UE Llagostera

PROPER PARTIT · 9 d'Agost · Girona - UE LLAGOSTERA (20:30 hores · Torneig Costa Brava)

El futbol base blaugrana té bones perspectives pel 2013
Escrit per Jordi Gastó dijous, 3 de gener del 2013
PDF Imprimeix Correu electrònic
Futbol Base - Entrevista

L'any que acabem de començar ha de ser el de la consolidació definitiva del futbol base llagosterenc a tots els seus nivells. En l'àmbit esportiu, els dos equips més 'alts', el Llagostera B i el Juvenil A, han fet una primera part de temporada que permet ser prou optimistes cara al futur més immediat.

I és que la Unió Esportiva Llagostera és molt més que el seu primer equip. És també un futbol base que, any rere any, segueix creixent tant en quantitat com en qualitat. Jordi Casanovas "Xati", des d'aquest any coordinador del futbol formatiu del club, està "prou content de com s'estant fent les coses, encara que nosaltres no som conformistes i sempre volem millorar". Xati destaca "la trajectòria del filial, que actualment és segon en el grup 16 de Tercera Catalana, ocupant plaça d'ascens, donat que pujen els dos primers. Tot i que hi ha equips molt forts i hem patit algun resultat inesperat, crec que s'està en el bon camí per pujar a Segona Catalana, l'objectiu marcat per aquesta temporada".

També està sent bona la trajectòria del juvenil: "Abans de Nadal va perdre el primer partit de Lliga i això el va fer baixar a la tercera plaça de la classificació. Però queda tota la segona volta i hi ha molta igualtat. Nomès cal refer-se d'aquest darrer mal resultat, segur que només ha estat un accident". Quant a equips més 'petits'... "l'infantil A -assegura Xati- juga a Primera, la segona categoria de Catalunya. L'objectiu es salvar-se, cosa que gairebé ja ha aconseguit. L'aleví A, tres quarts del mateix. Permanència gairebé segura, tenint en compte que juga a Primera Divisió, la màxima categoria catalana, està molt bé!".

D'altra banda, els objectius d'infantil i aleví B són "formar jugadors per tal que vagin pujant esglaons dins del club, el mateix que la resta de les categories més formatives". El coordinador no vol acabar sense destacar la situació del cadet "que per diverses circumstàncies té una plantilla molt curta, de només 14 jugadors, per la qual cosa tot resulta més difícil".