Sergio Cortés, la bala de la UE Llagostera-Costa Brava

Sergio Cortés, la bala de la UE Llagostera-Costa Brava

Quan el Llagos l’utilitza, es com si premés el gallet i disparés una bala. Una bala indetectable, que no saps per on anirà ni per on et podrà fer mal, però que, en qualsevol cas, sap que te’l farà. Quan se’n va per fora és com una bala que surt tan disparada que ningú el pot atrapar. I quan se’n va per dins, és com una bala que penetra al cor de l’adversari i el deixa ferit de mort, el destrueix per dins. Així que, sigui major o menor, sempre causarà algun impacte en el rival quan entri en acció. Sergio Cortés és la bala de la UE Llagostera-Costa Brava. I Oriol Alsina l’utilitza com una arma secreta perquè, encara que molts el coneixen a la categoria, mai saps com et pot fer mal. Si marxa per fora desborda per velocitat. I si es fica dins, dinamita els sistemes defensius dels contrincants, sigui en jugada individual o creant superioritat amb la seva presència. Endevinar la seva trajectòria és del tot impossible. És una bala indetectable.

El Llagos buscava munició per l’atac just abans de l’inici de la Lliga i va trobar en Cortés una arma incisiva. “M’agrada sempre ser molt vertical, mirar endavant i puc jugar a la mitjapunta i a la banda dreta o esquerra. Si hi ha més espai per dins m’hi fico per rebre, generar superioritat i associar-me amb els companys i, si no, desequilibrar en l’un contra un per fora. Faig una cosa o una altra depenent del rival, la qüestió és no ser previsible”, destaca el jugador de Cardedeu, tan capaç de ser un extrem pur com d’un interior que creï joc per dins. Cortés, de 25 anys, suma dues titularitats seguides, i, a més a més, va convertir els dos penals que li van atorgar la victòria al Llagos en l’últim matx de Lliga contra l’Hércules. “Mai m’havia trobat en la situació de llançar dos penals en un mateix partit, però va ser més aviat una qüestió psicològica de saber enganyar el porter. No sóc de marcar molts gols per temporada, sóc més de donar assistències, encara que espero destapar-me aquest any com a golejador”, assegura, convençut, l’ex d’Ebro, Cornellà i Mallorca B, entre d’altres.

Com la seva trajectòria quan surt disparat, la seva adaptació a l’equip de la Costa Brava ha estat fugaç. “És cert que vaig arribar quasi començada la Lliga però tant l’Oriol com tot el cos tècnic m’han donat tota la seva confiança des del principi. El treball diari i de tot l’equip també han estat claus per adaptar-me tan ràpid, som un equip molt solidari en què tots remem en la mateixa direcció i d’aquesta manera és com acaben sortint al final les coses”, subratlla Sergio Cortés, que ressalta el treball de l’equip com a principal raó de que hagi arribat a un rendiment òptim tan aviat. Tot i així, l’atmosfera que es respira fora del camp també hi té molt a veure: “Hi ha un molt bon ambient al vestidor. Des de que vaig arribar tots els meus nous companys em van acollir amb els braços oberts, hi ha un ambient molt sa. Per ser un bon equip dins del camp també s’ha de ser-ho fora, si hi ha bon rotllo tot va bé”, destaca Cortés. El futbolista de Cardedeu agraeix el bon ambient i també la claredat d’idees que té sobre la gespa un conjunt llagosterenc que ha tret 10 punts de 18 possibles en un gran inici:

ue llagostera

“La clau és que dins el camp som un equip i tenim les coses clares, sabem què fer en cada moment i també l’Oriol i tot el cos tècnic ens donen la màxima confiança i ens insisteixen en què no tinguem por a fallar. Però si volem salvar la categoria sense problemes ens hem de fer forts a casa, que els rivals sàpiguen que quan venen al nostre camp ho tindran molt difícil. Puntuar fora també és important però tot passa per la fortalesa a casa”, assegura Sergio Cortés, que en el poc temps que porta a Llagostera ja sap quin és un dels secrets pels que els contrincants pateixen tant al Municipal. “L’afició que tenim és increïble. Apreta molt quan ve al camp i també quan es desplacen i això al final l’equip ho agraeix molt”, subratlla Sergio, amb ganes de fer de les seves de nou. Tindrà la oportunitat de tornar a fer-ho aquest dissabte al camp de l’Orihuela (19:00):

“El de l’Orihuela és un camp gran i amb gespa natural i ells en jugar a casa ens exigiran molt, així que ens espera un partit dur. Nosaltres el que hem de fer és estar ordenats, romandre molt atents i quan sorgeixin oportunitats aprofitar-les al màxim”, assenyala Sergio Cortés, un jugador que quan entra en acció deixa sense resposta qualsevol rival, que no té altra opció que curar-se les ferides que causa Cortés, ja que quan surt disparat, va tan ràpid i és tan incisiva, que no hi ha qui l’aturi. Ni qui el detecti. I és que, simplement, ell és la bala del Llagostera.

FOTO 1: Sergio Cortés desborda els rivals amb la seva velocitat quan se’n va per fora

FOTO 2: El futbolista de Cardedeu va ser un dels protagonistes de l’última victòria contra l’Hércules amb els seus dos gols