Palamós CF 1-0 Filialasso: Derrota però bona impressió

Un equip que desprèn competitivitat, actitud, ordre i futbol. Aquesta va ser la sensació que va transmetre a Palamós diumenge passat en el primer partit de Lliga tot i la derrota un filialasso que va deixar una molt bona impressió. Tan sols un detall com el gol de penal per mediació de Rossell al minut 58 va separar l’equip de Pini de puntuar al camp del Degà. Malgrat la lògica falta de conjunció en un equip amb molts canvis en la seva plantilla, el Llagos B va competir els 90 minuts, va reaccionar quan va rebre el gol i va tenir ocasions suficients per establir les taules al feu d’un dels candidats indiscutibles a l’ascens a Tercera Divisió. És una derrota però tot just és el debut i el filial va manifestar que té moltes coses a dir de nou aquesta temporada. Aquest equip pinta bé.

Pini va apostar per un sistema 5-3-2 en aquesta estrena a la Lliga en la que és la quarta temporada consecutiva del Llagos B a Primera Catalana. El tècnic de Santa Cristina d’Aro va disposar com a onze titular Torra a la porteria; Kaddour, Llubera i Sergi Resta com a trident de centrals amb Ibra i Bergé de carrilers; Juvanteny, Monchi i Bauti a la medul·lar i Bernat i Llorenç a dalt. El Palamós, sentint la responsabilitat que ha de sentir tot candidat a l’ascens i tot equip que juga a casa, va assumir la possessió de la pilota des de l’inici, intentant sotmetre a un filialasso que va resistir l’empenta i la intensitat dels palamosins al primer quart d’hora. Torra va haver de treure una pentinada de Dani Muela en la primera acció de perill, un xut de l’exllagosterenc Tamba se’n va anar fregant el pal i Cornellà va enviar una falta directa al pal. Abans d’aquesta darrera acció, Bernat va tenir un un contra un que va parar Quinti.

Passat el primer quart d’hora, el filialasso va passar a controlar molt més la situació i a assentar-se sobre el camp per equilibrar el matx ja fins el final dels 90 minuts. Va ser en aquest període quan l’equip de Pini va presumir de solidesa defensiva i d’unes temibles transicions ofensives que imposaven el silenci a l’Estadi Palamós-Costa Brava cada vegada que es produïen. El Llagos B va oferir un molt bon exercici defensiu i ofensiu, demostrant que ha anat millorant molt amb el pas dels partits i els entrenaments. L’equip millora constantment, encara té marge de progressió i això és una notícia excel·lent.

El conjunt llagosterenc va reafirmar la bona impressió de la primera part a un segon temps en què va tenir més protagonisme amb la pilota i, per tant, més presència a l’àrea contrària. De fet, Quinti va aturar un xut molt clar de Bernat als pocs minuts d’iniciar-se la segona meitat i a continuació, en la mateixa jugada, Bergé va poder marcar en el rebuig. El Palamós va replicar i Torra va treure un mà a mà de Toni Rossell i un cop de cap de Tamba. Però, minuts desprès, el Degà va gaudir d’un penal que Rossell no va desaprofitar des del punt fatídic per provocar el primer -i desafortunadament únic-, moviment al marcador.

La diana va suposar un cop dur però, al mateix temps, posava a prova la capacitat de reacció del filialasso, que es va aixecar sense problemes i se’n va anar a perseguir l’empat amb decisió. Els de Pini van començar a comptar arribades a l’àrea, sobretot per bandes, però va faltar aquell punt de claredat i verticalitat als últims metres. En la situació més clara, Juvanteny va resoldre un mà a mà amb Quinti amb una vaselina que va marxar fora per poc en una acció de qualitat que no va tenir el final merescut. El filialasso no va poder tornar amb punts de Palamós però sí amb una molt bona impressió que vol traduir en punts la setmana que ve en el que serà el primer partit al Municipal. Els de Juan Francisco Gómez ‘Pini’ reben diumenge La Jonquera (17:30) en un nou derbi gironí que requerirà de la millor versió dels almogàvers perquè els tres punts es quedin a Llagostera.