Tres punts a domicili al sarró i més líders que mai de la lliga!
Escrit per Jordi Gastó diumenge, 2 de febrer del 2014
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

El Llagostera ha sumat avui a Sant Adrià la segona victòria consecutiva després de remuntar –també per dos cops en set dies- un marcador advers. L’equip blaugrana ha sabut patir fins al final davant un combatiu Espanyol B i per primera vegada en aquesta lliga té 4 punts més que el segon classificat. El cinquè és ara mateix a vuit.

No ha estat fàcil l’inici pels gironins. Als cinc minuts, i en la primera aproximació blanc-i-blava, Óscar Álvarez ha desviat cap a la seva pròpia porteria una centrada d’Iván Salés per banda dreta i la pilota ha acabat al fons de la xarxa. Un cop dur que ha descentrat els visitants i ha donat ales un Espanyol B molt intens en el primer quart d’hora. Poc a poc, però, el Llagostera ha aconseguit calmar el seu joc tot guanyant en precisió ofensiva i la pilota ha començat a rondar la porteria de Pau. El porter espanyolista ha salvat una bona rematada de cap de Sellarès –la posterior de Jordi López ha acabat fora- i poc després un xut de Fullana –altre cop titular i de nou molt actiu- ha topat en un defensor quan anava a barraca.

Una indecisió puntual entre Moragón i la seva defensa ha propiciat una ocasió del ràpid Mamadou, però el partit tenia ara color blaugrana. El premi a la millora dels visitants ha arribat a cinc del descans, en un córner tret per Pitu que, al centre de l’àrea, ha rematat de cap, creuat, Marc Sellarés. L’intens final de primer temps ha acabat amb Moragón ‘volant’ després d’un cop de cap de Joan. La sortida del Llagostera al segon temps ha estat intensa. Tito ha xutat fora i Fullana no ha pogut superar la sortida de Pau després d’una gran deixada de Sellarés. Però sense temps a lamentacions, ha arribat l’1-2. A la sortida d’un altre córner, Sellarès ha estat objecte de penal i l’arbitre ha xiulat la pena màxima. A més, les protestes posteriors de Paul Quaye li han costat la segona groga -i per tant l’expulsió - al jugador local. Sense l’especialista Enric Pi al camp, Jordi López, amb habilitat, ha estat l’encarregat de xutar i marcar.

Però si algú creia que, amb els locals en inferioritat, el partit estava poc més que decidit, s’equivocava totalment. L’Espanyol B ha donat un exemple de pundonor i fe, i en molts moments ha tancat al seu camp un Llagostera al que li ha faltat tocar més la pilota i matar el partir en una contra. Pitu, després d’un colosal gest tècnic, ha pecat d’individualista, abans que en els darrers 15’ els de Sergio González apretessin de valent. Moragón, molt ben situat, ha tret una ma estratosfèrica per refusat una pilotada propera de Caballé, i posteriorment un defensa blaugrana s’ha interposat en la trajectòria de l’esfèrica xutada per Ferran.

El partit -obert, amb molta emoció i no exemp de duresa-, el podria haver tancat Fullana, que ha marxat sol però, esgotat, ha acabat rematant alt. En l’afegit –en principi de 4 minuts però que ha durat més de 6- hi ha hagut un cop de cap de Jairo fora, i fins tot el porter local Pau ha sortit a rematar en un parell d’accions a pilota aturada. Tot i la voluntat espanyolista, el Llagostera ha pogut aguantar i sumar tres punts d’or que el consoliden a dalt de tot.

ESPANYOL B 1 - LLAGOSTERA 2
Lliga · Jornada 24 ·  Ciutat E. Dani Jarque ·  500 espectadors

Espanyol B: Pau, Rober, Duarte (Jairo, 72’), Raíllo, Ferran, Caballé, Iván Sales (Borja, 55’), Joan, Mamadou, Paul Quaye i Canario.

Llagostera: Moragón, Masó, Vallho, Òscar Àlvarez, Barón (Aimar, 60’), Tito, Álex Cruz (Eloy Gila, 72’), Jordi López, Sellarès, Pitu i Fullana.

Àrbitre: Varón Aceitón (Comitè balear). Ha amonestat Duarte, Raíllo, Mamadou i Paul Quaye -2- (50’) (Espanyol B) i Masó, Barón, Aimar i Jordi López (Llagostera).

Gols: 1-0, Óscar Álvarez (pròpia porta). 1-1, Sellarès (40’). 1-2, Jordi López, de penal (50’).

Fotos : Isaac Navarra