Magallán: “Estic acabant la carrera de Dret i el confinament em deixa ara més temps per estudiar

Magallán: “Estic acabant la carrera de Dret i el confinament em deixa ara més temps per estudiar

Santi Magallán es passa les hores del confinament estudiant. Quan no ho fa amb els llibres, es troba a l’últim curs de Dret, ho fa amb els vídeos dels partits del Llagostera, els quals analitza d’una manera exhaustiva per analitzar en què pot millorar com a futbolista.Com tot jugador, Magallán sent el buit que ha deixat la manca de futbol, un buit que omple compartint llargues i apassionades xerrades sobre la tàctica de l’esport rei amb el seu germà Lisandro, jugador de l’Alabès. I com Lisandro l’entén millor que ningú, es posa a donar tocs amb Santi per saciar aquesta necessitat d’estar en contacte amb aquesta estimada que tant troben a faltar: la pilota.

-Com portes el confinament? Bé, tinc la sort de que quan va començar la quarantena va coincidir que estava amb el meu germà i la meva mare, als quals feia temps que no veia, així que estic aprofitant per gaudir de la família. També m’estic cuidant l’estat físic entrenant bé i ara que ja es pot sortir a córrer tenim més llibertat. I, per suposat, estic sent responsable amb el tema de la salut i fent cas de tot els que recomanen les autoritats.

-Què tal les sensacions de poder sortir a córrer després de tants dies? Se m’ha fet estrany després d’un mes i mig sense fer-ho. El primer dia em sentia les cames pesades i semblava que hi tingués ciment [riu], però la sensació de tornar a córrer és molt agradable.

-Què és el que més trobes a faltar de la vida normal? Anar a entrenar, i no em refereixo ja no només al fet de jugar a futbol si no d’estar amb els companys i compartir moments amb ells, tenim un vestidor amb un molt bon ambient i gaudia cada dia que passava amb ells.

-Quina rutina diària segueixes? Intento mantenir la rutina que seguia abans de la quarantena per no perdre la costum així que respecto els horaris dels àpats i fins i tot entreno també a la mateixa hora que ho solem fer. Em cuido molt l’alimentació, és vital fer-ho en aquesta època perquè fas menys exercici. Però, a part de mantenir actiu el cos, també és important exercitar la ment, així que estic aprofitant que ara tinc més temps lliure per avançar en els meus estudis d’advocacia, on estic a quart. En circumstàncies normals entre els entrenaments i el treball de gimnàs no puc estudiar tant i ara estic aprofitant.

-Veus sèries? Sí. Intentem veure alguna sèrie o pel·lícula després de dinar o de sopar, ens ho prenem com un moment el qual compartir en família. Optem per la varietat, des de sèries que fan riure fins a d’altres més culturals basades en fets reals com ‘El Imperio romano’ i ‘María Magdalena’, que va sobre la vida de Jesús. També hem vist d’altres antigues com ‘Friends’.

-Veus molt futbol? Sí, sobretot partits del Llagostera per analitzar què he fet bé i què puc millorar. Ara estan posant molts partits d’abans però no tinc gaire temps de veure’ls, m’hagués agradat reviure partits dels dos Mundials que va guanyar Argentina, el del 1978 i el del 1986. Però també el que faig molt és parlar amb el meu germà sobre futbol, ens agrada discutir, sobretot, vers qüestions tàctiques. De vegades també ens posem a donar tocs els dos amb la pilota per treure’ns el mono de futbol [riu].

-Cuines més aquests dies que de costum? Menys, la meva mare cuina molt i m’està malcriant [riu]. Però de tant en tant el meu germà i jo ens posem a cuinar perquè descansi i provi els nostres plats. Últimament hem fet peixos al forn com salmó i bacallà i també carn al forn com porc.

-Què es el primer que faràs quan tot torni a la normalitat? M’agradaria tornar a compartir rutina amb els meus companys, però entenc que tardarem molt en tornar a jugar perquè s’ha de ser prudent amb tot el què està passant. M’encantaria compartir un entrenament amb ells, i, si no pot ser, un dinar.