Bigas: “Cuido les gallines i els bonsais, recupero el genoll i segueixo fent feina de regidor. Estic tot el dia ocupat”

Bigas: “Cuido les gallines i els bonsais, recupero el genoll i segueixo fent feina de regidor. Estic tot el dia ocupat”

Estar tot el dia a casa significa estar tot el dia ocupat. Pot sonar a paradoxa, però quan ets polifacètic inclús et falten hores per dedicar-te a tot el que t’agrada, per molt que estiguis confinat. És el cas de David Bigas, l’home dels mil rols: esportista professional, regidor d’Agricultura i Esports a la seva Peralada natal, cuiner, pagès i cuidador de bonsais. Són moltes les tasques que concentren la passió de Bigas i cap que deixi descuidada el poltre del Llagos, que, tot i la pau que li aporta el contacte amb la natura i els animals sent el neguit de tenir quan pugui ser possible a disposició Edu Bardera a prop per avançar en la recuperació del genoll de la seva pota esquerra.

-Com portes el confinament? Per sort tinc molt de terreny a casa i puc caminar i entre la recuperació del genoll i la feina de l’Ajuntament estic bastant ocupat, així que estic entretingut.

-Què és el que trobes més a faltar? Doncs coses de la vida normal com anar a entrenar. Encara que estigui lesionat i no pugui exercitar-me junt amb els companys sí que en condicions normals aniria cada dia a Llagostera i estaria en dinàmica d’equip.

-És més complicat avançar en la recuperació del genoll estant en quarantena? Faig tot el que puc, treballo molt el tren superior i l’inferior durant dues hores o més, em poso gel, mantinc la cama enlairada… Hi ha progrés en la rehabilitació però el procés és molt més lent en no poder visitar un fisio com l’Edu que valori la lesió i el seu avenç perquè sol no ho puc fer. Però no es pot fer res.

-Quina rutina diària segueixes? M’aixeco a les 8, esmorzo i res més acabar em poso a fer els exercicis. Després vaig a cuidar els animals que tinc a casa. Vaig a recollir els ous de les gallines i els hi dono de menjar i després ho faig amb els conills i els ocells. També cuido i rego els bonsais. Quan he acabat faig feina de l’Ajuntament, faig el dinar i després per la tarda jugo a l’ordinador a jocs com el Call of Duty i miro alguna sèrie.

-Fas alguna activitat que no puguis realitzar en situació normal? L’únic que canvia és que en lloc de cuidar els animals per la tarda ho faig pel matí i que miro alguna que altra sèrie o pel·lícula més. El que també ha canviat és que com a regidor d’Esports ara tinc molta menys feina perquè els pavellons estan tancats, però com a regidor d’Agricultura sí que continuo tenint treball. L’últim temporal va deixar alguns camins del camp destrossats i vaig haver d’anar dos dies a veure la zona per valorar els danys i gestionar la reparació perquè poguessin passar els agricultors. Són els dos únics dies que sortit.

-Quina sèrie o sèries veus? Tinc Netflix i vaig acabar ‘Biking’, ara estic mirant ‘The Last Kingdom’ i he començat ‘El último baile de Michael Jordan’. També he vist ‘La casa de papel’. Però també veig vídeos sobre bonsais a YouTube perquè és un tema que m’agrada molt.

-Veus molt futbol? Miro vídeos de ‘hihglights’ de futbolistes i i també miro bastant el canal Esto es Premier, en què surten personatges històrics de la Premier com Alex Ferguson, Michael Carrick o Aleksandar Kolarov.

-Cuines més aquests dies que de costum? Ja cuinava bastant abans, tinc força traça i faig de tot. Cuino cada dia per quatre persones i faig tant el dinar com el sopar. Com ara ens movem menys elaboro plats que no siguin copiosos com, per exemple, unes patates amb mongeta tendra de primer i cuixa de pollastre a la planxa de segon. Ara convenen plats lleugers com aquests i no d’altres més pesats com la paella.

-Què és el primer que faràs quan s’acabi el confinament? Tinc molt ganes de córrer, i no ja per la quarantena, si no perquè des del dia que em vaig lesionar, el 2 de novembre, no he tornat a córrer així que desitjo treballar amb el fisio quan es pugui per avançar en la meva recuperació. Dedico moltes hores al genoll per tornar a jugar el més aviat possible.