Cortés: “L’aturada no ens va bé perquè estàvem en un gran moment però el més important és la salut i que tots estiguem bé”

Cortés: “L’aturada no ens va bé perquè estàvem en un gran moment però el més important és la salut i que tots estiguem bé”

Reclòs, orfe de la pilota, privat del seu gran plaer, Sergio Cortés aguanta a casa el pesat i lent transcórrer de les hores mentre reprimeix com pot les irrefrenables ganes de futbol. I com ell, tots els seus companys. L’entrenament casolà distreu, però el buit de la bola i la companyia no l’omple ningú, encara que el pot mitigar les sessions virtuals conjuntes dirigides per Jordi Mir, que dona voltes i voltes perquè la monotonia no envaeixi els jugadors. El coronavirus es va infiltrar a un Llagos que volava en el moment en què el va visitar l’enemic invisible. “És evident que l’aturada no ens va gens bé perquè l’equip es trobava en un bon moment de forma però el més important és la salut i que els quatre jugadors contagiats i les seves famílies estiguin bé. Si li treiem el costat positiu, aquests dies seran ideals perquè els jugadors que havien acumulat molts minuts descansin”, reflexiona el migcampista de Cardedeu.

La irrupció de la Covid-19 al Llagos va obligar a posposar el partit d’aquest últim cap de setmana al Municipal contra L’Hospitalet i també a sol·licitar a la Federación Española de Fútbol l’ajornament del matx d’aquest diumenge al camp del Lleida. “Entre la Lliga i els partits que tinguem pendents, la Copa del Rei i la Copa Federació ens espera un calendari molt carregat però és el que hi ha”, admet Cortés. Si la sol·licitud de suspensió prospera, el següent matx pel conjunt de la Costa Brava seria el cap de setmana del 14 i 15 de novembre al camp del Badalona. Tot seguit, l’equip llagosterenc jugaria el dia 19 les semifinals de la Copa Federació a casa contra l’UCAM Murcia, mentre la Copa del Rei no seria fins el 16 de desembre. En tres fronts es mou un Llagos que si té tant d’enrenou no és per casualitat. L’harmonia que regna una temporada més al vestidor es fa sentir al verd. “Els companys nou s’han integrat molt bé al vestidor i al camp també sumen, així que tot plegat fa que el rendiment sigui excel·lent”, destaca Sergio Cortés. Però aquesta temporada hi ha quelcom més. I és que el Llagostera, sense deixar de ser el Llagos, ha descobert un altre Llagos:

“L’equip aquest any té més registres, la temporada passada abusàvem de les pilotes llargues cap a Sascha i aquesta campanya estem oferint més maneres de jugar. Som capaços de combinar en curt i si ens venen a pressionar tenim igualment la capacitat de jugar en llarg. Aquesta riquesa en el joc ens beneficia”, explica Cortés, que des de la seva nova posició ha contemplat, i de manera molt activa, l’evolució de l’esquadra de la Costa Brava. El cardedeuec s’ha mudat de la banda al pivot. D’agitador a governador. Des del mig, imparteix sàvies ordres i sotmet l’enemic amb la rapidesa i precisió d’aquestes. Es pot simplement evolucionar, o evolucionar amb classe. Com ha fet Cortés. “Vaig començar a jugar de mig centre a la pretemporada per les baixes en aquesta posició però m’hi sento molt còmode i inclús m’agrada més que la banda. Havia jugat alguna vegada de pivot, però mai de manera tan continuada. El més semblant va ser quan vaig actuar d’interior amb el Mallorca B amb un 4-3-3”, relata el vallesà, brillant en en la seva posició d’origen però pletòric en la de destí.

El Llagos balla al ritme que marca Cortés, àvid avistant la jugada, fulgurant executant-la. La pilota no dura més de dos tocs a la cama dreta del cardedeuenc, que, a dies de complir 27 anys, i tot i que per accident, ha descobert la seva verdadera vocació com a futbolista. “El millor de la posició de pivot és que entro molt més en contacte amb el joc i participo més, sóc un jugador que necessita tenir la pilota per sentir-se còmode. A més a més penso que estic millor aprofitat en aquesta demarcació perquè quan jugo per banda m’agrada associar-me per dins. A part, és una posició que comporta menys desgast ja que quan jugues d’extrem treballes bastant ajudant el lateral i arribant a línia de fons per centrar”, explica Cortés, que gaudeix i fa gaudir els seus companys. “Veig el futbol de cara i m’agrada organitzar l’equip i ajudar els meus companys”, afirma Sergio, un opositor més a una zona del camp ja de per sí indundada de qualitat: Pitu Comadevall, Santi Magallán, David García, Marc Manchón, Pau Juvanteny i Adri García.

“L’Oriol està content amb el meu rendiment en una posició en la que tenim grans futbolistes. Penso que també aporto més competència en aquesta part del camp i això és bo per l’equip”, afirma Cortés. Si bé Oriol Alsina ha estat l’impulsor de la nova ubicació de Sergio, Gerard Garrido ha estat l’inspirador. “En Gerard m’ha ajudat molt en aquesta nova posició, em dona bons consells, em diu on toca rebre en cada moment i corregeix les carències a nivell defensiu”, destaca Sergio Cortés, que aquesta temporada ha començat a desfilar i enlluernar el públic sobre una passarel·la reservada als futbolistes més elegants, la del mig centre. I amb molta classe.