El juvenil B, molt talent contingut que alliberar

El juvenil B, molt talent contingut que alliberar

Emana del seu interior un cabalós talent amb una desbocada i irrefrenable ànsia d’alliberar-se. Ho començava a fer però torna a estar reprimit. Descriu aquesta ingent qualitat als nanos del juvenil B, que es disposaven a deixar-lo anar a l’esperat derbi gironí d’aquest dissabte del grup 2 de Preferent contra l’Olot a casa. Però un positiu d’un jugador amb el consegüent confinament torna a emmordassar tot aquest talent. El millor és que serà només estarà tancat 10 dies. Té, per tant, data d’alliberament tota aquesta qualitat, estimulada per un entusiasta treball constant al que ha romàs fidel el juvenil B tot i l’angoixant incertesa de no saber quan tornaria la Lliga. “És un cop dur perquè teníem ganes de jugar contra l’Olot per intentar aconseguir la victòria però el més important és que tots estem bé de salut, també el company que ha donat positiu. Ara toca que cadascú se segueixi entrenant des de casa seva per no perdre el ritme. Estic convençut que tornarem al màxim i aconseguirem bons resultats”, relata el capità d’aquest juvenil B, Toni Escudero. En les seves poques paraules es condensen la maduresa i la il·lusió d’un equip que és la definició d’unió. I a ella ha apel·lat el grup per mantenir la passió pel futbol.

“Durant aquests mesos hem fet pinya des de casa. A part de l’entrenament individual, fèiem sessions telemàtiques conjuntes per mantenir-nos units, hem fet honor a aquest esperit d’equip que ens transmet el Llagostera i ens hem adaptat bé a la tornada als entrenaments, al company que hagi estat més desmotivat per aquesta situació l’hem animat. El retorn de la Lliga s’ha anat endarrerint però ja la tenim aquí, l’esforç de tots aquests mesos ha merescut la pena”,  assegura el lateral esquerre de l’equip llagosterenc, capitanejat per Escudero i liderat per Amós Gasca. Amb la pissarra sota el braç des dels 13 anys, porta el tècnic de Palamós, de 27, més de mitja vida les banquetes. “Seguirem mantenint el contacte via Zoom i entrenant de la manera que puguem aquests dies. L’actitud dels nois és molt bona, han treballat amb motivació tot aquest temps. Afrontem el retorn amb precaució però amb moltes ganes, tinc un equip treballador i amb talent com per jugar amb diferents registres. Si fem les coses bé, som capaços de competir contra qualsevol”, destaca Gasca, assistit en la gestió de l’equip per Xavi Sánchez, segon entrenador, i Christian Dieste, preparador físic. 

 

Productor el planter del Llagostera de cada vegada més talent, ja és una consolidada regla veure cada cop més productes fets a casa en equips que competeixen en categories altes com aquest juvenil B, allotjat a Preferent des de fa dues temporades. 12 dels 17 futbolistes que conformen la plantilla els ha trobat el Llagos al millor mercat, el propi, el de casa, sonor eco de l’exquisida i compromesa manera de treballar dels tècnics del futbol base. Per una banda hi ha un important nucli de jugadors que ja militaven al bloc l’any passat –Toni Escudero, Guillem Venegas, Adrián Expósito, Joel Garcia i Alejandro Aguilera-, més el grup de futbolistes que pugen del cadetasso del curs anterior: Marc Pouget, Jordi Bas, Pau Diouf, Aniol Anglada, Víctor Torres i Pau Soler. Els jugadors fitxats són Jordi Paradeda, Yerro Baldeh, Marco Gordon, Miguel Sánchez, Max Moncusí i Isaac Serra. “Molts companys ja estaven al club però als que venen nous, com a capità, els intento transmetre què és el Llagostera: sacrifici, solidaritat entre companys, deixar-s’ho tot i anar a per totes als partits”, subratlla Escudero.

Predica els valors el lateral i fa Gasca de transmissor de l’essència d’un joc on aquest juvenil B es pot expressar de moltes maneres guiat pel seu talent, capaç d’acomodar-se en el clàssic 4-4-2 o dominar a la perfecció el dinàmic 4-3-3. “Intentem tenir diferents registres, com el primer equip. Aquest any tenim un perfil de jugadors més combinatiu que ens permet sortir en curt i dur la pilota a través del joc associatiu cap a camp contrari. Intentem dificultar la sortida del rival amb una pressió alta però no sempre apostem per la mateixa idea, depèn del camp, ja que, per exemple, no és el mateix jugar a Vilatenim que a Llagostera, on podem fer mal amb el joc directe i l’estratègia. No tinc cap futbolista de tercer any ni som un equip amb molta alçada, però tenim intel·ligència tàctica per guanyar les segones jugades i això ens permet ser també competitius en el joc directe”, explica el tècnic, amb experiència anterior a Gironès-Sàbat i Palamós. Inconformista com els seus pupils, no només parla Gasca de les saboroses virtuts, sinó també dels millorables defectes: “De vegades desconnectem dels partits o no ens atrevim coses que sabem fer. En el primer partit de la represa a Granollers [derrota per 4-0], vam arribar tard a la pressió i no vam estar atents en les segones jugades. Són aspectes que hem de millorar perquè, com dic, sabem que si fem les coses bé som capaços de competir contra qualsevol”, destaca Amós Gasca.

 

No esmenta el tècnic d’una manera explícita l’objectiu dels seus fenòmens, ja que la meta està més al camp que a la classificació, és una cosa més d’intangibles que de números. “La prioritat és formar jugadors per al juvenil A i que progressin individualment i col·lectivament. A la classificació l’objectiu base seria la permanència però des del club no s’ha esmentat mai, el més important és preparar els nanos per al juvenil A i que millorin”, apunta l’entrenador d’aquest juvenil B, determinat a alliberar tot aquest talent contingut. Ni la llarga aturada, ni aquest confinament, ni absolutament res podran detenir-lo.