Oriol Alsina: “El Barça B és un equip ràpid, vertical i amb molts arguments per fer-te mal”

Oriol Alsina: “El Barça B és un equip ràpid, vertical i amb molts arguments per fer-te mal”

Immens és el Johan Cruyff, majúscul equip és el FC Barcelona B i tan gran es farà el Llagostera com el repte ho requereixi. Espera la visita més complicada als d’Oriol Alsina aquest diumenge (17:00) al coquet però inexpugnable camp blaugrana, el que més dificultat entranya de la Lliga: nomès ha ‘permès’ el filial que hi guanyi aquest curs l’Andorra a casa seva, on hi ha tret fins a 19 punts, xifra que corona el tercer classificat com el millor local. Pel darrere ve el Llagos cinquè a tres punts. Però la preocupació del conjunt llagosterenc ara mateix és una altra. “Afrontem aquest partit amb molta il·lusió i ganes de competir, però el nostre objectiu no és la tercera plaça, sinó estar el més lluny possible de les últimes quatre posicions”, adverteix Oriol Alsina.

Reclamarà el partit al Llagostera que s’adapti a les dimensions del terreny de joc i a la gespa natural, exigències a les quals va sobreviure fa dues setmanes en un escenari similar com la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb feliç desenllaç (1-1). Com llavors, adversari que mou com pocs la pilota d’un cantó a l’altre. “El Barça B té jugadors joves de màxim nivell que són els millors en les seves posicions i té un entrenador com Francisco García Pimienta que aquesta temporada està fent una feina extraordinària com sempre. Ha conjuntat un equip ràpid, vertical, amb molta qualitat i amb molts arguments per fer-te mal”, destaca Alsina. És suficient amb donar una simple i ràpida ullada a la plantilla del filial blaugrana per apreciar l’abundant talent que hi ha, amb noms com Rey Manaj -màxim golejador de l’esquadra amb 7 dianes-, Álex Collado, Konrad de la Fuente i Ilaix Moriba, convocat al partit del primer equip d’aquest dissabte.

Però molts arguments també posseeix un Llagos ja no només conegut pel seu temible joc directe i la seva infinita estratègia. Si el partit demana al conjunt llagosterenc que toqui, ho fa encantat. “L’equip ha evolucionat des del principi, fins i tot en la manera de jugar. Hem crescut molt des que vam començar la temporada i ens intentem adaptar a tots els escenaris possibles. Diumenge ho haurem de fer a un camp gran de gespa natural contra un equip que juga molt bé a futbol i intentarem també adaptar-nos per seguir creixent com a equip”, assenyala l’entrenador del Llagos, que es va endur el matx de la primera volta al Municipal per 1-0 amb una diana de Sergio Cortés. En l’últim i únic precedent de l’equip de la Costa Brava al Johan Cruyff, que data del curs passat, el Barça B es va imposar per 3-2 en un partit frenètic on el Llagos va fregar la victòria després que Cortés i Magallán remuntessin el gol inicial de Monchu a la segona part. Tot i així, Cuenca i Ilax van atorgar el triomf als de Pimienta als darrers 10 minuts en el que va ser el darrer partit dels d’Alsina abans del confinament.

A part de la visita de l’any passat, el Llagostera va jugar prèviament dos partits al Miniestadi. Al primer d’ells, disputat la campanya 14/15 amb l’equip del Gironès a Segona A, els d’Oriol Alsina es van imposar per 0-1 amb un gol en pròpia porta i, al segon, el curs 16/17 a la categoria de bronze, el Barça B va vèncer per 4-0. Vol el Llagos afegir un resultat positiu a aquesta Lliga per continuar fent que els almogàvers s’aixequin del sofà. Segueixin com ens segueixin, per Esport 3, Footters, Barça TV o les xarxes, continuarem sentint el seu suport.