UE Llagostera

PROPER PARTIT · 9 d'Agost · Girona - UE LLAGOSTERA (20:30 hores · Torneig Costa Brava)

Lluis Carrillo analitza la temporada del futbol base de la UE Llagostera
Escrit per Jordi Gastó dissabte, 2 de juny del 2012
PDF Imprimeix Correu electrònic
Futbol Base - Entrevista

Amb la temporada virtualment finalitzada és l'hora de fer balanç, també pel que fa al futbol base. Lluis Carrillo, l'encarregat de coordinar aquesta àrea del club, va respondre a les preguntes del portal uellagostera.com, tot parlant del passat més recent, el present i, evidentment, el futur formatiu.

Què ha estat el millor de la temporada 2011-2012 en l'aspecte esportiu?
L'ascens de categoria del nostre equip infantil, aconseguit gràcies a obtenir el campionat de Tercera Divisió; la permanència un any més de l'Aleví A a Primera, que és la màxima categoria; i la segona posició del Cadet, un conjunt que aquesta temporada era nou, ja que l'anterior no vam poder fer equip.

I el menys bó?
Que el nostre juvenil no hagi pogut aconseguir l'ascens de categoria, malgrat finalitzar la lliga en segon lloc. També la trajectòria massa irregular del segon equip, a Tercera Catalana, la qual cosa no li permet lluitar per intentar aconseguir l’ascens.

I al marge del resultats?
El més positiu, la formació que des del club hem donat a tots els jugadors de l’entitat, gràcies a l'altíssim nivell dels nostres entrenadors, i el comportament que els jugadors han tingut tant en els entrenaments com a l’hora de competir. A l'altre costat de la balança, crec que hem d'aconseguir el compromís de tots per recolzar més els equips els dies de partit, ja que no hi ha el costum d’anar a veure els altres conjunts del club... excepte el propi, és clar.

Quines coses del futbol base s'han de millorar?
Tenim una mancança en instal·lacions important. Actualment només disposem de 4 vestidors, necessitaríem també disposar d'una sala per les noves tecnologies i així poder passar vídeos als nostres jugadors, o perquè els entrenadors puguessin fer les xerrades tàctiques. Igualment hauríem d'incidir en fer cursos per ampliar els coneixements dels nostres entrenadors, donar xerrades de professionals als jugadors en diferents aspectes com els nutricionals, reglament, etc. Esperem poc a poc poder anar fent més coses

Projectes futurs del club a nivell de pedrera...
Continuar apostant per entrenadors de nivell, tant a nivell formatiu com en l'esportiu i seguir formant esportistes i persones que sàpiguen competir tant a nivell individual com col·lectiu. Tot i que el més important ha de ser la formació, no hem d’obviar la competitivitat i intentar aconseguir les categories més altes, ja que això augmentarà la qualitat dels nostres jugadors i serà el reclam per tal que vinguin altres jugadors d’altres poblacions properes.

Consideres més important la qualitat que la quantitat?
Totes dues ho són i han d’anar lligades. La qualitat dóna el prestigi necessari que tota entitat necessita per poder ser un referent en el món del futbol, tant pel que fa a la categoria dels jugadors com a la dels entrenadors, per així poder formar correctament els joves en els diferents àmbits de tota formació (esportiva, educació...). D'altra banda, la quantitat és necessària pel creixement social de l’entitat i òbviament suposa tenir un ventall més ampli de jugadors per poder obtenir la qualitat.

Què li diries a un pare de Llagostera o de la zona que esta pensant inscriure el seu fill al club?
Que des del club es treballa dia a dia per donar els màxims coneixements als nostres joves, s’intenta formar jugadors, i el més important, persones. Que començant per la presidenta, Isabel Tarragó, i acabant pel darrer membre de la directiva, passant per els entrenadors, coordinadors, etc. a la Unió Esportiva Llagostera es té molt present l’importància del futbol base i s'és molt curós en tot els temes relacionats amb els nens.

Quina valoració fas del I torneig Futbol7 de Festa Major, celebrat recentment?
Molt positiva. Els jugadors van poder gaudir de dues grans jornades lúdico-esportives. Durant tot el cap de setmana van desfilar per les nostres instal·lacions 32 equips -uns 480 esportistes-, i vam poder veure nens amb un gran nivell tècnic i equips que, tot i la curta edat dels seus integrants, tenien ja grans fonaments tàctics. L'experiència ha estat molt positiva, i tot el viscut aquest cap de setmana ens ajuda a que ja pensem en l'edició de l'any vinent.

Alguna cosa més?
Per últim m'agradaria destacar les bones relacions que tenim i volem tenir amb tots els altres clubs, en especials els més propers. Per exemple, aquest cap de setmana el Sant Gregori ens ha demanat 'ajuda', si podiem venir amb un equip prebenjamí per cobrir una baixa de darrera hora que havien tingut al seu torneig. La nostra entitat ha estat a l’alçada i entre tots hem fet mans i mànigues per poder ajudar-los, i anirem a jugar!