Oriol Alsina: “El rendiment que vam tenir després del primer confinament és un precedent positiu”

Oriol Alsina: “El rendiment que vam tenir després del primer confinament és un precedent positiu”

S’ha entaforat de nou el coronavirus al Llagostera, en procés ja d’expulsar amb èxit l’indesitjat infiltrat com fes a l’octubre. Ens ha tornat a visitar quan més fam competitiva teníem, havent de posposar el matx de l’Hércules quan sortíem d’un cap de setmana sense partit per un positius al rival -en aquest cas La Nucía-, però afortunats som que la bona salut dels dos futbolistes contagiats s’hagi mantingut intacta. Mentrestant, toca seguir treballant dur des de casa per estar el millor possible quan ens torni a tocar entrar en acció. A l’espera de saber quan jugarem aquests dos partits ajornats, el calendari ens diu que la propera cita és contra el Levante B a casa el cap de setmana del 8 i el 9 de maig, ja que el de l’1 i 2 de maig toca jornada de descans. El Llagos marxa ara cinquè, a un punt de les dues primeres places que atorguen l’ascens a Primera RFEF, ocupades per Cornellà, líder amb 33 punts, i Hércules, segon amb 30. Un objectiu que, sense ser una obligació -l’objectiu de la salvació ja està complert-, no deixa de ser una poderosa il·lusió.

“Confinar-nos ara no és el que haguéssim volgut perquè teníem un ritme de competició molt bo, sobretot als partits de casa. Però és el que toca per assegurar que no hi ha hagi més contagis i, a partir d’aquí, hem d’adaptar-nos com puguem per tornar en les millors condicions possibles”, assenyala Oriol Alsina. Hàbil burlador de les adversitats qualsevol que sigui el seu tipus, el conjunt llagosterenc va treure el millor de sí mateix per fer front a l’acumulació de partits que li va plantejar el calendari en sortir de l’anterior quarantena. Els blau-i-vermells van viure entre el novembre i el desembre dos mesos tan esgotadors com extasiants amb la inoblidable victòria a la Copa Federació, la participació a la Copa del Rei contra un Espanyol que va suar per eliminar el Llagos i un rendiment extraordinari a la Lliga que va posar les bases de la permanència una temporada més a Segona B.

“Són situacions diferents perquè eren diferents competicions i altres contrincants però sí que és cert que ens vam adaptar molt bé. Aquell precedent va ser molt positiu i esperem acostar-nos el màxim possible pel que fa a resultats a aquells bons moments”, assegura l’entrenador del Llagos, mantingut en forma a l’anterior confinament gràcies a la impressionant feina del seu preparador físic, Jordi Mir, que està tornant a posar els seus coneixements i professionalitat al servei del grup perquè l’equip torni fort. “No haig de valorar la feina de Jordi Mir, tothom sap que és d’11 sobre 10. És un noi que porta molts anys amb nosaltres, l’he tingut com a jugador i la seva implicació, professionalitat i validesa tenen un valor incalculable. Però tot això també és aplicable a la resta del cos tècnic. Estic també molt content amb l’esforç dels jugadors, no només en aquests dies complicats sinó per com porten treballant tota la temporada”, destaca Alsina.

Serveixen aquests dies per analitzar a fons el joc de l’equip per intentar potenciar encara més el tan alt rendiment d’una temporada que ja es pot titllar d’exitosa malgrat que encara no hagi acabat. Busca ara el Llagos més equilibri per intentar encaixar menys gols un cop ha aconseguit fer-ne més. “A la primera volta no rebíem moltes ocasions però patíem per crear-ne. Ara, en canvi, generem més i marquem més gols però hem perdut fortalesa defensiva, si estires la manta els peus et queden descoberts. Seria ideal trobar un equilibri però, si em donen a escollir, prefereixo marcar més gols i rebre’n més. Tot i així, ens agradaria tornar a tenir una seguretat defensiva que a casa continuem tenint”, explica Oriol Alsina. Ho farà tot aquest equip per rendir com fins ara. Confinats, però no parats. Res ens aturarà. Que ningú ho dubti.