Joan Herrera: "El nostre cadet té jugadors de molt nivell"
Escrit per Jordi Gastó dimecres, 23 d'abril del 2014
PDF Imprimeix Correu electrònic
Futbol Base - Notícies

 

El Cadet A de la Unió Esportiva ha viscut un mes d’abril pletòric. Primer aconseguint matemàticament l’ascens a Primera Divisió. Després, el passat diumenge, guanyant a Palamós la fase consolació del prestigiós Torneig MIC. El tècnic, Joan Herrera, ha explicat totes les vivències recents de l'equip a uellagostera.com.

Diuen que les desgràcies mai no venen soles, però en aquest cas les alegries tampoc. Dues en un parell de setmanes…
Sí, el doble èxit del Cadet A ha estat molt emocionant i un premi per tots els nanos, els tècnics i, lògicament, tot el futbol base del nostre club.

Anem per parts. El més recent ha estat el MIC…
És un torneig que a tot jugador li fa molta il·lusió disputar, i feia temps que en teníem ganes. Més encara sabent que debutàvem davant l'Espanyol. Ens va tocar un grup molt fort a la fase de classificació i ens vam haver de conformar amb disputar la de consolació. Aquí ens vam oblidar dels tres partits anteriors i vam competir com si comencéssim un nou MIC. Els jugadors van fer molta pinya i les coses van anar sortint bé. Ningú no s'esperava que anéssim passant eliminatòries fins arribar a la final. Tot i que els nois estaven cada vegada més cansats, treien forces d'on no n'hi havia i anaven tirant endavant els partits.

El millor record del torneig?
Em quedo amb la celebració que van fer després de guanyar les semifinals i la final als penals… va ser brutal!!! El MIC ens ha fet més equip i hem viscut una experiència molt maca, que no oblidarem mai.

Quant a la lliga, l'equip ha estat a un gran nivell, oi?
Sí, s’ha treballat molt bé des de l'agost, quan vam començar la preparació. Tot i que per la classificació i el fet de ser campions abans d’acabar el torneig pugui semblar que tot ha estat un camí de roses, no ha estat així. Els resultats han estat molt bons, però estem en etapa de formació i hi ha molts aspectes a millorar… que s'han d'anar treballant per seguir creixent.

Veus molts d'aquests jugadors amb projecció?
Hi ha alguns xavals amb molt nivell per la categoria que estan i que si treballen, se sacrifiquen, s'esforcen i tenen una mica de sort, poden arribar lluny en el món del futbol.

Juvenil, cadet i infantil a dalt de les seves classificacions, augment d'equips...
És important que el futbol base d’un club que té el primer equip a Segona B -o qui sap si l’any vinent a Segona A!-, estigui ben estructurat i pugui formar jugadors pel primer equip. Penso que a Llagostera s'estan fent les coses per tal que així sigui.