Marcos: “Aturo rotllos de paper higiènic que em llança la meva filla com a part de l’entrenament i aprenc a editar vídeos”

Marcos: “Aturo rotllos de paper higiènic que em llança la meva filla com a part de l’entrenament i aprenc a editar vídeos”

A falta de davanters que el facin treballar i en absència de Jordi Cumelles, la Malva és qui posa a prova dia rere dia el seu pare Marcos bombardejant-lo a rotllos de paper higiènic al menjador de casa seva. El porter de Bon Pastor, que té en la seva filla la millor entrenadora, conté d’aquesta manera el desig de tornar-se a posar sota pals, encara que, tot i així, troba a faltar el dia a dia, el compartir moments amb els seus companys, l’impartir ensenyances als seus alumnes. Mentre no pot fer tot això, Marcos intenta aprofitar la part positiva del confinament: a part de passar més temps amb la seva filla està aprenent a editar vídeos de partits. Vol ser un bon analista de futbol i, com sota la porteria, no vol que se li escapi res.

-Com portes el confinament? Bé, m’he adaptat bé a aquesta nova vida però no deixes de trobar a faltar el teu dia a dia.

-La teva dona és infermera. Això fa que visqueu de més a prop tot el que està passant? Lògicament prenem moltes més precaucions perquè ella tracta amb pacients que tenen coronavirus però al mateix temps ho assumeix amb naturalitat i ens transmet molta tranquil·litat, es preocupa molt perquè no ens alarmem, així que ho portem bé.

-Què és el que més trobes a faltar? Poder anar a entrenar, viure l’ambient del dia a dia amb els companys de l’equip i entrenar amb els nens per les tardes. Trobo a faltar molt el futbol en general.

-Quina rutina diària segueixes? Doncs és una rutina bastant completa. Em llevo a la mateixa hora que la meva filla, fem els deures i després ella veu la tele o jugo i jo me’n vaig a treballar a l’ordinador. Estic aprenent en el tema audiovisual, accions com escurçar i editar vídeos de partits de futbol per saber gestionar eines per fer anàlisis en un futur, tinc amics que en saben del tema i m’ensenyen. També faig videotrucades amb amics i mantinc el contacte amb els alumnes de l’escola i els passo exercicis. I, per suposat, faig esport durant dues hores a la tarda. Realitzo la rutina que ens passa en Jordi Mir i de vegades en Jordi Cumelles ens passa alguna pauta per adaptar-la més als porters. La meva filla m’ajuda en l’entrenament, em va llançant rotllos de paper higiènic i jo els aturo [riu]. És també un moment de diversió per ella.

-Fas alguna activitat que no puguis realitzar en situació normal? A part d’aprendre a editar vídeos, puc passar més temps amb la meva filla, que és una cosa que trobava a faltar en la vida normal. És la part positiva del confinament.

-Veus sèries? Sí, sobretot per la nit amb la meva dona. Veiem sèries com ‘La casa de papel’, ‘Peaky Blinders’ i ‘Vis a vis’.

-Veus molt futbol? No, més que veure’l treballo amb vídeos de partits per aprendre’ls a editar, però no miro partits.

-Cuines més aquests dies que de costum? Sí, ara més perquè estic més a casa però tampoc cuino res de l’altre món, el normal com per seguir una bona dieta.

-Què és el primer que faràs quan tot torni a la normalitat? Anar a veure la meva família, em moro de ganes de veure’ls perquè porto mes i mig sense visitar els meus pares, els meus nebots i la meva germana i també la meva filla té ganes de veure els seus cosins. La família és sense dubte el que trobo més a faltar a part del futbol.

-Una bona notícia és que el dissabte ja es podrà sortir a córrer… Ho estic desitjant. Està bé entrenar cada dia a casa però ja s’està fent pesat i cada cop costa més posar-s’hi, però s’ha de fer. Necessitem canviar de dinàmica.ro