Torra: “Estic a un club de Segona B, que em tracta bé i on aprenc amb companys com Marcos i Cumelles. No puc demanar més”

Torra: “Estic a un club de Segona B, que em tracta bé i on aprenc amb companys com Marcos i Cumelles. No puc demanar més”

Albert Torra projecta una forta personalitat. La seva greu i imponent veu delaten la seva apassionada manera de viure els partits sobre la gespa, mentre la seva esbelta figura i la seva abundant melena infonen respecte. De fet, va néixer per ser porter. “M’agrada manar sobre el camp”, confessa Torra, un d’aquells porters que abraça la gosadia, d’aquells que surt de la porteria amb decisió a ofegar el perill, d’aquells que sap conjugar valentia i serenitat. Després d’ensenyar totes les seves virtuts al filialasso en el seu primer any al Llagostera, al porter de Manlleu li ha arribat l’hora amb el primer equip. Després de la no continuïtat de Kolderiu, el Llagos no ha hagut de buscar molt per trobar un segon porter de garanties a Marcos. El tenia a casa i, convençut, no ha dubtat en fer-li fitxa amb el primer equip.

“Quan em va trucar l’Oriol no ho vaig dubtar. No podia desaprofitar l’oportunitat de competir amb un equip d’una categoria semiprofessional com Segona B, estar al costat d’un porter amb l’experiència de Marcos i tenir un entrenador de porters que et fa millorar cada dia com el Jordi Cumelles. A part, estic en un club molt familiar que em valora. No puc demanar més”, destaca el porter osonenc de tan sols 20 anys. “Assumeixo el rol de segon porter i treballaré al màxim per estar preparat quan m’arribi el moment i l’equip em necessiti”, afegeix Torra, que va viure la seva etapa de formació al Manlleu per finalitzar la seva època al futbol base al Girona abans d’arribar a Llagostera. L’osonenc ja entrenava en dinàmica de primer equip la temporada passada, pel que els seus companys ja coneixen la seva manera de fer i de ser.

“Sóc un jugador molt jove i vull aportar molt de treball a l’equip, em prendré amb moltes ganes cada entrenament. Si m’hagués de definir com a futbolista, em considero un porter amb un bon joc de peus, atrevit, al que li agrada bastant sortir i manar”, assenyala Torra, que, en els seus gustos com a porter s’oblida d’esmentar una de les coses que més boig el torna: aturar penals. Dos en va aturar el manlleuenc amb el filialasso en l’any de la seva estrena amb el Llagos. “Aturar penals sempre és una motivació extra. Al final és un cara a cara amb el rival en què cada jugador té la seva manera de tirar. De vegades t’has de fixar en com perfila l’adversari el cos, d’altres has de tirar d’intuició i d’altres t’has de guiar per les indicacions dels entrenadors”, assegura Albert Torra.

Amb l’ascens del porter osonenc al primer equip, la llista de jugadors del primer equip amb passat al filialasso continua engreixant-se: Torra, Álex Cobos, Pau Juvanteny, Joan Maynau… A banda, la presència de ‘Juvi’ i Adri Garcia suposa que el Llagostera ja compti amb dos jugadors sorgits del futbol base del club, fet que dona valor i mèrit a la feina de tanta gent que ha treballat durant tants i tants anys a les categories inferiors del Llagos. Siguin o no siguin del planter, el que està clar és que el Llagos compta amb els joves i Albert Torra, amb els seus 20 anyets, n’és l’últim exemple. “L’objectiu d’aquesta temporada és gaudir i, si tinc una oportunitat per jugar, aprofitar-la”, ressalta Torra, àvid dels mateixos coneixements que adquirirà al costat de Marcos i sota les ordres de Cumelles, desitjós de competir per manifestar la passió que sent per la porteria.

Foto de Jordi Juvanteny