Gerard Garrido, nou segon entrenador de la UE Llagostera-Costa Brava: “És un repte important i serà un plaer treballar amb un entrenador del currículum de l’Oriol Alsina”

Gerard Garrido, nou segon entrenador de la UE Llagostera-Costa Brava: “És un repte important i serà un plaer treballar amb un entrenador del currículum de l’Oriol Alsina”

Coneixements, joventut, gosadia. Dedicació, treball, passió. Gerard Garrido reuneix totes les condicions per treballar al cos tècnic de la UE Llagostera-Costa Brava i Oriol Alsina no ha dubtat en escollir el palamosí de 26 anys com a nou segon entrenador de l’equip llagosterenc, com la seva nova mà dreta, després de la marxa d’Óscar Álvarez. Garrido, que anava a començar la temporada com a tècnic del juvenil B a Preferent, acumula una llarga i prestigiosa trajectòria com a professional del futbol malgrat la seva joventut. El palamosí ha treballat al futbol base del Palamós CF, on va ser ajudant de Vicenç Fernández del primer equip a Tercera Divisió fa dues temporades, i també ha estat segon de Joan Màrmol a la UE La Jonquera -a Primera Catalana fa dues campanyes-, i al FC Ordino, de la Primera Divisió d’Andorra, el curs passat. Gerard Garrido també ha exercit de tècnic de futbol base i coordinador al CF Tordera.

“M’arriba un repte molt important. L’any passat no coneixia l’Oriol però aquesta temporada he tingut la sort de fer-ho i és un privilegi treballar amb algú amb el seu currículum. És una persona que demostra molta confiança cap a la gent amb qui treballa i espero estar a l’alçada i donar el rendiment esperat, per això m’han escollit. Em defineixo com una persona apassionada i amb ganes de sumar i aportaré molt de treball per ajudar els jugadors i el cos tècnic en el màxim que pugui”, destaca Garrido, que no es vol deixar d’esmentar el seu antecessor, Óscar Álvarez. “És una gran responsabilitat substituir l’Óscar, encara que al final no vinc a substituir-lo perquè ell ha fet una gran feina al club. L’Óscar és la persona que em va portar al Llagostera. Ell va apostar per mi i si estic avui aquí és gràcies a ell”, ressalta el nou segon entrenador del conjunt de la Costa Brava.

Com tot bon tècnic, Garrido té una metodologia de treball molt ben definida. “M’agrada sobretot treballat situacions reals de joc als entrenaments. M’agrada analitzar què podem fer per adaptar-nos al rival i aprofitar al màxim les nostres virtuts i dissenyar les tasques de la setmana segons l’estratègia que seguirem al partit”, assegura Garrido, amb molta predisposició a enriquir-se amb idees noves. “M’hauré d’adaptar a les idees del cos tècnic. Faré tot el que em demani l’Oriol, analitzant l’equip i els rivals i dissenyant els plans de partits per posar-los en pràctica als entrenaments. Haig de ser una esponja que ho absorbeixi tot a les sessions”, afirma l’entrenador de Palamós. Gerard Garrido porta tot just dos entrenaments amb el primer equip però l’ambient que hi ha ja li ha calat.

“Les impressions que m’he endut en conèixer tot el cos tècnic i tots els jugadors han estat molt bones. Tots han mostrat una gran predisposició per facilitar la meva adaptació. Trobo que hi ha un gran ambient tant al cos tècnic com al vestidor”, destaca Garrido, un altre jove en el que confia Oriol Alsina, a qui li és igual l’edat com demostra en la confiança dipositada en altres joves del cos tècnic com el preparador físic, Jordi Mir (29 anys), el fisioterapeuta, Edu Bardera (30), el preparador de porters, Jordi Cumelles (25) o el tercer tècnic, Guillem Ferrer (25). Els requisits que ha de reunir una persona per treballar al cos tècnic del Llagostera és que estigui preparada i sigui treballadora, condicions que Gerard Garrido compleix de sobra. Molta sort i benvingut a la família, Gerard!