Marcos: “El club és el que em fa continuar, tothom em tracta molt bé”

Marcos: “El club és el que em fa continuar, tothom em tracta molt bé”

El Municipal de Llagostera continuarà sent el temple on es contemplin miracles sota pals. Seguirem tenint un àngel de la guarda que ens escorti la porteria i que voli cada vegada que ho necessitem. Comptarem, una temporada més, -i ja en van quatre-, amb San Marcos Pérez, patró de les aturades. Les mans dels almogàvers es preparen per aplaudir de nou intervencions estratosfèriques. “El club en general és el que em fa continuar. Des del primer dia m’he sentit aquí com a casa i totes les persones del Llagostera són les que fan que m’hi senti tan a gust: l’Oriol, la Isabel, en Jordi Cumelles, els treballadors de les oficines, els treballadors del bar, l’afició… tens amb tothom un tracte molt proper. M’encanta l’ambient que hi ha”, destaca el porter del barri del Bon Pastor de Barcelona. “Fa temps que parlàvem amb l’Oriol de la renovació, ja abans del confinament ho teníem parlat. Només faltava la signatura i ja està”, afegeix Marcos, que ja tenia decidit de fa temps seguir vestint de blau-i-vermell. A l’àngel de la guarda del Llagos no li ha fet faltar desfullar la margarida.

Tanmateix, no només ha renovat el Marcos porter, també un dels capitans del vestidor, un instructor modèlic pels més joves. Molts han estat els aprenents de la professió que han assistit els darrers anys a les classes magistrals de Marcos, que, a la vegada, es considera un alumne dels que comencen al futbol absolut: Juan Flere, Dani Pérez, Carles Santaló ‘Kolderiu’, Albert Torra… “Tot el que sigui ensenyar la gent jove és fantàstic per a mi. M’encanta treballar amb gent jove, i no només ells aprenen de mi, jo també aprenc d’ells, per més que passin els anys mai deixes d’aprendre. Si l’Albert Torra continua serà un plaer treballar amb ell de nou, és molt treballador”, ressalta Marcos Pérez. 35 anys són els que han passat des que va néixer el sant del Llagos. Però, per més temps que es consumeixi, el porter conserva el combustible que alimenta tot futbolista, aquesta virtut moltes vegades infravalorada a l’hora de d’allargar una trajectòria i inclús més important que la pròpia nutrició i la mateixa preparació física: la il·lusió. I els nivells d’aquesta són molt elevats en el cas de Marcos.

“Em trobo en un bon estat de forma i mantinc la il·lusió per continuar jugant. I ara, amb aquesta aturada del confinament, tinc més il·lusió que mai. Aquesta situació que hem viscut et fa pensar molt i et fa valorar el que és el futbol, el dia a dia i la relació amb els companys. Quan portes tres mesos sense futbol ni entrenar -que en seran cinc-, t’atures a valorar el que tens, ja que mai he estat tant de temps parat. M’encanta el futbol i les meves ganes d’entrenar i competir s’han multiplicat per 10”, reconeix el porter de l’equip llagosterenc, que ha vist en la disciplina aquests dos mesos i mig el millor aliat per suportar la inactivitat a que t’aboca la quarantena. “He continuat entrenant a casa totes aquestes setmanes i m’he cuidat molt per mantenir la forma, pel que tinc un estat físic òptim per tornar als entrenaments. He mantingut el contacte constant amb el Jordi Mir i el Jordi Cumelles que adapten les sessions perquè faci treball més específic de porter. És un plaer treballar amb ells”, explica Marcos, un enamorat de la seva professió, per la que viu entregat a totes hores. A més de ser futbolista, el jugador del Llagos té una escola de porters.

Un Marcos que, com tots i cadascun dels futbolistes que han defensat aquest any l’elàstica blau-i-vermella, ha esdevingut essencial per la notable campanya de la UE Llagostera-Costa Brava. “La temporada després de l’ascens sempre és complicada però l’any que hem fet ha estat molt bo. És cert que la primera volta va ser excel·lent i la segona no ho va ser tant però la campanya a nivell global ha estat molt bona, si hem salvat la categoria no ha estat pel fet de que no hi hagi hagut descensos, si no perquè hem acabat fora del descens tal i com diu la classificació. Ara al cos tècnic li toca planificar la pròxima temporada i tinc molt clar que tornarem a ser un equip molt competitiu i competirem a tots els partits”, subratlla Marcos Pérez. L’àngel de la guarda del Llagos tornarà a gaudir de l’afecte dels almogàvers i els almogàvers d’ell. San Marcos seguirà dibuixant rostres incrèduls al Municipal.