Manchón: “Buscava un club que sigui una família i cuidi els jugadors i el Llagostera és l’ideal”

Manchón: “Buscava un club que sigui una família i cuidi els jugadors i el Llagostera és l’ideal”

Iniciar una nova vida després de deixar el club de la teva vida. És el que farà aquesta temporada Marc Manchón, que posa rumb a la Costa Brava després de tancar una etapa d’11 anys a l’Espanyol. Al fins ara capità del filial perico, de 22 anys, li aguarden un vestidor que és una família, els almogàvers i una singular i única manera de ser i fer com la del Llagostera. A pesar del seu ferm sentiment per l’Espanyol, el passat ja va donar al migcampista pistes sobre qui seria l’equip del seu futur. “Un dels clubs on vaig jugar abans d’anar a l’Espanyol va ser la Grama. Llavors, Marcos era el porter del primer equip i jo, que era benjamí, feia de recull-pilotes i ens vam fer molt amics. Serà tot un plaer compartir vestidor amb ell”, rememora Manchón. “És curiós perquè el meu primer partit amb l’Espanyol B va ser precisament contra el Llagostera la temporada 16/17. Tinc moltes anècdotes amb el Llagostera”, reconeix, tot rient, el pivot, amb passat a Sant Martí Condal, Júpiter, Grama i Sant Andreu abans d’incorporar-se al club espanyolista.

“Després d’11 anys a l’Espanyol, que ha estat casa meva, tenia clar que la meva primera sortida havia de ser a un club on cuidin molt els jugadors i on regni la familaritat i penso que el Llagostera és el club ideal per començar una nova etapa. A banda dels motius futbolístics i de la història, la raó principal que m’ha fet venir aquí és aquest caràcter familiar i com de bé m’ha parlat la gent del Llagostera”, explica Marc Manchón, que ho va tenir molt clar en la seva elecció. “Amb només un parell de trucades l’Oriol va fer que em decantés pel Llagos. Estic molt agraït per les seves paraules i l’esforç que ha fet el club perquè vingui. Ja tinc moltes ganes de començar a treballar i de posar al servei de l’equip tot el que he après fins ara”, subratlla el pivot barceloní, un futbolista que amb la seva sola presència projecta caràcter, personalitat, entrega.

“El que em caracteritza sobretot és el sacrifici, així que l’esforç i el compromís, no faltaran. A partir d’aquí, intentaré integrar-me el més ràpid al vestidor i ser un més de la pinya”, assegura Marc, qui amb aquesta innata capacitat de sacrifici abarca molt camp. “Si m’hagués de definir com a futbolista, sóc un jugador amb ordre tàctic que domina totes les accions del joc, tant amb pilota com sense. Intento estar sempre ben col·locat a l’hora de pressionar i amb pilota tocar ràpid per entregar-la als que més saben i així centrar-me en la meva feina”, ressalta Manchón, que lluitarà per fer-se un lloc a una zona del camp de contrastos, on hi ha des de futbolistes veterans més que consagrats com David García i Pitu a d’altres joves amb un gran futur per davant com Álex Cobos i Pau Juvanteny.

“La competència sempre és bona, tant per nosaltres com per l’equip, i també és positiu tenir una mescla de joventut i experiència. Tot suma”, subratlla Marc Manchón, que ja va poder debutar ahir en el primer partit de pretemporada del Llagos contra el Figueres. Un futbolista amb molta projecció que, per les virtuts que porta a la sang com el sacrifici i la constància i per les anècdotes que ha viscut abans de posar direcció cap a la Costa Brava, estava destinat a acabar sent jugador del Llagostera.