El millor primer quart... i de llarg!
Escrit per Jordi Gastó dilluns, 21 d'octubre del 2013
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - NotíciesDisputades nou jornades de lliga, el que habitualment es considera primer quart en competicions de 20 equips, el Llagostera 2013-14 mostra uns números molt superiors a les seves dues anteriors temporades a Segona B, on va trigar, i molt, a poder sumar els 18 punts actuals a la taula classificatòria. En el que portem de campionat i fruit de 5 victòries (Villarreal B, Lleida Esportiu, Espanyol B, L’Hospitalet i Ontinyent), 3 empats (Huracán, Prat i Sant Andreu) i només 1 derrota –i en temps d’afegit- (At. Baleares), l’equip blaugrana és colíder amb 18 punts.

La temporada anterior, a aquestes mateixes alçades, el Llagostera nomès sumava 12 punts, després de guanyar 3 partits (Yeclano, Reus i Villarreal B), empatar-ne 3 més (Prat, Sant Andreu i Constànica) i haver perdut també en 3 ocasions (Levante B, Ontinyent i Olímpic). L’inici havia estat prou bo, però coincidint amb la gran aventura copera, l’equip començava a mostrar signes de feblesa –també a casa-, que s’allargarien força temps… Molt pitjors eren els números del debut a la categoria, l’exercici 2011-12, quan en 9 jornades l’equip va sumar un terç dels punts actuals (6). El Llagostera nomès va poder guanyar 1 partit (justament a la novena jornada, a casa contra el Teruel), en va empatar 3 (Badalona, Zaragoza B i Reus) i va perdre els 5 restants, entre ells els 4 primers (Ontinyent, At. Baleares, Olímpic, Mallorca B i Dénia).

Faria falta esperar encara tres setmanes més perque comencés una reacció espectacular que va deixar finalment el Llagostera a només un punt de jugar la promoció d’ascens a la Liga Adelante. Si mirem el temps que va necessitar l’equip en les dues temporades anteriors per arribar als 18 punts actuals, les xifres són significatives. En ambdós casos va ser gairebé a Nadal, per tant a punt d’arribar-se al final de la primera volta. La campanya 2011-12 els blaugrana van passar dels 17 al 20 punts gràcies al triomf al camp del Valencia Mestalla (0-2) la jornada 17. La 2012-13, va ser la victòria davant el Binissalem (4-0) a la jornada 19 la que va permetre l’equip superar els 18 punts i situar-se amb 20.