Lucas Viale, un mariscal curtit

Lucas Viale, un mariscal curtit

Lucas Viale és un mariscal ja del tot curtit, el mariscal de l’exèrcit almogàver que vessa sang per la causa en cadascuna de les batalles que afronta. N’ha viscut moltes als seus 34 anys, però el pas del temps no el desgasta, al contrari, el fa més fort. A l’experiència acumulada en tants i tants duels se suma que aquesta temporada no està patint ferides de guerra ja que quasi no ha tingut lesions. Cap jugador és etern però Viale conserva aquestes ganes de competir infinites que el defineixen i que, de fet, sempre l’han definit. Destil·la passió en cada acció, en cada crit que alça, sigui una instrucció, siguin ànims per mantenir la moral dels seus companys. “Em sento molt bé, la veritat és que m’estan respectant les lesions que són les que em poden restar ja que la veterania m’ha fet millor jugador. Intento complir el rol de la mateixa manera que puc”, assegura el central argentí, que suma ja la seva tercera temporada al club de la Costa Brava.

Però, a part, de ser el mariscal que protegeix el Llagos, Lucas Viale també és el mestre que ensenya a dos joves soldats recent ingressats a l’exèrcit almogàver com Diego González, de 20 anys, i Noel Carbonell, de 24. Tots dos ja són dos grans centrals però escoltar les instruccions del mariscal és el que t’acaba ja de curtir. “M’encanta jugar al costat de joves com el Diego i el Noel, que tanta il·lusió hi posen. Aporten un plus d’energia brutal amb la seva joventut i són una competència que ho posen difícil per jugar. No em considero el mestre de ningú, els intento ajudar en tot el que puc i transmetre’ls la major experiència que tinc. Al final aquesta experiència és la que aprenguis dels errors del passat i intento que aprenguin de tot el que pogut viure al futbol”, destaca el defensa.

El mariscal argentí, a més a més un dels capitans del vestidor, és, com no, un dels ciments sobre el que s’està edificant aquesta immensa temporada del Llagostera. I és que aquests 27 punts a falta d’un partit per acabar la primera volta -que finalitza aquest diuemenge al Municipal al partit contra el Badalona (12:00)-, han convertit el conjunt que entrena Oriol Alsina en una de les revelacions d’aquest grup 3 de Segona B. De fet, amb com està competint l’equip blau-i-vermell i els resultats que està aconseguint, no sembla que parlem d’un recent ascendit. “Hem complert les expectatives de sobra fins ara tot i haver acabat de pujar. Però no em sorprèn aquest rendiment perquè continua gran part del bloc que vam aconseguir l’ascens l’any passat i els fitxatges han vingut amb una predisposició molt bona de sumar, ens ho han posat molt fàcil i s’han adaptat bé”, ressalta el central, tot un llicenciat també a la Segona B superant ja les 10 temporades a la categoria de bronze.

“Penso que, a part de la bona adaptació dels jugadors nous que han vingut, continuem sent la pinya al vestidor que érem l’any passat i aquesta unió és essencial per aconseguir bons resultats. A nivell futbolístic fora de casa som un equip molt complicat de batre i això ens ha permès sumar molts punts i al nostre camp també hem complert i tots els rivals que venen saben que quan juguen a Llagostera els espera un partit molt complicat”, subratlla Lucas Viale. Una de les coses de les que pot presumir el Llagos és l’equilibri entre els punts aconseguits al seu feu i els que ha tret a domicili. Davant dels almogàvers el conjunt del Gironès ha sumat 15 punts, mentre 12 són els que ha aconseguit lluny de Llagostera. Tot i així, seria injust dir que els punts aconseguits a casa han estat “davant dels almogàvers”, ja que la realitat és que l’afició ha acompanyat l’equip a tot arreu, no només al Municipal. I Viale no dubta en fer èmfasi en aquesta fidelitat com una de les raons d’aquesta colossal campanya del Llagos.

“Els almogàvers han estat fonamentals com ho van ser també l’any passat per pujar i ens estan demostrant la seva il·lusió per haver recuperat la categoria. Mai ens deixen sols i això tots els components de l’equip ho agraïm moltíssim i valorem molt que juguem més lluny a més a prop viatgin sempre per animar-nos”, destaca Viale, un altre exemple de fidelitat, ja que la temporada passada va decidir continuar vestint l’elàstica blau-i-vermella tot i haver perdut la categoria. Però les ganes de millorar que sempre han definit al Llagos també conviuen amb tots i cadascun dels jugadors d’Oriol Alsina i a aquestes ganes de millora apel·la un Lucas Viale inconformista: “Som exigents i que sabem que tenim marge de progressió. Vam començar la temporada marcant molts gols però també rebent-ne molts i ara n’estem encaixant pocs però també ens està costant més marcar. Hem de millorar aquest balanç i intentar seguir rebent pocs però fer-ne més”, assenyala el central argentí. La propera batalla que divisa el mariscal i tot l’exèrcit almogàver és la d’aquest diumenge a casa contra el Badalona:

“El Badalona serà un rival molt complicat perquè es troba en el millor moment de la temporada després d’haver guanyat els tres últims partits. Tenim molta il·lusió per aconseguir una victòria i així acabar la primera volta amb 30 punts. Si volem vèncer haurem de ser molt intensos, dominar l’estratègia i si som sòlids defensivament tindrem moltes possibilitats”, conclou Lucas Viale, un mariscal veterà pel que no passen els anys, un mariscal que cada vegada s’ho passa millor patint, donant-ho tot, jugant-se la integritat en cada acció pel Llagostera. El límit d’un futbolista no el marca l’edat si no la seva il·lusió i les seves ganes de competir. I d’això li’n sobra a Lucas. Al Llagos i al futbol encara li queden per gaudir d’ell. I molt.