Juvenilasso 0-2 CF Damm: Primera derrota però mateixa bona impressió

Juvenilasso 0-2 CF Damm: Primera derrota però mateixa bona impressió

Poques vegades una derrota deixa tan poca sensació de derrota com el 0-2 de la Damm al Municipal de Llagostera amb el juvenilasso com a amfitrió. Consumida una volta, després de nou partits, l’equip de Guillem Ferrer es va apuntar la primera derrota de la temporada. Severa condemna per tot el que va fer l’equip llagosterenc, mereixedor de molt més. Però la manca d’encert -o, millor dit, la bona actuació del porter cerveser, Nil Ruiz-, van separar el Llagos dels punts. Fugaç l’inici de la Damm, Alex Almansa van marcar al minut 2, fulgurant també va ser la reacció del juvenil A. Però l’efectivitat li va tornar a somriure a la Damm amb una diana d’Hugo Puertas i se li va negar la resta del partit a un juvenilasso que va acumular múltiples intents per evitar un desenllaç que mai havia patit aquesta campanya.

El Llagostera, confiat en el 4-4-2 que tan bon resultat li està donant, va sortir d’inici amb Arnau a la porteria; una línia defensiva amb Raúl i Puig de centrals, Falgui de lateral dret i Eric de lateral esquerre; un mig del camp amb Borràs i Estrella al doble pivot amb Palau i Trafach pels costats i Mora i Coro a dalt. El gol tan prematur de la Damm no va alterar el pla del juvenilasso, que va començar el matx amb una idea al cap i la va executar a la perfecció tot i no culminar amb gols. El joc directe del Llagos, amb la velocitat a l’espai de Mora com una de les puntes de llança, i la capacitat rematadora de l’equip en accions d’estratègia van portar de corcoll la Damm. Coro, que no va poder precisar una centrada de Mora, Falgui amb dues rematades de cap aturades per Nil, i Mora, primer amb un mà a mà i després amb un nou cop de testa, van acumular ocasions i ocasions pel juvenilasso.

La diana del Llagostera es feia esperar i la del conjunt cerveser va arribar. La Damm, que va treure màxim rèdit dels dos únics desajustos defensius de l’equip llagosterenc, va trobar el segon amb una rematada d’Hugo Ruiz a centrada des de la dreta per veure més proper el triomf. D’aquí fins la pausa, la Damm va intentar acaparar la possessió de pilota però sense fer mal al juvenilaso, segon menys golejat de la Lliga. Però amb un còmode avantatge, mantenir la pilota ja li valia als cervesers per fer córrer el rellotge i mantenir a ratlla el juvenilasso, que va tenir en una jugada personal de Trafach l’última de la primera part.

La producció d’oportunitats per part dels de Guillem Ferrer va prosseguir al segon temps però amb un canvi en el plantejament del juvenilasso, que, necessitat, va plantar la pressió en camp contrari, aconseguint robar pilotes en territori de la Damm. Ibuki -relleu a la primera meitat de Palau, retirat per lesió-, va desorganitzar els visitants amb les seves accions individuals per dins i per fora. No se li notava al japonès que havia estat dos mesos aturat per una lesió de quàdriceps. Als segons 45 minuts van continuar entrant futbolistes de refresc –Trujillo ho va fer per Coro, Chami per Mora, Lloret per Trafach i Coris per Estrella-, que van mantenir l’espurna ofensiva del juvenilasso. Els blau-i-vermells van seguir sumant ocasions però el gol no va comparèixer. Malgrat la derrota, els de Guillem Ferrer es mantenen tercers en aquest subgrup B de Lliga Nacional i diumenge visiten el líder, el Girona (15:30), en un apassionant derbi provincial en què el juvenilasso tornarà a tenir la oportunitat de demostrar qui és.