Oriol Alsina: “Haurem d’oferir un rendiment superior a l’habitual si volem puntuar al Johan Cruyff”

Oriol Alsina: “Haurem d’oferir un rendiment superior a l’habitual si volem puntuar al Johan Cruyff”

Estadi immens, batejat amb el nom d’un mestre i amb un club de la més alta dimensió. Al seu davant, l’equip més humil de la categoria, de recursos limitats però de riquesa infinita en competivitat, valentia i ambició. Sempre impressiona el contrast entre el segon equip del FC Barcelona B i la UE Costa Brava però sempre s’acaba minimitzant al camp. Un 1-2 i un 0-2 els dos últims anys convertits al final en un 3-2 i 4-2 però alertadors de la capacitat d’aquest equip. Aquest diumenge, a les 17:00, i en directe per Footters i Esport3, un nou episodi. Ràpida reedició del test de pretemporada a Palamós saldat amb triomf del Costa Brava (1-0).

“Afrontem aquest partit amb moltes ganes i il·lusió. Haurem d’estar ben vius, oferir el màxim nivell i inclús tenir un rendiment per sobre de l’habitual per puntuar perquè el Barça B té uns jugadors i un entrenador de màxim nivell”, adverteix Oriol Alsina. Satisfactoris empats els dos primers al camp de l’UCAM Murcia (1-1) i a Palamós contra el Sanluqueño (0-0) però ja hi ha ganes de victòria. Arriben els blaugrana també amb fam de punts després d’una posada en escena amb enpat a Algeciras a casa (1-1) i derrota al camp del Nàstic (1-0). Necessitat que se suma a noms com Matheus Pereira, Mika Mármol, Nils Mortimer, Ferran Jutglà, Abde i, sobretot, jugadors que han exposat la seva capacitat al primer equip com Gavi i Nico González que podrien baixar amb l’ajornament del partit del conjunt de Koeman. Lucas Viale, Aimar Moratalla, Aleix Roig són baixes i Pere Martínez és dubte.

“Que puguin jugar futbolistes del primer equip fa encara més difícil aquest partit. Ens enfrontem a un equipàs, que aquest estiu ha pagat dos milions d’euros per un jugador [Abde] que és el doble del nostre pressupost, el que diu molt també del nivell en què estem competint. Però al final hem de pensar que continuaran sent 11 jugadors contra 11”, destaca Alsina també sobre l’esquadra de Sergi Barjuan. Quatre són els precedents entre Costa Brava i Barça B en territori blaugrana. El primer data de la temporada 14/15, a Segona A i al Mini, amb victòria pels gironins per 0-1 amb un gol en pròpia porta de Patric. En les darreres tres visites, el resultat ha somrigut als culés amb el 4-0 de la 16/17 -també al Mini-, i el 3-2 i el 4-2 de les dues últimes campanyes al Johan.

On se li aplanarà el terreny als d’Alsina serà en l’adaptació a la grandària del camp. “El fet de jugar ara a Palamós fa que tinguem millor adaptació a camps grans, el que no vol que sigui més fàcil. Serà clau tenir la pilota perquè el perfil del Barça B és diferent del del Sanluqueño, encara que hi haurà fases en què no la tinguem i ens haurem d’adaptar. Hem de tenir millor definició i estar més encertats en l’última passada respecte de l’últim partit”, subratlla Oriol Alsina. Majúscula resulta la dificultat. Però com més gran és el repte, més s’ageganta el Costa Brava.