Aimar Moratalla, el desafiament al pas del temps

Aimar Moratalla, el desafiament al pas del temps

El seu rostre roman inalterable al pas del temps. Una cara que denota experiència, serietat, lideratge, però també vitalitat, il·lusió i inclús joventut tot i la seva edat. Més enllà de tot el que ha fet al passat, seguim parlant d’Aimar Moratalla com d’un jugador que a dia d’avui continua sent indispensable a la UE Llagostera-Costa Brava. De fet, ja portem nou anys parlant del mateix, ja portem quasi una dècada parlant del lateral dret. I és que, per molt que sembli mentida, Aimar ja té 32 anys. Però continua sent consistent al darrere i decisiu al davant com va demostrar amb el míssil des del pic de l’àrea amb que va posar la primera pedra de la remuntada contra el Prat. Un lateral d’acer, però d’acer inoxidable. Els anys no passen per ell, el seu físic desafia el pas del temps.

“Em sento física i mentalment molt bé, no em sento realment com una persona de 32 anys a la que li quedi poc per acabar la seva carrera esportiva, crec que l’edat és només un número. Sí que és cert que ara després dels partits costa més recuperar el cos de l’esforç però és l’única diferència respecte quan era més jove. Sóc molt professional, em cuido molt en el dia a dia, menjant bé i descansant les hores necessàries. I també mantinc la il·lusió. Sempre he suplit les meves carències treballant i continuo esforçant-me igual”, assegura el defensa de Granollers, que viu el segon any de la seva etapa al Llagos. El defensa s’està acostumant a marcar gols cabdals, ja que va acabar la temporada passada marcant en l’anada del play-off d’ascens contra el Portugalete i ha iniciat aquesta amb la diana que va fer al Sagnier. Però Aimar reconeix que, a banda del seu talent innat per jugar a futbol i la seva professionalitat, també influeix la samarreta i l’escut que porta:

foto ue llagostera

“El Llagosta és el club de la meva vida. Per mi és com una família, aquí és on he estat pràcticament tota la meva vida esportiva assolint èxits increïbles. Aquí he viscut els meus millors moments com a futbolista i espero que els conintuï vivint. Aquí tens un plus que no hi ha a altres clubs”, subratlla Aimar Moratalla, que de moment està vivint una altra gran temporada amb l’equip de la Costa Brava. El conjunt llagosterenc, malgrat acabar de pujar, suma 7 punts de 9 possibles ocupant la tercera posició. Encara que, la classificació, a aquestes alçades de la temporada, és del tot anecdòtica. “Dec aquest gran començament al gran grup que s’ha format. Continua havent un gran ambient al vestidor i els jugadors nous que han vingut s’han adaptat molt bé. Tots anem a una i ens ajudem i això es reflecteix al camp, on som molt solidaris i on estem sent, de moment, molt efectius. A més a més, aquest any tenim aquesta mentalitat d’aixecar els partits, ja que en els tres que hem jugat fins ara hem començat perdent. Això no era així l’any passat perquè teníem un altre rol a Tercera Divisió i no ens vam veure tants cops per darrere al marcador”, assegura Aimar.

Però, el lateral dret, fidel a la filosofia del Llagos, sense separar-se de la manera de fer que ha definit sempre el club de la seva vida, vol que l’equip millori. “Hem de millorar sobretot, en l’estratègia, deixar d’encaixar gols a pilota aturada i marcar-los nosaltres. L’estratègia ofensiva és un dels aspectes que sempre ha marcat els nostres èxits i aquí hem de donar un pas endavant. Però el més important és que aquest any tornem a tenir un grup molt unit”, ressalta el lateral dret, que, un any més, es rendeix als almogàvers. El seu suport va ser incondicional la temporada passada i imprescindible per tornar a ser de bronze i aquest any l’afició manté aquest nivell. Inclús el supera, ja que cada vegada veiem més almogàvers omplint el Municipal i inclús els camps forasters. “Estem molt contents amb l’afició que tenim. El seu suport és important a casa però també fora, on és clau sentir que hi ha algu que t’anima. Ens donen alè als moments més importants i quan ho passem malament ens ajuden a aixecar-nos”, destaca Aimar Moratalla, ja amb la ment en el partit d’aquest dissabte a Llagostera contra el Villarreal B (18:00).

foto ue llagostera

Però la preparació d’aquest partit no ha tingut lloc en una semana habitual, si no en una setmana marcada per la marxa ni més ni menys que d’Óscar Álvarez, que ha hagut de deixar el Llagos després de 9 anys per acceptar una oferta irrebutjable -serà el segon d’Albert Celades al València-, en el que suposa una gran pèrdua pel Llagos. També, per suposat per Aimar Moratalla, a qui Óscar li ha marcat un abans i un després en la seva vida futbolística, tant a la gespa com a la banqueta. Una persona que també l’ha ajudat a convertir-se en el tros de futbolista que ha sigut i que encara és. “Porto molts anys compartint coses amb l’Óscar, tant quan era jugador com fins ara, en la seva etapa d’entrenador. He pogut acompanyar-lo en tots els passos que ha fet al Llagostera i he tingut una gran amistat amb ell, quan era jugador era el qui tenia al costat ja que jo sóc laterat dret i ell actuava de central dret. Sempre ha estat al meu costat inclús als pitjors moments. Recordo que vaig passar moments molt dolents quan estava patint una lesió greu (va tenir pubàlgia) i recordo que em trucava per telèfon per donar-me consells i ajudar-me”, destaca Aimar. “Per una part estic trist de que se’n vagi però també molt feliç perquè li ha arribat una molt bona oportunitat a la que no podia dir que no. Aquí a Llagostera sempre hem aconseguit tirar endavant i hem estat units per superar la marxa de persones importants però està clar que la de l’Óscar és una pèrdua important pel club”, reconeix el defensa vallesà. La marxa de l’Óscar suposa una motivació més de cara al matx contra el filial groguet per un Llagos que vol dedicar-li una victòria. Aimar no té dubte del que s’haurà de fer per tenir les majors opcions possibles de guanyar:

“El Villarreal B és un equip amb molta qualitat i ens proposarà un partit molt complicat. Guanyar els partits a casa és molt important i si volem treure els tres punts en aquest segon partit hem de donar un pas endavant i ser més intensos que contra l’Ejea, si no ens faran mal”, assevera el defensa, un  futbolista que desafia el pas del temps. Mentre la il·lusió i la professionalitat romanguin en ell Aimar Moratalla continuarà sent Aimar Moratalla, continuarà sent aquest lateral d’acer inoxidable.

FOTO 1: Aimar Moratalla manté la il·lusió de ser futbolista i no veu a prop la retirada tot i els seus 32 anys

FOTO 2: El lateral de Granollers manté la fortalesa física que li permet tenir recorregut i projectar-se tant en atac

FOTO 3: Óscar Álvarez i Aimar Moratalla, el dia de l’ascens al camp del Portugalete