Mario Fernández, nou entrenador del filialasso: “Tinc ganes de créixer i de fer créixer el Llagostera”

Mario Fernández, nou entrenador del filialasso: “Tinc ganes de créixer i de fer créixer el Llagostera”

Mario Fernández és un home seriós però no pot dissimular la seva il·lusió per entrenar el filialasso.  L’entusiasme que li genera assumir les regnes de la UE Llagostera-Costa Brava B l’envaeix. Després de posar la seva passió i coneixements al servei del futbol base del València durant quatre anys i de l’Escola de Tecnificació del RCD Espanyol i el sènior de La Jonquera aquesta temporada, el tècnic palamosí, de 45 anys, accepta encantat el repte que li ha proposat el club llagosterenc. “La trajectòria del Llagostera com a club i el projecte engrescador que m’ha proposat l’Oriol és el que m’ha fet venir. Tinc ganes de créixer i de fer créixer el Llagostera”, destaca Fernández, que després de dirigir La Jonquera a Primera Catalana aquesta darrera campanya repetirà experiència a la màxima categoria del futbol territorial català, on s’hi queda el filialasso després de que la Federació Catalana de Futbol hagi decretat que aquesta temporada no hi hagi descensos. El filial blau-i-vermell gaudirà de la seva cinquena campanya consecutiva a Primera Catalana.

“Ja estem confeccionant la plantilla. Els objectius pel que treballaré el màxim possible són dos: formar jugadors pel primer equip amb l’experiència i coneixements adquirits a València, Espanyol i La Jonquera i mantenir la categoria de manera folgada”, destaca Mario Fernández, que com a futbolista va desenvolupar com a davanter la seva carrera a equips com Palamós, Peralada, Cassà, Palafrugell i al Carpi italià, conjunt que actualment milita a la Serie B. El palamosí, que al juvenil de Divisió d’Honor del València va ser segon d’un altre expunta, Miguel Ángel Ferrer ‘Mista’, creu que la proximitat del tècnic amb el jugador és cabdal per fer-lo créixer, sobretot en una etapa de maduració com en què es troba tot futbolista que milita al filialasso. “Com a entrenador sempre intento ser pròxim amb el jugador i també sincer i directe, al final també he estat futbolista i sé posar-me en el seu lloc. M’agrada ajudar el jugador el màxim possible i, per exemple, mantenir converses amb ell és molt important perquè creixi”, assenyala Fernández.

El preparador palamosí, ferm creient en la constància, animarà els seus pupils perquè aquests mai desisteixin en la seva lluita per arribar al primer equip. “Perquè un jugador jove creixi també és vital que sigui humil, que treballi molt i que tingui paciència. Ha de saber esperar el seu moment i estar preparat en tots els sentits ja que de vegades es desespera per no aconseguir l’objectiu tan ràpid com li agradaria. Penso que la perseverança, al final, sempre és sinònim d’èxit”, argumenta Mario Fernández. Jugadors que han arribat al primer equip després del seu pas del filialasso com Joan Maynau, Álex Cobos i Pau Juvanteny són un exemple del que reclama el tècnic de la Costa Brava i tota una inspiració pels talentosos nois del filial llagosterenc. Fernández tampoc dubta a l’hora de definir la idea amb què vol impregnar el joc del Llagos B:

“Vull que juguem d’una manera atrevida, tant amb pilota com sense. Quan la perdem, intentarem recuperar-la ràpid amb intensitat i robant-la el més a dalt possible. Però també serà molt important ser mentalment forts a la par que fer créixer cada jugador per ser capaços de poder guanyar cada diumenge”, assevera Mario Fernández, que desitja comença a entrenar ja per plasmar sobre la gespa la seva motivació per fer créixer el projecte de la UE Llagostera-Costa Brava. Quan talent nat i una desbordant il·lusió van de la mà la distància a l’èxit s’escurça de manera considerable. I Fernández atresora aquestes virtuts i unes ganes enorme de recórrer el que faci falta per portar el filialasso tan lluny com pugui. Se sent del tot identificat amb els valors que porta implícits l’escut del Llagos. Benvingut a la família Mario, és tot un privilegi poder comptar amb tu!