Maynau: “L’Oriol m’ha transmès molta confiança. Em fa molta il·lusió tornar a casa”

Maynau: “L’Oriol m’ha transmès molta confiança. Em fa molta il·lusió tornar a casa”

De bon matí se sentia a Llagostera dimecres un soroll punyent i penetrant cada vegada més proper i que resultava familiar. Per la tarda, a tot gas, una moto passava per la recta i prenia la direcció del seu circuit preferit en entrar al poble. Era la MotoGP del Llagos, que es detenia al Municipal de Llagostera, on durant cinc anys havia marcat sorprenents puntes de velocitat. Tornava Joan Maynau després de la seva experiència al Racing de Santander per omplir encara de més qualitat la graella de la banda esquerra del conjunt llagosterenc. Sigui de lateral o d’extrem. Més endavant, més enrere tant li fa. “L’Oriol em va transmetre molta confiança quan es va assabentar que marxava del Racing, ens vam posar d’acord molt ràpid. Em fa molta il·lusió tornar a casa”, explica Maynau, molt ben rebut de nou pel vestidor. “Els companys m’han donat una càlida benvinguda, hi ha molt bon rotllo”, destaca, agraït, el de Tossa de Mar.

De memòria coneix Maynau el Llagostera, on va arribar el 2015 procedent del juvenil del Badalona per incorporar-se al filialasso i plantar-se al primer equip, on la temporada passada era titular habitual. Al club de la Costa Brava ha estat on s’ha fet un gran futbolista fins el punt d’atraure l’atenció de clubs com el Racing. “El millor és que el període d’adaptació que ha de passar tot nou jugador no el necessitaré perquè conec molt bé el club i el joc de l’Oriol, així que sé quines coses vol i quines no”, subratlla Maynau, que no li ha tret ull al Llagos aquest últim mig any. El seu cap estava a Santander però el seu cor romania a Llagostera. “He seguit l’equip en tot moment i he estat al corrent de tot el que passava, fins i tot del brot de Covid que hi va haver. He vist alguns partits i, tot i que no vaig poder veure la final, guanyar la Copa Federació va ser una gran alegria. Hi ha una molt bona plantilla i em fa molta il·lusió el repte d’aquesta temporada”, ressalta el lateral.

Camí d’uns 25 anys que complirà a finals de març, Maynau s’aproxima al seu cim com a futbolista, físicament pletòric i mentalment madur. El futbolista tossenc està convençut que el Joan que torna és inclús millor encara que el que va marxar a Santander a l’estiu per viure la seva primera etapa futbolística lluny de Catalunya. “Ha estat una experiència que m’ha ajudat a madurar. Espero donar la meva millor versió millorar la meva aportació, en alguns moments pecava de precipitació en jugar i ara ho faig amb més maduresa i seny”, reflexiona Maynau, endinsat en una serenitat que s’uneix ja a la seva innata potència física que li permet actuar tan de lateral com d’extrem. “La de lateral és la meva posició més natural i la que domino més però d’extrem també em sento còmode”, assenyala.

Esperonada sempre pel rugit dels almogàvers cada vegada que es creuava la banda esquerra del Municipal a tota velocitat, trobarà a faltar la MotoGP del Llagos aquest sonor i motivador rebombori. “Serà especial tornar a veure els almogàvers de nou quan tinguem la possibilitat, són pocs però intensos i propers i això és el més important”, destaca Maynau. En la cursa cap a la Segona B Pro, el Llagos continuarà sent un incordi, un rival constant impossible de perdre de vista. Però ara es farà encara més molest, impulsat per la velocitat de la seva recuperada MotoGP, que anhela ja arrencar de nou al seu circuit preferit. Bentornat Joan!