Noel Carbonell, l’ombra dels rivals de la UE Llagostera-Costa Brava

Noel Carbonell, l’ombra dels rivals de la UE Llagostera-Costa Brava

Fins que no li pren la pilota, fins que no l’atura, fins que no el fa retrocedir, no deixarà en pau l’adversari. S’enganxa a ell, no el deixa respirar, no li dona marge. S’enganxa com una ‘lapa’ a tot aquell que gosa passar per la seva zona, el persegueix fins que no compleix la seva missió d’impedir que progressi. Ja sigui en el joc aeri, en transicions o en accions en què ha de saltar a tres quarts o més endavant per obstruir el pas del rival. Quan a un contrincant se li fa de nit amb la pilota, és que hi ha una ombra que plana sobre ell, una ombra anomenada Noel Carbonell. Però si la seva silueta apareix també a l’àrea contrària, compte. Pot convertir-se en el braç executor d’una jugada d’estratègia com fes contra l’Ebro en l’última jornada.

Quan un central nou vingut marca amb la samarreta del Llagos i ho fa a pilota aturada és una de les senyals inequívoques de que s’ha adaptat al conjunt de la Costa Brava del tot. “El fet de venir al Llagostera em creava respecte en el sentit de que no sabia com m’adaptaria perquè jo sempre he estat al Lleida. Però, de totes maneres, ja sabia realment el que m’esperava i que em trobaria un vestidor molt humil i un club on la gent és molt pròxima i hi crees afinitat i vincles de seguida. Estic molt a gust al Llagostera”, confessa Noel. El central de 24 anys, cedit aquesta temporada pel club de la Terra Ferma, ha encaixat també a la perfecció en l’estil de joc directe del Llagos quan no porta ni tres mesos a l’equip llagosterenc. Una adaptació que adquireix més mèrit si es té en compte que Noel actuava molt més de pivot que de central al conjunt lleidatà.

“Incorporar-me al Llagostera també em suposava haver d’acostumar-me a jugar en un camp petit i a un estil de joc diferent. Però tinc l’avantatge de que en l’últim any de juvenil amb el Lleida vaig tenir un entrenador, Ramon Castellarnau, que ens feia apostar per un joc directe, així que és una cosa que no ha estat del tot nova per mi”, ressalta Noel Carbonell, que s’està mostrant a Llagostera com un defensa molt complet. Un central que s’enganxa com una lapa als rivals, segur, fiable i contundent. Un central que sempre és al seu lloc.  “L’Oriol ja em va dir que aquí jugaría més a la posició de central. Al final quan actúes en aquesta demarcació tens una visió diferent que de la que tens quan jugues de pivot però em vaig adaptant. En un camp tan petit com el del Llagostera qualsevol acció es pot convertir en una ocasió però això m’està fent créixer en concentració”, confessa el futbolista de Puigvert de Lleida. Una de les virtuts dsatacades de Noel és la seva eficàcia a l’hora de saltar des de la defensa a per un adversari que rep entre línies. És en aquest tipus de jugades on Noel més s’enganxa com una’ lapa’ al contrincant.

“El fet d’haver jugat tant de temps com a mig centre fa que sigui més agressiu i a l’hora de saltar i d’estar més a prop d’un contrari que rep entre línies. Sóc un jugador que no dóna marge als rivals”, assenyala una de les incorporacions del Llagos per aquesta campanya. Noel té ben assimilats els conceptes que ha de tenir tot defensa central però, en tot cas, té el seu costat dos grans jugadors experimentats dels qui continuar aprenent en aquest ofici de central com Lucas Viale i Aimar Moratalla. “El fet de jugar al costat d’aquests jugadors m’aporta nous coneixements sobre aquesta posició”, destaca Noel Carbonell. El polivalent jugador lleidatà té una altra professió a banda de futbolista però que l’ajuda a ser encara millor esportista, la de nutricionista. Tot jugador s’ha de cuidar l’alimentació però ell gaudeix d’un avantatge afegit en aquest sentit. “La nutrició és un aspecte que considero molt important però jo li dono més transcendència en ser nutricionista. Crec cegament que si portes uns bons hàbits alimentaris es nota molt a l’hora de competir. En Gil és l’altre nutricionista de l’equip i de vegades parlem molt sobre alimentació”, ressalta el de Puigvert de Lleida.

El Llagostera ha esdevingut en aquest primer terç de la temporada un dels equips revelació. La força del col·lectiu ha estat cabdal i Noel té molt clar quina és la clau. “Hi ha una competència per jugar molt sana en tot l’equip. El fet de que el míster faci canvis a l’onze titular en cada partit és molt important perquè fa que la gent no es relaxi i estigui sempre concentrada. Aquesta política està donant resultat perquè l’equip rendeix amb les rotacions”, destaca el central. Un grup que aquesta setmana ha patit un cop dur amb la lesió de llarga durada de David Bigas. El lateral esquerre, com Pitu Comadevall i Jordi Maymí, s’ha trencat el lligament creuat anterior. “És una dura lesió i a més a més ens arriba en un moment en què tenim molts partits i en què ens estaba aportant moltíssim. Li desitjo la millor operació i la millor recuperació”, diu Noel. A banda de la fortalesa com a equip i la unió del vestidor, el futbolista del Segrià també ha descobert que un altre dels secrets que explica perquè un petit com el Llagostera competeix amb els grans es troba a la graderia.

“M’ha sorprès l’afició del Llagostera, sobretot que viatgi tant per animar l’equip. Agraïm que ens animin tant”, ressalta Carbonell sobre els almogàvers, cridats a tornar a ser un dels factors determinant aquest diumenge al partit al camp del Cornellà (18:00). “Espero un partit molt competit en un terreny de joc amb dimensions similars al nostre, així que de ben segur es decidirà en accions ràpides i petits detalls. Hem de tenir en compte que el Cornellà compta amb el pressupost més elevat de la seva història i té una gran plantilla”, conclou Noel Carbonell, un defensa que és el malson dels rivals, que s’enganxa a ells com una lapa. I és que allà on jugui una estrella, Noel serà l’ombra que s’encarregui d’apagar-la.

 

FOTO 1: Noel Carbonell, una ombra que apaga estrelles rivals 

FOTO 2: La integració del central al Llagostera ha estat fulgurant gràcies als seus companys

FOTO 3: Noel ho dona tot en cada acció damunt la gespa