Peralada 2-0 UE Llagostera-Costa Brava: Derrota contra un bon Peralada que ens farà millorar

Peralada 2-0 UE Llagostera-Costa Brava: Derrota contra un bon Peralada que ens farà millorar

El procés cap a la recerca del millor de tu és un constant aprenentatge i, d’aquest formen part les derrotes. Se la va trobar el Llagos per primer cop dissabte a Peralada. No només el Peralada, sinó un gran Peralada. Més rodat però també amb grans arguments sobre el camp. El conjunt llagosterenc els va discutir però finalment la seva resposta no va poder canviar un 2-0 aixecat al marcador per un precís llançament de falta directa de Josu al minut 19 i un xut ajustat des de la frontal de Muritala a la mitja hora de joc. Va tenir idees el Llagos per construir un relat victoriós però, minvat per una setmana amb fins a tres partits, no va tenir la frescor per plasmar-les. Circumstància que, per suposat, no resta mèrit al complet matx del Peralada.

Resultat al marge, el Llagos va continuar sumant al tercer envit de preparació, sobretot càrrega física, experiència amb el primer equip dels joves del planter i interacció dels fitxatges amb els seus nous companys. La manca de conjunció es fa encara sentir però l’equip llagosterenc continua acumulant quilòmetres en el camí cap a la solidesa, en el camí cap a aquell Llagostera que tots coneixem i que s’acabarà desfermant. El grup de joves que tantes maneres apunta va prendre protagonisme a un onze inicial que va contemplar l’estrena de dos prometedors vailets més: Sergi Bas i Guillem Falgueras.

Així, l’onze inicial va ser el format per Torra en porteria; una línia defensiva amb Bas i Lucas de centrals, amb ‘Falgui’ de lateral dret i Puig de lateral esquerre; un mig del camp amb Cobos i Llubera al doble pivot escortats a les bandes per Cortés i Muñi i Youssef i Kuku a dalt. Intens i vertical, el Peralada, atrevit, va manifestar amb claredat i des del principi les seves ambicioses intencions en un xoc de voluntats amb un Llagos que no volia fer ni un pas enrere. Els d’Albert Carbó buscaven en ocasions les pessigolles a l’esquena de la defensa d’un Llagos ben protegit. Tot i així, el Peralada va gaudir de més situacions que el Llagos, amb dificultats per construir jugades clares.

Amb gran precisió, Josu Currais va col·locar un llançament de falta a prop de l’escaire que va tocar el travesser per després entrar. Deu minuts després, en plena reacció de l’equip blau-i-vermell, Quadri Muratala, segellant una bona acció personal a tres quarts, va marcar el segon amb un xut ras ajustat des de la frontal. Malgrat els problemes que tenia per generar oportunitats de gol, ja se sap que el Llagos no necessita molt per crear. I en una jugada d’estratègia ben executada, Kuku, entrant molt bé a rematar, va tirar a porteria amb la testa en una acció que va blocar Aroca amb seguretat.

El teló de la primera part es va abaixar i en aixecar-se el segon es va produir la sèrie de canvis pròpia de la temporada. Marcos va passar a formar en porteria amb Julen i Diego -substitut de Viale al primer temps-, com a parella de centrals, amb Aleix Roig com a lateral esquerre i Aimar com a lateral dret; Manchón i Badr van composar el doble pivot amb Guiu i Eric per bandes i Sascha es va situar a dalt amb Gil per darrere. El Llagos va tenir un inici imponent i durant els primers minuts de la segona meitat va sotmetre el Peralada. Badr, que tot i que fa just uns mesos era juvenil competeix amb el primer equip com si hi portés tota la vida jugant, va ser l’autor de les dues més clares: un gol ol·límpic que li va ser invalidat i un un contra un que es va trobar el peu d’Aroca.

El Peralada va sortir impune d’aquest tram de partit i d’aquí fins al final va intentar conservar la possessió per calmar un decidit Llagostera que no va cessar d’intentar-ho, sobretot pels costats i amb els desplaçaments llargs cap a Sascha com a punt d’origen per produir jugades. El conjunt del Gironés, sempre amb una actitud obstinada, no va poder finalment aconseguir el gol necessari per agafar l’impuls definitiu. Derrota però rodatge i errades de les que ben segur aprendrà l’equip llagosterenc. Tot i el 2-0, segur que el millor Llagos ja és més a prop.