Les claus del nou format de competició de Segona B

Les claus del nou format de competició de Segona B

El futbol no ha estat aliè a aquests temps de canvis i la Segona B, com altres categories, coneixerà un nou format aquesta temporada motivat pel major nombre d’equips en resoldre’s l’última campanya amb ascensos i no descensos i per la voluntat de la Federación Española de reformar la divisió de bronze. T’expliquem quines són.

-La Segona B es dividirà la temporada que ve en dues categories: seran la Segona B Pro, categoria que continuarà quedant just per sota de Segona A i l’anomenada Segona RFEF, divisió intermèdia entra aquesta nova Segona B Pro i Tercera Divisió.

-La Lliga tindrà fins a tres fases: la posició de la primera fase determinarà quins equips lluiten a la segona per pujar a Segona A, quins per pujar a Segona B Pro i quins per jugar a Segona RFEF o bé baixar a Tercera Divisió. La tercera fase només la disputaran els equips que es classifiquin pel play-off d’ascens a Segona A.

-Una primera fase amb cinc grups, cadascun dels quals dividits en dos subgrups: aquest curs la categoria de bronze comptarà amb un total de 102 equips distribuïts en cinc grups, cadascun dels quals es subdividirà en dos subgrups. El Llagostera, enquadrat al grup 3, competirà al subgrup 3A. En confeccionar-se les lliguetes per proximitat geogràfica, el conjunt de la Costa Brava tindrà com a adversaris Prat, L’Hospitalet, Badalona, Barça B, Nàstic, Lleida, Espanyol B, Cornellà, Olot i Andorra. La primera fase es disputarà a dues voltes, pel que el Llagos jugarà 20 partits.

Els tres primers pugnaran per accedir al play-off d’ascens a Segona A a la segona fase, del quart al setè per ascendir a Segona B Pro i de l’onzè al setè per no baixar a Tercera Divisió. Els equips que aspirin a pujar a la categoria de plata ja hauran ascendit automàticament a la Segona B Pro, mentre que els quatre últims només podran tenir com a aspiració màxima jugar a la nova Segona RFEF.

-A la segona fase hi haurà un creuament amb els equips del subgrup 3B, el dels conjunts valencians i balears: València Mestalla, Atzeneta, Orihuela, Levante Atlético, La Nucía, Hércules, Villarreal B i Alcoyano com a representants de la Comunitat Valenciana i UD Ibiza i Peña Deportiva com a representants de les Illes Balears.

-El subgrup d’ascens a Segona A estarà format pels tres primers del subgrupcatalà i els tres primers del subgrup valencià i balear. Una lligueta de sis conjunts a doble volta en què els equips arrossegaran els punts de la primera fase. Els tres primers classificats accediran al play-off d’ascens final a Segona A. La categoria tindrà un total de cinc subgrups d’ascens i el quart millor classificat també entrarà a la promoció per pujar a la divisió de plata.

-El subgrup d’ascens a Segona B Pro estarà format pels equips del quart al setè classificat del  subgrup català i del quart al sisè del subgrup valencià-balear i tindrà el sistema de competició abans esmentat: els set equips jugaran a dues voltes i arrossegaran els punts de la primera fase. Els dos primers ascendiran a Segona B Pro i la resta competiran a Segona RFEF la pròxima temporada.

-El subgrup de descens a Tercera Divisió el composaran els quatre darrers classificats de cadascun dels dos subgrups català i valencià-balear. Jugaran a Segona RFEF els dos primers i els quatre tercers millors del conjunt del cinc subgrups de descens d’aquesta segona fase. La resta descendiran Tercera Divisió.

-Per pujar a Segona A s’hauran de superar dues eliminatòries a partit únic dins de la tercera i última fase.

-Reducció de partits. Amb el nou format hi haurà menys jornades de competició. 34 partits és el màxim que podria jugar un equip, per sota de les 38 jornades que sol tenir la Lliga regular més els xocs addicionals en cas de disputar promoció d’ascens o descens. Una reducció que equival a un mes menys de competició.

 

Fotos cedides per la Federació Catalana de Futbol i la SD Ejea