Juvenilasso 3-2 Cerdanyola FC: Victòria de futbol i de fe

El futbol va saldar ahir part del deute que ha contret amb el juvenilasso, que va cantar contra el Cerdanyola quasi a l’últim minut amb un gol de fe de Pol Lozano una victòria tan necessària com merescuda. Arribava l’equip de Guillem Ferrer a aquest partit després d’haver marxat amb les mans buides als últims tres partits, l’últim d’ellsa  Girona després de perdre amb un penal al minut 87. Però quan t’esforces i afrontes les situacions adverses amb mentalitat positiva i lluitadora -com patir que el rival t’empati un partit que guanyaves 2-0 com va ser el cas-, el futbol és generós i et premia. El juvenilasso no volia condonar aquest deute i ho va deixar ben clar des del primer minut, desprenent l’aroma de tot equip del Llagostera, desprenent ambició i determinació al seu futbol per acabar embutxacant-se un triomf escolpit a base de futbol i fe, molta fe.

Convençuts tots i cada un dels integrants de la plantilla, i amb la qualitat també que abunda en tots i cadascun d’ells, Ferrer tenia la difícil responsabilitat d’escollir els onze d’inici. Es mereixien jugar tots, però només 11 podien començar el partit. Així que el tècnic de Bescanó va optar per una alineació inicial amb Hidalgo en porteria; Raúl, Fortuny i Puig com a trident de centrals amb Falgui i Guerrero de carrilers; Pugi, Adri i Gabri a la medul.lar i Arxer i Youseff a dalt . Tot partit s’ha de guanyar des del cor. Però també des del cap. I el juvenilasso va preparar a consciència el partit que li depararia el Cerdanyola al Municipal. Una preparació meticulosa que es va deixar notar des del principi, amb un Llagostera que va saber interpretar molt bé com atacar l’equip del Vallès Occidental i com pressionar-lo.

Un dels punts forts del juvenilasso és la seva seguretat a l’hora d’abordar la porteria contrària i la molesta incògnita que genera en el contrincant amb la seva múltiple capacitat de crear joc: en atac estàtic, en transició, d’estratègia, etc. El primer gol va arribar en atac posicional després d’una bella jugada elaborada i culminada per Joan Arxer al minut 36 després d’una combinació amb Youssef Zayzoun. Youssef va trencar a l’espai per banda a passada de Puig i va servir en safata la diana al seu company a la davantera amb una centrada que Arxer va embocar en boca de canó. El gol es resistia però finalment es va imposar la insistència. Sisè gol aquesta temporada ja per Arxer. Amb els 10 que suma Zayzoun, entre tots dos n’han fet ja 16. Una parella tan compenetrada com temible.

Absolutament desmelenat el juvenilasso, Pugi va clavar el segon des de fora de l’àrea tan sols un minut després. El Cerdanyola rebia el segon sense que li hagués donat temps a assimilar el primer. Però els del Vallès Occidental es van reposar instantàniament i van escurçar la diferència just abans del descans aprofitant una indecisió defensiva de l’equip llagosterenc. L’efecte psicològic positiu que sempre genera marcar un gol va impulsar el Cerdanyola a la represa. Els visitants van passar a tenir més possessió a la recerca de la igualada. Però la versatilitat de l’equip de Guillem Ferrer permet també que el juvenilasso afronti aquesta classe de situacions encantat, ja que jugadors fugaços a l’espai com Arxer i Youssef treuen un somriure pícar quan hi ha metres a l’esquena d’una defensa. Tot i que el tercer gol del Llagos estava més a prop que el segon dels vallesans, el Cerdanyola va empatar al minut 67 en un contraatac precedit d’un córner a favor de l’equip llagosterenc.

Va ser llavors quan l’equip de Guillem Ferrer va treure el manual del Llagos. De fet, ja l’havia utilitzat durant el partit, però en aquest cas se’n va anar a consultar l’apartat sobre què fer quan t’empaten al tram final un matx que guanyaves 2-0. El que deia el manual era clar: aixecar-se i insistir fins el final. Principi que el juvenilasso va aplicar al peu de la lletra. Els de Guillem Ferrer s’hi van posar i les van tenir a càrrec de Badr i Youssef. Es resistia el gol a arribar, però finalment, el futbol va fer un cop d’ull al Llagos i es va posar de part del que més va insistir per lliurar la victòria als blau-i-vermells al minut 88. Youssef, infalible quan trenca a l’espai, va posar la pilota a l’àrea amb una centrada i Pol Lozano, ràpid, convençut, imparable, va arribar des de segona línia per rematar i fer esclatar d’alegria el Municipal. Victòria tan merescuda com necessària, tan de futbol com de fe. Venia l’esquadra llagosterenca de tres dolores derrotes seguides i, a sobre, li havien empatat un partit que guanyava 2-0. Però quan pitjor pinten les coses, així se les gasta el juvenilasso.