David García: “Continuo a Llagostera perquè em sento molt a gust amb el club, els companys, el cos tècnic i l’afició”

David García: “Continuo a Llagostera perquè em sento molt a gust amb el club, els companys, el cos tècnic i l’afició”

Si el Llagos és a punt de caure allà estarà ell per sostenir-lo, si un company es troba en perill allà irromprà ell per salvar-lo, si es produeix un incendi, allà acudirà ell per apagar-lo… La seguretat al mig del camp de la UE Llagostera-Costa Brava és assumpte de David García i així continuarà sent durant una temporada més. L’escut del conjunt blau-i-vermell seguirà protegint l’equip llagosterenc i aportant tranquil·litat als almogàvers cada vegada que vegin els seus en perill. El pivot defensiu és feliç aquí i poc li ha costat decidir-se per la renovació.

“Em sento molt còmode a Llagostera, tant amb els companys de vestidor, com amb el cos tècnic i el club, han fet que la meva adaptació fos molt fàcil. I, per suposat, em sento molt còmode amb l’afició, que mai deixa d’animar-me. Tenia molt clar que volia continuar, tan sols era qüestió de posar-se d’acord ràpid amb l’Oriol i ho hem fet”, destaca David, que va arribar l’estiu de l’any passat procedent de l’Hospitalet. Des de la seva arribada, Alsina ha dipositat la més absoluta confiança en ell. Al de Barcelona s’ha encomanat per mantenir l’equip unit al camp amb la seva entrega, disciplina i ordre.

Els números asseveren la transcendència del futbolista: dels 2.520 minuts que el Llagos va disputar la temporada passada, David García n’ha jugat 2.385, és a dir, només se n’ha perdut 135. “La confiança total que té el míster en mi és total, això m’ha motivat encara més per seguir. Aquesta temporada només em vaig perdre el partit de l’Espanyol B per sanció i la segona part del partit al camp del Villarreal B per molèsties físiques”, subratlla el mig centre, el més utilitzat per part del tècnic d’Arenys de Mar, junt amb Sascha, després de Marcos Pérez. De fet, per les seves característiques, el Llagos és un equip fet per David García i viceversa.

“La manera que tenim de jugar encaixa perfectament en el que he fet tota la meva vida a equips com el Cornellà. La meva adaptació a l’equip va ser molt fàcil des del primer moment perquè tinc molt clar el meu rol, així que intento complir el millor que puc. En un camp petit com el del Llagostera em sento còmode, intento estar ben col·locat per agafar les segones jugades i el fet de que el joc aeri i els duels individuals tinguin molta importància ja em va bé. El Llagostera s’adapta perfectament a David García i David García al Llagostera”, assenyala el pivot, incombustible tot i els seus 34 anys com bé diu la quantitat de minuts que ha jugat.

“Sóc una mica dièsel a les pretemporades però un cop agafo la forma ja em sento bé. Quan ets jove el físic s’aguanta sol però quan et vas fent gran t’has de cuidar més i gràcies a això inclús t’arribes a sentir millor que quan eres jove. Fa anys que sóc meticulós amb l’alimentació, tinc molt interioritzat el tema del descans -inclús dormo més de 8 hores-, i també estic molt conscienciat amb la preparació física. He estat treballant molt a casa durant el confinament i vigilo molt el tema de la prevenció, hi ha dies que vaig al gimnàs pel meu compte”, explica David García, que viu amb gran passió i gens aclaparat el seu intens dia a dia:  futbolista al matí i odontòleg a la tarda.

“Gaudeixo i els dies se’m passen volant. Inclús el que més pesat es podria fer, el passar tres hores cada dia al cotxe per anar i tornar de Llagostera, se’m fa divertit. Aquest any al grup del cotxe anava amb Sascha, Marcos, Eric i Kolderiu i amb un grup així els viatges se’t passen volant, sempre sorgeix algun tema de conversa”, destaca el migcampista, que reflexiona sobre el que ha de mantenir i millorar el Llagos respecte de la temporada passada. “La manera com vam competir va fer que a la primera volta arribéssim a ocupar llocs de play-off i a estar tota la primera volta a prop d’ells. Penso que potser a la segona volta ens vam relaxar i vam perdre la concentració en alguns moments, aspecte en què hem de millorar”, ressalta David García, un escuder que continuarà protegint l’escut del Llagos des del mig del camp.

FOTO de Jordi Juvanteny