Estratègia i ànima per ser campions d'hivern i el millor de la Segona B
Escrit per Redacció diumenge, 15 de desembre del 2013
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

Un gol en temps d’afegit –com el de l’empat, d’estratègia- ha permès remuntar la diana del Levante B al minut de joc i convertir el Llagostera en virtual campió d’hivern i en el millor equip dels 79 que formen part de la Segona B a tot l’estat espanyol, un fet al que se li acaben les paraules per definir-lo! La d’avui ha estat una de les victòries més treballades aquesta temporada al Municipal. Pel bon nivell del rival –sorpresiva és la seva delicada situació a la taula classificatòria- pel gol en fred, per una altra lesió... Sense temps a res, Andy –un futbolista amb una tècnica extraordinària- ha fet un golàs de falta. Tot i que Moragón ha tocat la pilota, la potència i precissió del xut han fet que el filial ‘granota’ s’avancés al marcador al minut de joc.

Nomès sis després, un altre mal de cap. Álex Cruz, en una bona ocasió, ha posat el peu malament i s’ha fet mal al turmell, motiu pel qual no ha pogut continuar. Ara s’haurà de veure la gravetat de la seva lesió. Res, però, ha minvat l’actitud d’un Llagostera que, tocant molt i molt bé l’esfèrica, ha creat força perill. Eloy, que havia vist com Leandro evitava l’empat al minut 4, ha tornat a provar-ho en una acció que, en última instancia, ningú no ha encertat a desviar cap a dins. El sabadellenc també ha empalmat un gran xut alt al 22’, però el Levante tampoc no s’estava per històries. En una falta perfecta, Galán, tot sol davant Moragón, ha creuat fora. Abans del descans els blaugrana ho han intentat de totes les maneres. En jugada, Enric Pi ha rematat fora, igual que Òscar Àlvarez al segon pal en una falta xutada per Pitu.

Més ensopit ha semblat començar el segon temps, fins que ben aviat el Llagostera ha començat a prèmer l’accelerador i ha arribat cada cop amb més perill. Una mitja volta de Sellarès no ha donat resultat, però poc després ha arribat l’empat. Falta que xuta Pitu, toca Sellarès i Enric Pi afusella. Estratègia sublim, doncs, i a barraca. Faltava mitja hora i el partit semblava obert. Tot i que el Levante B ha tingut una bona ocasió –la única- al minut 80, quan Moragón ha salvat espectacularment un xut de Traver, els blaugrana han estat els que més han buscat el gol. Una centrada-xut de Jordi López no ha trobat rematador, i al 72’ un difícil cop de cap d’Eloy Gila ha acabat amb la pilota… a la mateixa creueta! Semblava que tot anava cap a l’empat… però ha arribat un ‘rush' final impressionant dels llagosterencs, que en els darrers segons han posat setge a la porteria rival.

Una rematada de Masó ha topat amb el peu d’un defensor i a córner. S’ha xutat i l’esfèrica s’ha passejat a tocar de la línea sense que acabés entrant!!! Però l’acció ha acabat amb un altre llançament de cantonada. Altre cop Pitu, i altre cop Enric Pi, ara al primer pal, per marcar el 2-1. L’àrbitre ha donat a l’acta el gol al petit migcampista, però les imatges deixen ben clar que és el lateral qui toca la bimba camí de la xarxa. Bogeria col·lectiva a un Municipal entregat i que avui ha presentat una bona entrada. Encara un darrera ocasió d’Aumatell per fer el 3-1. Tot abans del xiulet final, que deixa els del Gironès a l’olimp de la Segona B. Amb tres punts d’avantatge –i un gol average general favorable de 12 gols sobre el segon, l’Atlético Baleares-, el Llagostera és ja virtual campió d’hivern i hores d’ara el millor dels 79 equips de la categoria.

Un conjunt llançat que diumenge, a l’impressionant escenari del Martínez Valero d’Elx, intentarà acabar l’any arribant als 44 punts. No hi serà Vallho –per sanció- ni probablement Álex Cruz ni Sellarès –que ha patit un fort cop a les costelles-, però les excuses són pels mediocres. En cap cas per aquest equip!!!

LLAGOSTERA 2 - LEVANTE B 1
Lliga · Jornada 18 · Municipal ·  450 espectadors.

Llagostera: Moragón, Masó, Vallho, Òscar Àlvarez, Enric Pi, Jordi López, Álex Cruz (Fullana, 7’ –Aumatell, 74’-), Pitu, Sellarès (Nuha, 86’), Eloy Gila i Tarradellas.

Levante B: Leandro, Expósito, Mossa, Jordi, Borja, Carlos Tomás, Álvaro (Armando, 69’), Fer, Fonte, Andy i Galán (Traver, 75’).

Àrbitre: Gadella Kamstra (Comitè tinerfeny). Ha amonestat Vallho i Jordi López (Llagostera) i Mossa (Levante B).

Gols: 0-1, Andy (1’). 1-1, Enric Pi (55’). 2-1, Enric Pi (91’).