Levante B 2-1 UE Llagostera-Costa Brava: Mèrits desatesos

Levante B 2-1 UE Llagostera-Costa Brava: Mèrits desatesos

Per dues mínimes escletxes es va esfumar el colossal treball del Llagostera a la Ciutat Esportiva del Levante i s’hi va filtrar la qualitat del filial granota, retinguda pel Llagos menys en dos moments fatals. El primer d’ells va ser castigat al minut 68 de cap per Cantero i esmenat per una meravella de Cortés que portava impresa tota la ràbia continguda pel conjunt llagosterenc al 73. A l’aire el partit, buscat per tots dos amb passió i ambició, la testa de Ferni a la sortida d’un córner al 85’ va lliurar els tres punts al bàndol granota en un matx que no va atendre els mèrits dels d’Alsina.

Segona fase. Diferent terreny, però mateix Llagostera, enfundat en l’ordre, el sacrifici i la determinació davant un filial amb el millor dels filials -joventut i dinamisme-, però sense pecats de joventut, seriós i amb picardia. No va voler esperar l’equip de la Costa Brava per defensar i es va abalançar sobre l’equip valencià, engabiat a la primera part en camp propi i amb visites més freqüents a l’àrea de Marcos a la segona meitat que a la primera però més exposat als punyents contraatacs del conjunt llagosterenc, que va comparèixer al complex granota amb Marcos en porteria; Julen i Aimar com a parella de centrals; Pere de lateral dret i Diego de lateral esquerre; Cortés i Juvi al doble pivot, Pau per banda dreta, Dieste per esquerra, Gil de mitjapunta i Sascha a dalt.

El Llagos, invasor del camp del Levante B gran part del primer temps, no oferia escapatòria als d’Alessio Lisci, que tenien clar que volien la pilota però que tenien dubtes sobre què fer amb ella, obligats a rebobinar davant la perfecció de la pressió d’un aplicat Llagos, atlètic i disciplinat per replegar si els valencians treien l’entrellat per superar aquesta pressió. Restringits els espais interiors, naixien els atacs dels granota per les bandes però morien a l’àrea del Llagostera si no la robaben els laterals abans.

El primer acte va ser un escàs degoteig d’ocasions, encara que més regada l’àrea del Levante B de potencials jugades de gol. Proveïen les bandes de centrades el perímetre granota. Primer Sascha va fregar un enviament de Pere, després Gil es va quedar centímetres de rematar un del ‘9’ i, com a última acció inquietant dels primers 45 minuts, Dieste no va arribar a embocar una centrada de Diego. Tot i així, un tir de Gil des de la frontal enviat a córner per Picón va ser la més clara per al Llagos. El 0-0 va poder caure just abans del descans amb un xut de Raúl negat per Marcos.

La pau de la primera meitat es va veure pertorbada a la segona per un intermitent però intens anar i tornar, pres el partit per les transicions. El gol va voler ser mandrós amb el Llagos, que el va veure passar de molt a prop amb una rematada quasi a boca de canó de Sascha, que rematava tota centrada. També va dir la seva l’esquadra d’Alessio Lisci amb un travesser de Sergio i una aturada de Marcos a tir de Michele Diana. El gol va somriure abans al Levante B en un cop de cap de Cantero al minut 68.

El primer moviment al marcador va precipitar que el ritme s’accelerés encara més, incrementat pels majors riscos a què es va veure abocat a prendre l’ahir equip abillat de rosa. Va buscar l’equip de la Costa Brava agitar el duel amb els canvis amb l’entrada d’Aleix per Pere, Magallán per Juvi, Manchón per Gil i Maynau per Dieste. Al descans, Guiu va entrar per Pau. No va aguardar molt el Llagos en la resposta, alçada al minunt 73 per Sergio Cortés, que, en un dels seus gols captivadors a què ens té acostumats, va prendre l’escaire i el cartabó per ajustar-la a aquest racó que fa els gols tan embellidors i inabastables. Reestablerta la igualtat, Llagostera i Levante B es van reptar a una intensa persecució per la victòria sense posar fre al viu ritme del segon temps.

Va prendre avantatge el filial granota al 85’, quan Ferni va marcar el 2-1 amb la testa a la sortida d’un córner. El Llagos es va reposar de la relliscada i va esprintar fort els últims minuts, podent atrapar el merescut punt en un toc d’esperor de Guiu desviat per Picón. Va ser l’últim cop de cua d’un obstinat conjunt llagosterenc que divisa amb tremenda motivació el partit de dissabte a casa contra La Nucía (17:30), que haurà de vèncer els jugadors que es trobi al camp i, per descomptat, el cinturó d’almogàvers que l’escorti.