Comunicat oficial en relació a les diferents propostes plantejades per a la resolució de la present temporada

Comunicat oficial en relació a les diferents propostes plantejades per a la resolució de la present temporada

     Després de conèixer la darrera proposta de finalització de la temporada 2019/20 i diferents opinions dels clubs en la reunió mantinguda amb la Federació Catalana de Futbol, la junta directiva, jugadors i cos tècnic de la UE Llagostera-Costa Brava SAD volen expressar que:

     Considerem que, sense dubte, el just seria donar per finalitzada la temporada, però això no és compatible amb garantir la salut i la vida dels nostres jugadors, entrenadors, aficionats i de totes les persones que treballen entorn el futbol, que és l’ important.

     Per tant, entenem que el millor que es pot fer amb aquesta campanya és donar-la per nul·la. En cap cas és just que cap equip pugi o baixi de categoria sense haver jugat tots els partits, contra els millors i els pitjors, tant a fora com a casa. I ho diem des de la neutralitat i l’interès comú, ja que, per la nostra posició a la taula, ni baixaríem ni pujaríem.

     No obstant, en cas que la RFEF consideri que s’ha d’acabar la temporada amb un play-off, i sempre i quan la garantia sanitària sigui del 100%, creiem que el més just seria que els quatre primers classificats de la primera volta fossin els equips competidors. D’aquesta manera, almenys tots els equips haurien jugat contra tots, i seria el més just possible davant el context donat.

     Pel que fa la creació dels dos grups de la Segona B-Élite, considerem que la solució és òptima, sempre i quan la categoria es guanyi als terrenys de joc durant la temporada 2020-21. Que tots els clubs, en igualtat de condicions, competeixin per tal d’assolir-la. 

     De no ser així, estaríem abocant al descens a la gran majoria dels equips de la categoria i atorgant un ascens immerescut a una minoria, que a més, no s’ha guanyat l’ascens al verd. Això podria provocar fins i tot que molts dels equips desapareguessin per falta de capital o d’interès.

     Pel que hem vist, cadascú lluita pels seus interessos i ningú pels de tothom. Creiem que ningú hauria de voler aprofitar-se d’una pandèmia que s’emporta milers de persones per a beneficiar-se i assolir fites que mai han aconseguit al camp de futbol. Nosaltres, per exemple, podríem sol·licitar el següent però no ho farem:

     ¿Per què no tenir per exemple en compte els darrers 10 anys, per així formar la Segona B-Élite? Una Segona B amb els millors equips, els que darrerament han estat a Segona Divisió o inclús a Primera.

     Sabem que sigui quina sigui la proposta hi haurà equips beneficiats i perjudicats. Però demanem que tots plegats siguem sensats i treballem en pro de la salut i la vida de les persones i de la majoria d’institucions.

     Tanmateix, expressem el nostre màxim suport a la RFEF i a la FCF en aquest moment tan complicat i en què s’han de prendre decisions que, de ben segur, seran les més apropiades possibles.