Pini: “Tinc una plantilla amb poca experiència però plena de talent i joventut”

Pini: “Tinc una plantilla amb poca experiència però plena de talent i joventut”

No tenen gran experiència, però tenen un gran talent. En molts casos s’enfrontaran a jugadors que els treuen 10 anys o més, amb major fortalesa física i un cos més fet. Però ells tenen la frescor de la joventut, la il·lusió, molts d’ells, de debutar a la categoria, les ganes d’exhibir tot el seu talent per fer-la grossa. El filialasso es trobarà, per quart any consecutiu, amb el dilema de sempre, el de competir a la màxima categoria del futbol territorial català contra equips més contrastats sent un conjunt amb molts jugadors que tot just s’estrenen al futbol amateur. Però aquest equip sempre ha solventat aquest hàndicap amb una manera de ser innegociable: gosadia, caràcter i competitivitat, les virtuts que adquireixen els jugadors al futbol base del Llagostera, les virtuts que aflores quan et poses la samarreta dels almogàvers. I, per aquesta temporada, no serà menys. Juan Francisco Gómez ‘Pini’, el capità del projecte, compta amb un equip ple de nens, sí, però desitjosos d’ensenyar el seu talent al Municipal i pels camps de Catalunya en aquest grup 1 de Primera Catalana. El primer repte serà aquest diumenge a Llagostera contra el CF Reus B (17:00). Els inicis sempre són complicats, i més per un equip que viu canvis cada any, però el filialasso està preparat com assegura Pini:

“Estem plens d’il·lusió i ganes per començar a competir ja. Partim amb l’objectiu a la classificació de la permanència i l’objectiu principal de formar jugadors pel primer equip, estic segur de que molts hi arribaran. En ser un equip jove amb molts futboliste que ara han finalitzat la seva etapa de juvenil ens costarà al principi competir a Primera Catalana perquè ens enfrontarem a equips amb molta més experiència però aquests nois tenen molta qualitat i estic segur que ho treurem endavant. Tenim molt marge de millora i el compromís per part dels jugadors també hi és”, subratlla Pini. El tècnic comptarà amb un bloc en què segueixen sis jugadors de l’any passat, en pugen set del juvenil A i s’incorporen nou d’altres equips. Juan Sotto, Monsif Khattar, Llorenç Busquets, Monchi Blanco, Jesús Maldonado i Marc Crespo són els que continuen; David López, Iker Díaz, Sergi Resta, Dani Resta, Pau Juvanteny, Pol Llubera i Gerard Davesa els que pugen del juvenilasso i Alberto Germán (Gimnàstic Manresa), Bernah Baldeh (CA Sant Pol), Mario Coronado (CE Banyoles), Alex Bautista (FC Argentona), Albert Torra (Girona FC), Mohammad Kaddour (CE Júpiter), Óscar Castellano (torna després del seu pas pel Louisiana Krewe FC estatunidenc), Albert Bernabéu (CE Mercantil), David Reyes (CF Reus), Joan Bergé (CF Damm) i Ibra Touré (AEILL Cerdanyola) els fitxatges.

“Estic molt content amb la plantilla que tinc. Tinc un grup ple de nois amb molta qualitat i sense egos. Personalment intentaré aportar treball i humiltat perquè aprenguin i es pugui complir l’objectiu principal de treure jugadors pel primer equip”, destaca Pini, que té clar com vol que jugui el seu equip, encara que sempre tenint clar que s’haurà d’adaptar a circumstàncies com el tipus de joc de rival i les característiques del camp on toqui competir. “Tenim equip i qualitat per tenir la pilota. Volem ser un equip que ataqui per bandes i que combini per dins però volem tenir diferents versions. Hem de ser capaços de saber competir quan el rival ens dongui la pilota i de defensar un avantatge quan toqui. Però també hem de ser capaços de fer mal amb l’estratègia”, assegura Juan Francisco Gómez ‘Pini’, conscient dels aspectes que s’han de millorar per tal de competir amb les màximes garanties.

ue llagostera

“L’aspecte ofensiu no em preocupa tant perquè al final tinc molt bons jugadors, ràpids i podem generar espais amb facilitat. El que em preocupa més és l’aspecte defensiu, on hem de millorar molt, sobretot el tema de les basculacions, les cobertures i la distància entre línies i també ser molt més contundents. Ens falta treballar més aquesta faceta per no tenir problemes quan ens toqui defensar una renda”, ressalta l’entrenador de Santa Cristina d’Aro. Encara que la temporada no ha començat, el tècnic del filialasso ja visualitza quin tipus de plantejament li poden fer els rivals en una categoria tan dura i tan igualada en què tant penalitzen les errades. “Sabem que la majoria d’equips ens donaran la pilota i buscaran les contres i els desplaçaments llargs cap a un davanter fort perquè jugui de cara. Serà molt important evitar les pèrdues en zones compromeses, que ens han perjudicat molt aquesta pretemporada”, assevera Pini.

La resta de cos tècnic que assisteixi el tècnic cristinenc serà el format per Jordi Codina ‘Cudi’ com a segon entrenador, Bruno Novkovic com a preparador físic, Jordi Fernández com a entrenador de porters, Jordi Maurici com a delegat, Roger Fernández com a fisioterapeuta i Núria Rabassa i Artur Comas com a psicòlegs. “Estic encantat de comptar amb aquest cos tècnic tan professional. Segur que junts farem molt bona feina”, subratlla Pini, l’encarregat per aquesta temporada d’exprimir al màxim el talent dels bailets del filialasso i de fer-los madurar. Cracks que asseguren emoció, i, sobretot, molta diversió.

FOTO 1: Pini serà el capità en aquesta quarta temporada seguida del filialasso a Primera Catalana 

FOTO 2: L’entrega i el lideratge del ‘capitano’ Juan Cruz Sotto, sempre claus al Llagos