Bruno Novkovic: “El torneig del FIFA de Primera Catalana ha estat una gran experiència”

Bruno Novkovic: “El torneig del FIFA de Primera Catalana ha estat una gran experiència”

En temps de confinament s’ha de fer punta a la imaginació. I David Pallarols i Toni Sureda van aplicar aquesta màxima aquest cap de setmana passat per organitzar un torneig del FIFA 2020 amb els equips del grup 1 de Primera Catalana, és a dir: Lloret, La Jonquera, Júpiter, Manlleu, Girona B, Parets, Sabadell Nord, L’Escala, Mollet, Mataró, Rubí, Grama, Vic, Guineueta, Tona, Palamós i, per suposat, el filialasso. Cadascun del equips estava representat per un membre dels respectius clubs i, en el cas del Llagostera, el representant va ser Bruno Novkovic, segon entrenador de Llagos B i cadetasso i tècnic del benjamí C. L’entrenador va haver de superar abans una repesca contra un dels jugadors que dirigeix junt amb Vicenç Fernández, David López.

Com que al FIFA només apareixen els equips de Primera i Segona Divisió, cadascun dels representants dels clubs havia d’escollir un conjunt d’aquestes categories per prendre-hi part. En el cas de Novkovic, va optar pel Reial Madrid. A pesar de caure a la primera fase, el tècnic va fer un gran esforç per deixar el Llagostera el millor possible. Enquadrat en la lligueta de Palamós, Guineueta i Tona, el filialasso que debutava amb un derbi gironí, va perdre per un ajustat 0-1 el primer partit contra el Palamós, va caure 0-4 contra el Guineueta i va tancar la seva participació amb un trepidant matx contra el Tona, saldat amb una altra derrota per la mínima (4-3). Bruno valora molt positivament la iniciativa:

“Ha estat una molt bona experiència. Hem volgut imitar el torneig virtual dels equips de Primera Divisió i el millor ha estat conèixer jugadors d’altres equips i compartir aquesta experiència. Hi ha hagut una molt bona relació entre tots i el fet de que altres futbolistes dels equips participants fessin de comentaristes ho ha fet encara més divertit. A més a més, a la pantalla posava la gent que estava veient el partit en directe i en cada enfrontament teníem 70 o 80 espectadors”, destaca Novkovic, que fa balanç de la seva participació en l’aspecte esportiu:

“Al primer partit em van passar factura els nervis i al segon la Guineueta va ser molt superior. Al tercer, necessitava guanyar 3-0 al Tona per classificar-me per quarts de final i que la Guineueta guanyés l’altre partit. Com que el resultat que necessitava en l’altre partit no s’estava donant vaig acabar baixant els braços i em van acabar remuntant”, explica, entre riures, Bruno Novkovic. Quedar-se a casa i passar-s’ho d’allò més bé no és incompatible com es va demostrar amb aquest torneig. Felicitats al Lloret per guanyar aquesta competició virtual i, en especial, a David Pallarols i Toni Sureda per organitzar-la. Iniciatives com aquesta per passar el confinament s’agraeixen. I molt.