“La clau perquè els nens aprenguin al Campus és que s’ho passin bé”

“La clau perquè els nens aprenguin al Campus és que s’ho passin bé”

Olor a estiu, olor de Campus del Llagos, de rialles i pilota, d’aprendre i passar-ho pipa. L’estiu s’assaboreix millor corrent amb i darrere una esfèrica i, més encara, si el futbol t’ensenya coses noves. Aprendre i divertir-se, divertir-se i aprendre, dos conceptes inseparables per Llagostera i per als monitors del seu campus, amb Guillem Ferrer i Gerard Garrido al capdavant com a coordinadors. Ferrer és entrenador del juvenil A i del cadet A i assistent tècnic del primer equip i Garrido tercer entrenador del primer equip. Tots dos ens descobreixen les claus d’un Campus que comprendrà juliol i agost. S’haurà acabat la temporada, però no la passió pel futbol.

-Per què escollir el Campus del Llagostera?

El mètode d’ensenyament que utilitzem i la diversió que intentem donar als nostres participants, tant en els exercicis com en les activitats de lleure. El jugador que tingui ganes de venir a jugar futbol i d’aprendre aquest és el seu campus. Vindran de competir i ara és el moment de centrar-nos de manera individual en cada futbolista.

-De quina manera fareu que els nois aprenguin i es diverteixin?

Proposarem tasques de tot tipus en sessions diàries d’hora i mitja. Al principi del dia farem exercicis més enfocats a la tècnica individual per després treballar més a nivell de joc i tàctica. Al final de cada sessió també farem tasques competitives amb partits reduïts. Una de les claus principals perquè els nois aprenguin és que tinguin molt clar l’objectiu de cada exercici. El monitor li ha de fer veure el perquè del que fa perquè assoleixi la meta. I també és fonamental que el jugador estigui sempre motivat.

-Com mantindreu estimulada la motivació dels nens?

Sempre pot haver un punt de desmotivació si et centres només en el treball tècnic però nosaltres jugarem amb la varietat i, com hem dit, també treballarem altres aspectes com els tàctics com poden ser accions de dos contra un. Farem exercicis més globals perquè hi participin diversos jugadors, situacions en què es diverteixen més.

-Les activitats lúdiques també tindran el seu pes en el Campus.

Sí, seran molt importants també perquè el nen estigui sempre motivat i els farem després d’esmorzar. Combinarem diferents activitats perquè no sempre sigui igual: anirem a la piscina, farem concursos -com concursos d’habilitat-, gimcanes, etc.

-La intenció és treballar en grups bombolla reduïts.

Sí, l’any passat el màxim de nens per grup establert per les mesures sanitàries era de 10. Aquest any el màxim ha augmentat a 14 però la nostra intenció és reduir els grups per dos motius: estar més segurs i donar un millor servei al participants. En la mesura del possible, volem que cada grup compti amb dos monitors.

-Quines altres mesures contra la Covid es prendran?

Seran similars a les de l’any passat. Tothom haurà de dur mascareta en arribar i sortir del camp, hi haurà rentat de mans constant, els monitors sempre seran els mateixos per a cada grup bombolla i es desinfectarà el material.

-El Campus també comptarà amb una part específica per a porters.

Sí, els porters tindran un entrenament específic per a ells i es treballarà segons la metodologia del club. També faran una part grupal i participaran als concursos d’habilitats que hi haurà després de l’entrenament.

-Si es permet, es volen dur a terme activitats amb altres campus.

En funció de quines siguin les mesures sanitàries, ens agradaria viure una jornada de convivència amb altres campus: anar a altres campus o rebre la visita d’algun.

-L’anglès tindrà presència en la part de l’aprenentatge. De quina manera ensenyareu l’idioma als nens?

L’anglès estarà integrat a les activitats com les gimcanes i alguns dels exercicis.