UE Torroella 1-4 UE Costa Brava: Bon Costa Brava contra un gran Torroella

Honor de participar en la festa d’un club amic centenari i honor amb el qual va caure el Torroella contra el Costa Brava, exigit al màxim en la cloenda de la pretemporada per un equip que va disminuir la diferència de categoria i de físic, amb pocs dies de pretemporada. Contra aquest gran Torroella, ric de futbol i esperit, es va veure un bon Costa Brava, impulsat per fins a quatre debutants amb el gol de blau-i-vermell: primer va ser Xumetra al minut 12 i després que els locals empatessin al 21’, van celebrar gol Álex Calatrava al 24’, Toni Gamell al 42’ i Bruno Perone al 70’. Mogut per l’orgull d’un club centenari, en va poder marcar algun més el Torroella, amb un travesser inclòs a les acaballes.

Té molt bona pinta l’equip blau-i-vermell i només queda tastar-lo a una Lliga que obre el teló per als gironins diumenge que ve al camp de l’UCAM Murcia (21:30). Proveït d’una diversitat de registres exhibida durant la pretemporada -ara marco d’estratègia, ara en transició, ara en atac posicional-, i també per una plantilla extensa. No cal preguntar qui juga perquè tothom respon. Onze titular del tot diferent al de dissabte amb Xumetra com a únic jugador que repetia: Varo; Gamell, Adri, Puig, Xumetra, Manchón, Cala, Falgui, Badr, Ibuki i Ilyas. El més cridaner, el debut d’Ilyas. Cridaner també i atractiu va ser el partit, enfrontat el Costa Brava a un ordenat i combatiu Torroella que mossegava en la pressió, sortia ràpid al contraatac i mossegava en els duels individuals.

La tocava i movia ràpida d’un costat a l’altre el Costa Brava per trastocar l’ordre d’un molt ben protegit Torroella. Creixien amb el pas dels minuts els blau-i-vermells i, en una fugaç acció, Xumetra va recollir una passada a l’espai de Puig per allotjar-la a porteria amb una preciosa vaselina. Primer gol vestit de Costa Brava al camp on va començar a jugar amb el seu Estartit natal de fons en una estrena del tot idíl·lica. Quasi immediata va ser la reacció del Torroella, encès per un públic entregat al club i als seus 100 anys. En un córner van establir la igualada als locals per exigir encara més al Costa Brava.

Atacava i atacava, percutia i percutia l’equip blau-i-vermell amb una activa participació de les seves bandes i la generosa quantitat d’intents va derivar en el gol de Calatrava: control a l’interior de l’àrea i tir ajustat al pal al minut 24. Sol ser ell qui posa les centrades però també sap rematar-les. Un gol per terra succeït per un altre per aire al 42’ en una imponent rematada amb la testa de Toni Gamell, que, poderós, es va elevar en un córner. Tant va saltar, que ningú el va poder molestar en l’acció. Gaudia el partit d’un ritme viu que ben viu va continuar a la segona part, on el Costa Brava va continuar acumulant situacions interessants de gol –una falta directa de Badr al travesser just en començar la segona meitat-, però on també el Torroella es deixava veure per l’àrea blau-i-vermella, ben blindada per un Varo molt segur.

La segona part també va contemplar el debut d’un jugador del juvenilasso, el veloç Matías, com també una altra primera vegada amb el gol de blau-i-vermell, el de Bruno Perone, impulsat amb el seu portentós salt per enviar cap a dins un precís córner llançat per Ibuki al minut 70. Dos golejadors que sobrepassen els 30 anys -Xumetra, amb 35, i, Perone, amb 34-, i uns altres dos que amb prou feines passen dels 20 -Calatrava, amb 21, i, Gamell, amb 22-. El Costa Brava no hi entén d’edats. Com tampoc de diferència de categoria hi va entendre en tot el partit el Torroella, sempre competint de tu a tu i sempre intentat-ho, posant-hi un futbol i una voluntat dignes d’un club de la seva categoria, encara més exalçada amb detalls com el de convidar-nos a un tercer temps en acabar el partit. Un travesser des de fora de l’àrea va impedir el segon dels torroellencs. Un 1-4 final per tancar una pretemporada amb victòries contra Barça B (1-0), Peralada (0-1), Terrassa (1-0), Manlleu (0-1) i Torroella, empat contra l’Europa (1-1) i derrotes contra Girona (0-2), Andorra (0-2) i Sabadell (0-1).

Privilegiats vam ser de participar en aquesta festa i privilegiats volem, un cop més, que se sentin els almogàvers de pertànyer a aquests colors. Diumenge, comencem a desafiar la Lliga al camp de l’UCAM Murcia (21:30). Hem deixat un rastre d’èxits els últims anys però, com els més petits que som, no podem prometre res. Però, com els més atrevits que som i, fidels als nostres origens, sí que podem prometre que vessarem tota la nostra voluntat, reforçada per la nova força que sentim aquest any: la força de la Costa Brava.