Anselm Pasquina, l’huracà de la UE Llagostera-Costa Brava

Anselm Pasquina, l’huracà de la UE Llagostera-Costa Brava

Quan surt al camp s’acaba la calma per l’adversari. Quan el rival sap que està al camp tremola, perquè sap que haurà de patir durant una bona estona, tant si té la pilota com si no, haurà de fer tot el possible per sobreviure al temporal. I és que s’emporta per davant qualsevol obstacle que se li posa per davant amb tal d’atrapar la seva ambició amb la seva velocitat i la seva intensitat. És un vendaval que pressiona, mossega i que corre i que no deixa fer absolutament res al rival quan té la pilota. I quan té la bola al seu poder, desborda els adversaris amb aquesta rapidesa. Parlem d’Anselm Pasquina, parlem de l’huracà de la UE Llagostera-Costa Brava. Quan entra en escena irromp un huracà a la Costa Brava, un huracà persistent, capaç de bufar amb la mateixa intensitat durant molta estona i que fa patir el rival que gosa desafiar-lo. Només amaina quan el partit s’acaba.

Un huracà que, a més a més, és cada cop més freqüent. Va bufar durant 90 minuts contra el Prat a Copa Catalunya i també 20 contra el Valencia Mestalla. Si al Llagos li convé trencar la calma durant un partit, ‘Pasqui’ és el jugador ideal per posar-ho tot potes enlaire. “Sempre jugo a la màxima intensitat i dono tot de mi, i així ha ho fet des de que era petit, penso que el competir d’aquesta manera ha estat des de sempre la meva millor virtut, a més de la meva velocitat. Mai dono cap pilota per perduda i encara que vegi que ha sortit del camp no paro de lluitar fins que l’àrbitre xiula, tracto de donar-ho tot pels meus companys. A més a més, treballo molt cada dia als entrenaments i fora del camp em cuido moltíssim”, destaca el davanter de 22 anys. Una feina sacrificada i perseverant que està premiant un Oriol Alsina pel que és prioritari que cadascú dongui el màxim de sí. No en va, ‘Pasqui’ té cada vegada més minuts.

“Estic molt content de jugar cada vegada més, em sento molt implicat amb l’equip, els companys i el cos tècnic sempre m’han transmès molta confiança i cada dia que passa tinc més ganes de créixer. Sempre que surto tracto d’aprofitar l’oportunitat per no decebre el míster. Ara que estem en una època entre la Copa Catalunya, la Lliga i la Copa del Rei que s’han de repartir minuts, estaré preparat per jugar i donar el 100%”, explica el punta d’Igualada, una bèstia competitiva que tot i no haver tastat encara el gol l’ha ensumat diversos cops i en qualsevol moment l’assaborirà. En tot cas, no tot el que pot aportar són dianes. Aquesta pressió asfixiant, insistent i fins i tot ‘pesada’ que exerceix sobre el rival, causa molt de desgast a les defenses rivals i, a part, té també la capacitat de baixar pilotes i jugar d’esquenes. Per no parlar del seu sprint més propi d’un velocista de 100 metres que no d’un futbolista. “Puc tant trencar a l’espai com venir a rebre”, assenyala.

Una versatilitat que li ve donada per un físic descomunal que li permet tant córrer com protegir la pilota. I és que Anselm Pasquina llueix una figura de galeria, corpulenta i amb uns abdominals més propis d’una escultura de museu, esculpida a través de la seva genètica però també d’una rutina espartana, on l’ordre i la disciplina són les eines més utilitzades per obtenir aquesta figura. “Des de sempre he fet molt d’esport i m’he cuidat molt. Quan era petit feia altres activitats com la boxa i ara faig molt de treball de core al gimnàs i exercicis a la barra. L’alimentació també me la cuido al màxim. Al final, això ho notes a l’hora de rendir al camp”, confessa Pasquina. Malgrat ser el seu primer any al club de la Costa Brava, l’atacant igualadí, com tots els nouvinguts, s’ha integrat a la perfecció al vestidor i ja és un més de la família: “Som una família, estic encantat amb els meus companys i no els canviaria per res del món. Em porto molt bé amb tots però tinc una relació especial amb Sascha, és el meu referent. És un gran jugador i una gran persona i em dona molts consells que m’ajuden a ser millor, sempre està molt pendent de mi. Sempre m’anima a continuar treballant igual de dur”, explica ‘Pasqui’, encantat també amb el club:

“Estic molt content amb el club m’han tractat molt bé des del primer dia, és molt familiar. L’afició és una passada, valorem molt que vinguin a cada partit, siguin 20 o 50”, destaca el davanter de l’Anoia. Com passa cada cap de setmana, Pasquina aguarda amb molta motivació el següent repte: La Nucía aquest diumenge (17:00). “Tenim la oportunitat d’enganxar-nos a dalt i anirem a La Nucía a donar-ho tot, tenim moltes ganes”, assevera Anselm Pasquina, un jugador imparable quan salta al camp, un futbolista que trenca del tot la calma quan és present al camp. I és que Pasqui transmet energia, intensitat, coratge, Pasqui, és, ni més ni menys, que l’huracà del Llagostera.

FOTO: Federació Catalana de Futbol