Dalmau: “Ha estat molt bonic participar en un torneig solidari virtual com aquest, no esperava arribar tan lluny”

Dalmau: “Ha estat molt bonic participar en un torneig solidari virtual com aquest, no esperava arribar tan lluny”

La competitivitat de la UE Llagostera-Costa Brava al món real es va traslladar al món virtual i el Torneig del FIFA 2020 del grup 3 de Segona B en va ser testimoni. El Llagos, dirigit des dels comandaments per Albert Dalmau -que va triar el PSG-, va arribar fins els quarts de final del quadre després d’eliminar Orihuela i Badalona impartint espectacle i emocionant els espectadors amb el seu futbol. Va haver de ser una versió sublim del Prat que portava Alex Pachón (1-7) qui interrompés la trajectòria del conjunt llagosterenc, que anava camí del llagosterasso virtual en una competició en què finalment va ser l’Andorra d’Adrià Vilanova qui aixequés el títol. Però, per sobre de tot, l’èxit del torneig va radicar en la causa solidària que el va impulsar: la donació a l’Hospital de Bellvitge per reforçar-lo en la lluita contra el coronavirus. Un total de 577 euros van ser recollits i aquí va estar la gran victòria col·lectiva a la competició.

Dalmau, aplaudit per divertir els espectadors amb un Llagos que va ser una de les sensacions del torneig, valora molt positivament la seva experiència en aquesta competició virtual. “Ha estat molt bonic participar en un torneig amb finalitat solidària com aquest, espero repetir-la”, destaca el lateral dret del Llagos, un dels vuit millors jugadors del campionat en haver arribat fins els quarts de final. El conjunt del Gironès va eliminar l’Orihuela a la fase prèvia després d’un partit frenètic contra la formació que dirigia Brian Pallarés resolt amb un 5-3 i va derrotar el Badalona d’Adri Díaz als vuitens de final en vèncer 3-2 després de 168 minuts virtuals de partit, decidit amb un gol d’or de Sergio Cortés (cada jugador del PSG era un del Llagostera). Precisament aquest darrer matx és un dels millors que va donar de sí el campionat. A més a més la narració magistral de Jordi Tarragó en aquest i els demés enfrontaments, va maximitzar encara més l’espectacle.

“Estic molt content amb la meva participació al torneig. Pensava que duraria menys però finalment vaig poder fer tres partits. Tenir sort en moments decisiu va ser clau per arribar tan lluny”, afirma Albert Dalmau, que va plantejar en tots els partits un 4-3-3. Els atacs incessants, la constant inquietud generada en jugades d’estratègia i la competitivitat i la intensitat en cada acció van definir el pla de joc del futbolista gironí. Un dels jugadors cabdals en l’èxit del Llagostera va ser Sergio Cortés, tant a la pantalla -Neymar, el futbolista amb què s’identificava, va marcar quatre gols-, com fora d’ella, ja que la bala de Cardedeu va ser l’sparring de Dalmau. “Cada dia jugava amb el Sergio algun partit i ell s’agafava l’equip amb qui anava a jugar aquell dia. Em va anar molt bé per no entrar fred als partits”, explica el futbolista de Sils.

Però no només Cortés, si no que tota la plantilla va estar molt implicada en la experiència, pendents de Dalmau i donant-li suport. “A l’equip hi ha hagut molta broma amb la meva participació en aquest torneig. A més del Sergio, Pitu, Sascha, Diego i David (García) han estat els més actius”, ressalta Albert Dalmau. Per aplaudir és el torneig que ha fet el lateral dret del Llagostera i per aplaudir és també la iniciativa d’organitzar aquest torneig virtual per part d’Óscar Yeste i Adrià Arjona -Community Manager i jugador del Prat, respectivament-. A part del seu compromís solidari, la competició ens ha brindat el millor entreteniment, apropant-nos fins a les nostres cases el futbol d’alt nivell, encara que hagi estat de manera virtual. Gràcies a vosaltres i a tots els clubs i jugadors per fer-ho possible!