CF Damm 1-3 Juvenilasso: Sorpreses que ja no ho són tant

Ja no resulta tan sorprenent que el juvenilasso, acampat per quart any consecutiu a Lliga Nacional, vingui a camps com els de la Damm, competeixi i venci. Perquè és reincident en això i perquè cada temporada que passa és millor. Havien transcorregut gairebé vuit mesos des de l’últim partit de Lliga, hi ha jugadors que han marxat, altres que han arribat però l’equip de Guillem Ferrer continua impertèrrit: ordenat sense pilota, punyent amb ella, resistent quan irromp l’adversitat. L’1-3 en territori de la Damm, un dels regnes del futbol base de Catalunya, va estar del tot justificat.

Mora va obrir el compte al minut 10 i la Damm va empatar al 17, superant a partir de llavors el juvenilasso, que tot i així, va assumir el rol de patidor i va desfilar al descans amb ocasió per haver fet l’1-2 d’Ibuki. El gol no es va negar a arribar, només li va dir al Llagos que havia d’esperar una mica més, ja que Trafach va clavar el segon al minut 64 i Trujillo el tercer de penal al 72. El conjunt de la Costa Brava es va veure abocat a patir als últims 10 minuts, en què els blau-i-vermells, dissabte de groc, es van quedar amb dos menys per lesió de Trafach -l’equip ja havia esgotat els canvis-, i la segona groga a Borràs. No li va importar gens al juvenilasso, preparat per patir i resistent a la circumstància.

L’equip llagosterenc, disposat entorn un 4-4-2, va saltar a competir a la Damm amb Arnau Torras en porteria; Raúl i Puig com a parella de centrals amb Falgueras de lateral dret i Massó de lateral esquerre; Bder formant el doble pivot amb Estrella amb Pedro i Ibuki per bandes i Mora i Coro a dalt. En disposar aquest any d’extrems purs, el conjunt de Guillem Ferrer ha optat per abandonar el sistema de cinc defenses dels dos últims anys en què els jugadors dels costats eren els carrilers. El conjunt de la cervesa va prendre la pilota ja els primers minuts i va accentuar el seu domini sobretot després de l’empat. Els locals feien circular la bola amb rapidesa i amb un intercanvi de posicions constants que va saber contrarrestar un juvenilasso que sabia llegir molt bé en quin moment fer la pressió.

El Llagostera no necessitava molt per inquietar la Damm, així que en la clàssica acció de joc directe i segona jugada que tan bé domina el Llagos, aquesta segona acció es va convertir en una passada que va deixar Ibuki sol davant el porter sense que el japonès, sempre ràpid, sempre incisiu, no pogués encertar en aquesta ocasió. La represa va portar canvis al juvenilasso: Trafach va ingressar per Pedro i Trujillo per Mora, i, minuts després, Chami per Coro i Palau per Estrella. La pilota va seguir en poder de la Damm, que continuava sense desxifrar el sistema defensiu del juvenilasso mentre al Llagos li era suficient amb què Trujillo, malson dels centrals amb la seva lluita, i Trafach, fulgurant amb les seves arrencades, entressin en escena.

L’amenaça de les ràpides jugades del juvenilasso es va fer realitat i Trafach, acudint al segon pal, va rematar una molt bona centrada de Massó al minut 64. Vuit minuts després, Trujillo convertia un penal i quasi deixava empaquetats els tres punts cap a Llagostera. Ni la inferioritat numèrica dels darrers 10 minuts va pertorbar la solidesa d’un Llagos que va defensar l’àrea amb brillantor davant la incessant insistència de la Damm. Tercera victòria en quatre anys en territori cerveser d’un juvenilasso que cada vegada ens té més acostumats a victòries d’aquesta categoria i que aquest dissabte rep el Girona B en derbi gironí al Municipal (12:30).

L’esquadra de Guillem Ferrer està enquadrada al subgrup B d’aquest grup català de Lliga Nacional. Cada subgrup, que es juga a dues voltes, consta de 10 equips. Al final d’aquesta primera fase, els cinc primers lluitaran a la segona fase per l’ascens contra els cinc primers de l’altre subgrup i els cinc últims per evitar el descens amb els cinc darrers equips de l’altra lligueta. A la segona fase només es jugarà contra aquells equips amb els qui no hagis coincidit a la primera. Tanmateix, sigui quin sigui el format, el juvenilasso -enquadrat amb Espanyol B, Girona B,  Damm B, Badalona, Mataró, Mercantil, Jàbac B, Manlleu i Grana-, farà el que sempre ha fet: competir.