per Footters i Esport3). Es posarà coquet el Municipal per anar a buscar l’anhelada Primera RFEF, enamorats els almogàvers d’aquest Llagos capaç de tot, de captivar, de tornar-la a fer grossa. “Demanem a l’afició que vingui, que ompli el camp, que gaudeixi i que pateixi, perquè, passi el que passi, serà un dia històric. Si no hem enviat moltes entrades a Alacant és perquè pugui venir la nostra gent, tant la de Llagostera com la del voltant”, destaca Oriol Alsina.

Li val a l’esquadra de la Costa Brava amb un empat per subjectar la segona plaça. Però com si aquesta possibilitat no existís. “No pensem en empatar, si sortim amb aquesta mentalitat, perdre. Hem de sortir a guanyar i a competir al màxim”, ressalta el míster. Serà recordat aquest 23 de maig perquè el Llagos s’haurà jugat un cop més pujar de categoria -ho aconsegueixi o no-, i perquè ho farà de nou contra un adversari a qui, com molts, mira cap a dalt fora del camp però pot mirar cara a cara a la gespa. Sideral diferència la que hi ha entre l’equip llagosterenc i alacantí que l’equip de la Costa Brava, amb tot el respecte però sense por, intentarà reduir un cop rodi la pilota. “És un partit especial pel que hi ha en joc, que és molt. L’Hércules és segurament el millor equip de la categoria, té futbolistes determinants -molts d’ells amb experiència a Primera i Segona-, i molta seguretat al darrere. És un rival fortíssim”, adverteix l’entrenador del Llagos.

Futbolistes com Falcón, Alex Martínez i Jon Erice -amb passat a Primera-, i d’altres amb experiència a Segona com Pedro Sánchez i Sergio Moyita són alguns dels noms que decoren una vistosa plantilla. Al partit de la primera volta d’aquesta segona fase, disputat al Rico Pérez, el resultat va ser de 2-0 favorable al conjunt que entrena Manolo Díaz. Tres són els precedents entre Llagostera i Hércules a casa del Llagos: en el primer, que data de la campanya 16/17, l’equip blau-i-vermell es va imposar al Municipal Palamós-Costa Brava per 2-1 amb gols de Nando Quesada i Manel Martínez, en el segon -temporada 17/18-, els alacantins van vèncer al Municipal per 0-1 i, en el tercer i últim, la victòria va ser llagosterenca amb un 2-1 signat amb dues dianes de Sergio Cortés. 

Pissarra al marge, s’infiltrarà al partit l’emocional com un factor clau que pot decantar el matx. “El factor emocional serà molt important per tot el que hi ha en joc i l’equip que sigui més fort en aquest sentit serà qui guanyi”, ressalta Oriol Alsina. Viurem moments de tota mena, però inclús en els pitjors, podem estar tranquils, perquè tindrem tota una legió d’almogàvers unida a la causa, determinada a tornar-ho a fer.